Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

ΔΕΗ προς Τριποταμίτες: "παραδώστε το χωριό έως 6 Ιουλίου"! και προσφυγή στον Άρειο Πάγο

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους μας Καλό Καλοκαίρι, να ζήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, μακριά από το φόβο του κορωνοϊού και κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα που τόσο μας έλειψαν τον τελευταίο καιρό.

Επιτέλους μας δίνεται η ευκαιρία να επισκεφτούμε τα όμορφα χωριά μας και ειδικά εμείς που δυστυχώς θα αναγκαστούμε να το εγκαταλείψουμε.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε τίποτα νεότερο για το θέμα της μετεγκατάστασης ,παρά τις υποσχέσεις όλων και ιδιαίτερα των κυβερνώντων. Ενώ έσπευσαν να μας διαβεβαιώνουν συνεχώς ότι έχουμε απόλυτο δίκιο, να απαιτούμε την μετεγκατάσταση του χωριού μας, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Περιμένουμε να μάθουμε τις ενέργειες του κυβερνητικού μας βουλευτή και υπουργού κ. Βλάσση Κων/νου αλλά και των βουλευτών των άλλων κομμάτων της βουλής κ. Γ. Παπαηλιού και κ. Ο.Κωνσταντινόπουλου για το θέμα μας. Ακόμα τις ενέργειες του Περιφερειάρχη και του δημάρχου μας.

Αντί αυτού λάβαμε το τελεσίγραφο της ΔΕΗ που ζητά να παραδώσουμε το χωριό μας μέχρι τις 6 Ιουλίου.
Έχουμε ενημερώσει πολλές φορές και εμμένουμε στις αποφάσεις των Περιφερειακού και Δημοτικού συμβουλίων που έλεγαν ότι δεν θα φύγει κανείς μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του χωριού μας.

Ενημερώνουμε όμως και όλους τους κατοίκους της περιοχής μας και ιδιαίτερα κάποιους μικρόψυχους Μεγαλοπολίτες ότι η αντίσταση όλων μας δεν θα είχε οδηγήσει την περιφέρειά μας στην κατάσταση αυτή. Δεν θα είχε γίνει αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή με την μόλυνση του εδάφους ,των υδάτων, την καταστροφή του δασικού μας πλούτου , την υποβάθμιση της ζωής μας και της περιουσίας μας. Και ιδιαίτερα τώρα που το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ θα αφανίσει κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή και θα σκορπίσει την ανεργία και την ανέχεια. Ακούμε για αιολικά πάρκα, ανεμογεννήτριες κ.λ.π ,σαν να μην υπάρχει άλλη περιοχή στην χώρα μας που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν τέτοιες, αφού όπως λένε δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον!!
Κατ’ αρχήν δεν είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοια πηγή ενέργειας (αν και ακούγονται πολλά ιδιαίτερα για την πανίδα της περιοχής), αλλά θα έρθουν να ολοκληρώσουν την άσχημη σημερινή εικόνα . Το δυστύχημα είναι ότι ,επειδή είχαμε όλοι επαναπαυτεί στη ΔΕΗ, δεν είχαμε και δεν έχουμε μέχρι σήμερα ουσιαστικές προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον προκειμένου να αναπτυχθεί η περιοχή μας.

Που πήγαν εκείνα τα μεγαλόπνοα σχέδια ανάπλασης ,με περιβαλλοντικά πάρκα ,λίμνες, συνεδριακά κέντρα, χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης, τα άλση που θα αποκαθιστούσαν την κατεστραμμένη εικόνα του λεκανοπεδίου; Είμαστε έτοιμοι να τα διεκδικήσουμε για το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας; Θα πρέπει να καθίσουμε όλοι κάτω να σκεφτούμε και να μελετήσουμε το μέλλον μας, όλοι μαζί Δήμος, παρατάξεις, φορείς και ιδιαίτερα οι νέοι ,τα παιδιά μας, χωρίς «το εμείς ξέρουμε», γιατί όπως φαίνεται κανείς δεν ήξερε και κανείς δυστυχώς δεν ξέρει και περιμένουμε να μας υποδείξουν άλλοι τι πρέπει να γίνει.

Δεν είναι μόνο τα κεφάλαια που θα έρθουν αλλά τα μακρόπνοα σχέδια βιώσιμης ανάπτυξης που θα φέρουν θέσεις εργασίας και πλούτο που θα κρατήσει εδώ τους νέους μας, θα αναπτύξουν την περιοχή μας και θα ξαναδώσουν αξία στη ζωή και τις περιουσίας μας. Τέτοια σχέδια μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει από κανέναν!!
Αν κάτι τέτοιο δε συμβεί θα κλαίμε όλοι πάνω στα ερείπια μιας ιστορικής περιοχής της πατρίδας μας που καταστρέψαμε με την αδιαφορία μας.
                                                                                                 Το Δ.Σ του συλλόγου
-----------------------------------------


Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου υπήρξε ενημέρωση ότι η Δ.Ε.Η. άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, που καθόρισε τις οριστικές τιμές της απαλλοτρίωσης του χωριού μας, ενώ την ίδια στιγμή μας ζητάει να παραδώσουμε το χωριό μέχρι τις 06 Ιουλίου.

Επί του θέματος αυτού θα επανέλθουμε όταν έχουμε νεότερα. 
 Προς το παρόν επισημαίνουμε ότι η ενέργεια αυτή της Δ.Ε.Η. αποδεικνύει την κακοπιστία της και ταυτόχρονα δικαιώνει την στάση των κατοίκων του Τριποτάμου, οι οποίοι αγωνίζονται σθεναρά για τα δίκαιά τους. 
 Εννοείται ότι μέχρι να τελειώσουν όλα τα Δικαστήρια και μέχρι η Δ.Ε.Η. να πληρώσει όλα τα χρήματα που χρωστάει στους Τριποταμίτες, κανένας από μας δεν πρόκειται να παραδώσει τις ιδιοκτησίες του και να εγκαταλείψει το χωριό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου