Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Βαγγέλης Γούργαρης: " αντιμετώπιση κορωνοϊού να μπει εκτός ημερησίας στο εκ περιφοράς ΔΣ Τρίπολης την Δευτέρα 6/4/2020 "

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/4/2020 ΤΟ ΘΕΜΑ: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Τρίπολη, 4 Απριλίου 2020

Κυρία Πρόεδρε:
Με έγγραφό μου είχα απευθυνθεί σε εσάς και το Δήμαρχο που έχετε την ευθύνη για τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου και τον καθορισμό θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και σας ζήτησα να συγκαλέσετε συνεδρίαση που να εστιάσει στα ζητήματα προστασίας από τον κορονοϊό και σε μέτρα ενίσχυσης των Δημοτών και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις.

Με ικανοποίηση είδα ότι η δημοτική αρχή υιοθέτησε ορισμένες από τις προτάσεις μας αλλά μόνο για δύο μήνες και εξαιρώντας τους εργαζόμενους, όπως:
· Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές για το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά. 

Την Παρασκευή 3 Απρίλη με ανακοίνωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο κύριος δήμαρχος υιοθέτησε και για δύο μήνες και την πρότασή μας για:
· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους. 

Στην πρόσκληση σας για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχετε στην ημερήσια διάταξη το κυριότερο για τις μέρες μας θέμα που είναι μέτρα για την προστασία της υγείας των δημοτών μας καθώς και μέτρα στήριξης.
Ζητώ στη συνεδρίαση της Δευτέρας 6/4/2020 να συζητηθεί εκτός Ημερήσιας Διάταξης το θέμα της προστασίας των Δημοτών μας και μέτρα στήριξης.
Παρακαλώ να τεθεί προς έγκριση στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τη διαπίστωση της απαρτίας όπως ορίζει ο νόμος και ο κανονισμός.

Επειδή η συνεδρίαση θα γίνει με τους κανόνες προστασίας για τη διασπορά του ιού, εξ αποστάσεως δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη όπως αναφέρει η πρόσκληση και θα υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία για αυτό καταθέτω τις θέσεις της λαϊκής συσπείρωσης.

Για τα προαναφερόμενα τρία θέματα που συμφωνεί η δημοτική αρχή προτείνουμε αντί για τους δύο μήνες να ισχύσουν τα μέτρα για έξι μήνες. Είναι ορατό πως η όποια αποκλιμάκωση των μέτρων θα είναι μετά τον Απρίλη και για την εξομάλυνση θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ:
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου