Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Χράνοι Μεγαλόπολης: ο "πόλεμος των αγελάδων" προ των πυλών!!!!


Το χωριό Χράνοι Μεγαλόπολης βρίσκεται 
σε εμπόλεμη κατάσταση
Και η αιτία;  
Αγελάδες!!!

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό ή ακόμα και αστείο σε κάποιους.
Όμως η αλήθεια είναι ότι το χωρίο βρίσκεται σε πολύ μεγάλη ένταση και ανακατωσούρα
Ο λόγος; 
Δεκάδες αγελάδες που περιφέρονται όπου τους καπνίσει
Που μπαίνουν σε σπίτια ανεξέλεγκτες
Που εξαφανίζουν κήπους σε ελάχιστη ώρα
Που μασουλάνε μποστάνια που 80χρονοι παπούδες έβαλαν για να φάνε καμιά ντοματούλα
Που αφοδεύουν όπου και όταν θέλουν (αγελάδες γαρ...)

Οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται πλέον σε απόγνωση
Τι να κάνουν;
Κατήγγειλαν τα γεγονότα σε Αστυνομία και Δήμο
Αποτέλεσμα μηδέν...
Παραπονέθηκαν πολλάκις στους 2 ιδιοκτήτες των αγελάδων
Αποτέλεσμα ουδέν...
Μάλιστα τελευταία οι αγελαδάρηδες τους κάνουν και πλακίτσα...
"αλήθεια, μπήκαν στο σπίτι σας οι αγελάδες; τους είπατε γειά;"!!!!

Το χωριό Χράνοι βρίσκεται σε μεγάλη ένταση πλέον
Τα αίματα δεν θέλουν πολύ να ανάψουν...
Επιβάλλεται να δοθεί άμεσα λύση
Επιβάλλεται οι αγελάδες να σταυλιστούν
Επιβάλλεται οι ιδιοκτήτες τους να υποχρεωθούν να τις μαζέψουν από τους δρόμους, τις πλατείες, τα σπίτια και τους κήπους των Χραναίων!!!

Το χωριό μας δεν είναι "μπέστε αγελάδες, αλέστε" μας είπαν...
και έχουν δίκιο!!!!


13 σχόλια:

  1. NTOYFEKI KAI PASTO OLO SE NTENEKE. MONO ETSI KATALABAINOYN AYTOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος27 Ιουλίου 2020 στις 1:11 μ.μ.

    Η μόνη λύση είναι αφού δεν μπορούν να σας δώσουν λύση οι αρχές και οι υπηρεσίας του τόπου μας και απαιτήσετε να περιφράξουν το χωριό για να σωθείτε από αυτούς τους ασυνείδητους γελαδάρηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AKOYEI Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε βέβαια κ για τις αγελάδες του καθενός ο δήμαρχος φταίει......Αλίμονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κύριε, είναι ευθύνη ΚΑΙ του Δημάρχου, όπως είναι του διοικητή της Αστυνομίας, του Εισαγγελέα και των λοιπών εκπροσώπων των αρχών. Πρέπει να βρεθεί μια οριστική λύση με όλους αυτούς τους γυφτοτσοπάνηδες που έχουν ρημάξει τα χωριά. Αλλά, δεν υπάρχει φιλότιμο!

      Διαγραφή
    2. Τον Δήμαρχο τον εκλέγει ο λαός για να δίνει λύσεις στα προβλήματά του, μικρά ή μεγάλα, πως τρέχει στους υπουργούς, Δ/ντές ΔΕΗ να βρεί λύση για τους κατοίκους του Τριποτάμου, δηλαδή να προστατεύει την περιουσία τους και δεν μπορεί να βρεί λύση με τους ασυνείδητους που αφήνουν ελεύθερα τα ζώα τους και αυτοί την περιουσία του ζητούν να προστατευτεί, δεν ζητάνε κάτι παράλογο ????????????????

      Διαγραφή
  5. Πρέπει άμεσα να υποβληθεί μήνυση στους ιδιοκτήτες και να ζητηθεί αποζημίωση για υλικές ζημιές και τον κίνδυνο που ενέχει η παρουσία τους(π.χ. τροχαία ατυχήματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η λύση είναι μια: να πάρει κάποιος τα σβουνιά από τις αγελάδες και να του τα τρίψει στα μούτρα αυτού του γύφτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΓΡΉΓΟΡΑ ΑΛΛΙΏΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν συμφωνώ απόλυτα με το ύφος και το περιεχόμενο του άρθρου αλλά κυρίως διαφωνώ με τα σχόλια που προηγήθηκαν.
    Το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα υπάρχει στη περιοχή μας εδώ και 25 τουλάχιστον χρόνια και βαίνει συνεχώς διογκούμενο.Δεν αφορά μόνο τους Χράνους αλά και τα χωριά Ίσαρη, Χρούσα Πετροβούνι,Απιδίτσα, Χωρέμη,Τριπόταμο, Νεοχώρι ίσως και άλλα. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων στις Αρχές (Αστυνομία,Δασαρχείο,Δήμο,Αγρονόμο) δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα αφού τους έστελναν "από τον Άννα στον Καϊάφα " Επειδή προφανώς το πρόβλημα υπήρχε και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας,η πολιτεία προσπάθησε να το λύσει με τον νόμο 4056/2012 όπου στο άρθρο 17 ορίζεται ότι υπεύθυνος γιατί διαχείριση του προβλήματος των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων(αιγοπροβάτων και βοοειδών) σε κάθε περιοχή είναι ο Δήμος.Σε περίπτωση λοιπόν που υπήρχαν καταγγελίες ότι κυκλοφορούσαν αδέσποτα ζώα οι υπηρεσίες των δήμων έπρεπε να τα συλλάβουν,να τα σταβλίσουν σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους χώρους να φροντίσουν για δέκα ημέρες την διατροφή τους και στη συνέχεια ή να τα αποδώσουν στους στους ιδιοκτήτες τους αφού θα καταλόγιζαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα ή θα τα εκποιούσαν.Από όσα πολύ περιληπτικά προανέφερα προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι κανένας Δήμος δεν είχε την δυνατότητα να κάνει αυτά που όριζε ο ως άνω νόμος αφού δεν είχε τους χώρους,το προσωπικά,τα υλικά μέσα και τους απαιτούμενους πόρους. Αυτό βέβαια αποδείχτηκε στην πράξη και γιαυτό Αύγουστο του 2018 ήλθε σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που άλλαζε σε πολλά σημεία τα όσα όριζε ο νόμος 4056/2012 μεταξύ των οποίων η αρμοδιότητα η οποία κατά κύριο λόγο θα περνούσε από τους Δήμους στις Περιφέρειες. Απ` ότι φαίνεται όμως το εν λόγω νομοσχέδιο ουδέποτε έγινε νόμος του κράτους αφού όλα τα σχετικά δημόσια έγγραφα σήμερα αναφέρονται στον νόμο 4056/2012.
    Τα έγραψα όλα αυτά για να καταδείξω το πόσο δύσκολο είναι να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο.Βέβαια απόψεις περί τουφεκισμού και παστού ή περίφραξης των χωριών είναι από αστείες μέχρι επικίνδυνες. Ίσως βοηθούσε στον περιορισμό αν όχι στην επίλυση του προβλήματος η αυστηροποίηση των ελέγχων για την χορήγηση των επιδοτήσεων οι οποίοι σήμερα είναι ανύπαρκτοι.Έτσι αν κάποιος κτηνοτρόφος διαπιστωθεί ότι δεν επιτηρεί μόνιμα και αποτελεσματικά τα ζώα του, δεν διαθέτει τους απαραίτητους επαρκείς χώρους σταβλισμού ,το αναγκαίο και νομίμως απασχολούμενο προσωπικό και δεν τηρεί τους βασικούς κανόνες υγιεινής να μην του δίδονται οι προβλεπόμενες επιδοτήσεις.
    Προσωπικά εγώ όπως ,θέλω να πιστεύω, και κάθε κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν είμαι κατά των κτηνοτρόφων,απεναντίας θεωρώ ότι η συμβολή του κλάδου είναι πολύ σημαντική για την εθνική οικονομία.Η συνέχιση της σημερινής κατάστασης όμως εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Η πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά να πειθαναγκάσει τους παραβάτες να σεβαστούν τους συμπατριώτες τους και να τηρούν τους νόμους.Ο Δήμαρχος από μόνος του όσο και να θέλει δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας όψονται εκείνοι που κατήργησαν την Αγροφυλακή και διέσπειραν τις αρμοδιότητες σε καμιά δεκαριά κρατικούς φορείς για να μη μπορεί κανένας να βρεί άκρη και να γίνεται κλωτσοσκούφι απο τον ΑΝΝΑ στον ΚΑΪΑΦΑ.

      Διαγραφή
  9. Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες, εάν γνωρίζουν το όνομα του κτηνοτρόφου που ευθύνεται για το χάλι στο χωριό, να το καταγράψουν επώνυμα
    Θα το υπενθυμίσουμε και πάλι: πολίτες και ιδιώτες δεν συνιστούν δημόσια πρόσωπα ώστε να αναφέρονται με ονοματεπώνυμο, μέσω ανωνύμων σχολίων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή