Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Το "ΑΡΙΣΤΟΝ" : ένα νέο Πρότυπο Φιλολογικό Φροντιστήριο στη Μεγαλόπολη

Οι πρόσφατες αλλαγές στο χώρο της παιδείας  αυξάνουν τον αριθμό των εξετάσεων και την ανάγκη φροντιστηριακής υποστήριξης των μαθητών, όλων των σχολικών βαθμίδων και ιδιαίτερα του Λυκείου.
Με αφορμή τις αλλαγές αυτές το νέο Πρότυπο Φιλολογικό Φροντιστήριο " ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ" φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών της πόλης μας, με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και συνέπεια.

Ένα εκλεκτό επιτελείο καθηγητών με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και την απαραίτητη εξειδίκευση που απαιτείται, αναλαμβάνει να καλύψει τις νέες αυτές ανάγκες και να προετοιμάσει τους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Τα μαθήματα θα γίνονται σε έναν ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο, με σύγχρονα εποπτικά μέσα.
Σας περιμένουμε για να σας παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων ανά τάξη.
Εγγραφές ξεκίνησαν 3 Σεπτεμβρίου

Διεύθυνση: Ελένη Κλουκίνα
Διδάσκουν: Ελένη Κλουκίνα
                    Δημήτρης Ηλιόπουλος
                   Κώστας Κομποχόλης

Τουρλεντέ 51  Μεγαλόπολη
Πληροφορίες: 27910-22244 και 6934737280

8 σχόλια:

  1. Εάν ανοίγατε κανένα ιδιωτικό γηροκομείο στην Μεγαλόπολη περισσότερες προοπτικές θα είχατε. Φροντιστήριο βρήκατε να ανοίξετε; Τώρα που το σύνολο των παιδιών σε κάθε σχολική μονάδα μετριέται στα δάκτυλα του ενός χεριού;
    Δεύτερη παρατήρηση, από το 2017 έχουν περάσει 4 νομοσχέδια βάση των οποίων από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας που έχει παραμείνει ΤΕΙ είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ.
    Τρίτη παρατήρηση, όποιος σπουδάζει πλέον στην Ελλάδα είναι ηλίθιος εκτός κι αν ανήκει (άμεσα ή έμμεσα) σε μία από τις τρεις κάτωθι κατηγορίες. Η Ελλάδα είναι μόνο για τα κομματόσκυλα, τους μπαστουνόβλαχους και τα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΉΣ ΖΗΛΟΦΘΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΗΧΗΜΕΝΟΙ.ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΙ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε των 10 Σεπτεμβρίου 2019 - 4:55 μ.μ.
      Έτσι αδερφέ μου όπως τα λες είναι ζίλια φθόνος και κακία για ευνοήτους λόγους για οτιδήποτε καλό σε αυτόν τον τόπο από τον συγκεκριμένο κύριο που έχει γίνει η μίζερη μασκότ των τοπικών ΜΜΕ.Πας καλά βρε καημένε που σου φταίνε τώρα και τα φροντιστήρια?

      Διαγραφή
    3. Εσύ μπάρμπα δεν ξέρεις που βρίσκεται το caps lock και τι δουλειά κάνει, κατά τα άλλα έχεις κι άποψη περί επιτυχημένων και μη, τρομάρα σου.

      Το σχόλιο μου δεν είχε αποδέκτες πρώην δημοσιοξαπλάριους νυν συνταξιούχους, με σύνταξη διπλάσια του βασικού μισθού. Αυτοί έτσι κι αλλιώς είναι στην κοσμάρα τους και δεν καταλαβαίνουν τίποτα καθώς ο εγκέφαλος και η αντίληψή τους έχει κολλήσει χρονικά στις δεκαετίες του 70 & του 80.
      Απευθυνόμουν στα νέα παιδιά και μόνο, που είναι σε θέση να αντιληφθούν αυτά που εσείς δεν πρόκειται να αντιληφθείτε ούτε σε 100 χρόνια και μετά από 100 μνημόνια.

      Επαναλαμβάνω λοιπόν, όποιος σπουδάζει πλέον στην Ελλάδα είναι ηλίθιος. Γιατί νομοτελειακά, εάν δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τους τίτλους σπουδών ως διακοσμητικά στοιχεία σε κάποιον τοίχο, στο εξωτερικό θα καταλήξει. Κι αν είναι να καταλήξεις στο εξωτερικό, πολύ απλά δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να ασχοληθείς με σπουδές στην μπαχαλοχώρα με τα μπαχαλοπανεπιστήμια της που είναι στην ουσία "ακαδημίες" των βοθροκομμάτων με τις κομματικές παρατάξεις που αλωνίζουν εντός τους και τους κομματικοποιημένους "ακαδημαϊκούς" τους, παρέχοντας παρωχημένη γνώση. Μόνο χρόνο έχει να χάσει κάποιος σε αυτά κι ενίοτε την ψυχική του ηρεμία με τα όσα θα δει να διαδραματίζονται εκεί μέσα. Όταν πήγα εγώ στο εξωτερικό με υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές μάζευα το σαγόνι μου από την χαοτική διαφορά σε υποδομές, ακαδημαϊκή νοοτροπία,επίπεδο παρεχόμενης γνώσης, συμπεριφορές διδασκόντων, προσωπικού και φοιτητών, σε σχέση με το μπάχαλο που είχα βιώσει στην Ελλάδα. Δεύτερον ήμουν 2 με 3 χρόνια μεγαλύτερος ηλικιακά από τους συμφοιτητές μου στο μεταπτυχιακό γιατί το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα είναι 5ετές ενώ έξω είναι 3 ή 4 χρόνια, αλλά τί να ξέρουν οι κουτόφραγκοι μπροστά στους "ογκόλιθους" της Ελλάδας. Τρίτον όλοι τους είχαν αναγνωρισμένη επαγγελματική εμπειρία πάνω στον τομέα γιατί κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση σε φορείς κι επιχειρήσεις. Ενώ εγώ είχα ΜΗΔΕΝ γιατί στην Ελλάδα ακόμη και η θεσμοθετημένη από την πολιτεία πρακτική άσκηση, η ίδια η πολιτεία ορίζει πως δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματική εμπειρία (!!!). Δεύτερον δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να τα υποστηρίξουν αυτά και τρίτον ούτε οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις και το οπισθοδρομικό σύστημα των πανεπιστημίων είναι ικανά να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Εδώ όσοι εργαζόμασταν παράλληλα με σπουδές δίναμε αγώνα κάθε φορά για να μας αλλάξει ώρα σε ομάδες εργαστηρίων ο Έλλην "ακαδημαϊκός" και εισπράτταμε απαντήσεις του τύπου "δεν είναι δικό μου πρόβλημα".

      Πάρτε και το κερασάκι στην τούρτα (όποιος θέλει να πουλήσει εξυπνάδα ας διαβάσει πρώτα κι όλα τα αρχεία που παρατίθενται) https://www.kanep-gsee.gr/nea-anakoinoseis/-/erevna-kanep-gsee-ekpaidefsi-apascholisi-vasika-megethi-kai-diastaseis-mias-epofelous-diasyndesis/

      Γράψε λοιπόν εσύ κι ο κάθε άλλος σαν εσένα, το όνομά σου για να ξέρουν στο μέλλον τα παιδιά που θα πάρετε στον λαιμό σας ποιους να φασκελώνουν. Από εκεί και πέρα δεν προτίθεμαι να μπω σε διάλογο με αιθεροβάμονες που δεν είναι ικανοί να διακρίνουν την διαχρονική εξόφθαλμη στρέβλωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την απόλυτη ξεφτίλα στην οποία υπόκειται ο εκπαιδευτικός κόσμος (παρέα με τον "θεσμό" των αναπληρωτών) που εμπεριέχεται σε μία και μόνο λέξη το φροντιστήρια, την οποία αυτοί βάπτισαν νέα δραστηριότητα στην πόλη! Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και η πρόοδος στην Ελλάδα και την Μεγαλόπολη, με φροντιστήρια, καφε μπαρ και σουβλατζίδικα. Κι όταν ξυπνήσουν οι νεοέλληνες, όλοι οι άλλοι θα έχουν μετοικήσει ήδη σε άλλους πλανήτες. Καλά κρασιά!

      Διαγραφή
    4. Πατριώτη, δεν έχεις άδικο σε πολλά σημεία της τοποθέτησής σου. Θα ήθελα όμως να λάβεις υπόψη σου τα εξής...Στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία όσων επιλέγουν να σπουδάσουν, έχουν κατά νου να βρούν έπειτα εργασία ως μισθωτοί και όχι ως επιχειρηματίες...
      Έτσι λοιπόν, χιλιάδες μαθητές εισάγονται σε πανεπιστήμια για να γίνουν μηχανικοί, γιατροί, οικονομολόγοι κι έπειτα δίνουν τον αγώνα τους να κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, και μπράβο τους, με σκοπό να εμπλουτίσουν το επιστημονικό τους υπόβαθρο. Αλλά, όλα αυτά τα κάνουν έχοντας κατά νου να γίνουν υπάλληλοι ή, αν θες, στελέχη στη δούλεψη κάποιου αφεντικού...Πόσα παιδιά έχουν στο μυαλό τους να αποκτήσουν τόσες γνώσεις για να γίνουν τα ίδια επιχειρηματίες; Εκτιμώ πως είναι η μειοψηφία! Κι αυτό γιατί το "επιχειρείν" εκλείπει ως νοοτροπία στη χώρα μας, καθώς επικρατεί η κουλτούρα της "υπαλληλίας"...
      Πώς λοιπόν θα πάει μπροστά αυτή η χώρα, κι αυτός ο τόπος που λέγεται Μεγαλόπολη, όταν σχεδόν όλοι, σπουδασμένοι και μη, "ψάχνουν να βρούν δουλειά", αλλά δεν "ανοίγουν μια δική τους δουλειά";
      Μην ψέγεις όσους επιχειρούν και σε αυτόν τον τόπο, έστω και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος! Ας βρεθούν άλλοι να επιχειρήσουν σε άλλα αντικείμενα εν τέλει...Ας επιχειρήσουν κι άλλοι σε ό,τι θέλουν τέλος πάντων! Ας τολμήσουν πατριώτη και μην περιμένουν να βρούν αφεντικά...Εσύ, πατριώτη, έχεις τολμήσει να γίνεις επιχειρηματίας ή περιμένεις να βρείς το αφεντικό σου;

      Διαγραφή
    5. Φιλε των - 6:24 π.μ. θα σου απαντήσω εγώ στο ερώτημα που θέτεις στο τέλος.Ο συγκεκριμένος που ρωτάς δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωη του.Υπάλληλος της ΔΕΗ σε ένα γραφείο που καθόταν έπαιρνε την μισθάρα του και βγήκε στην σύνταξαρα του. Μάλιστα θεωρεί όσους έχουν τα κόκαλα να κάνουν δική τους δουλειά και χαροπαλεύουν σήμερα, φτιαγμένους.Αυτοί οι τύποι κρίνουν τους πάντες.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ συμπατριώτη για να γίνει κανείς επιχειρηματίας δεν απαιτείται να έχει σπουδάσει το οτιδήποτε, γεγονός που ισχύει διεθνώς και για το οποίο υπάρχει πλήθος τρανταχτών παραδειγμάτων. Το πώς εσύ συνέδεσες το επιχειρηματικό δαιμόνιο με τις σπουδές και κατέληξες στο συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων σπουδάζουν στην Ελλάδα δεν έχουν επιχειρηματικές βλέψεις, είναι κάτι που μόνο εσύ γνωρίζεις.
      Τα οικονομικά στοιχεία και όσα έχουν αποτυπωθεί στις διάφορες εκθέσεις από τα όργανα της Ε.Ε (κι όχι μόνο) την τελευταία δεκαετία, δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Δείχνουν ότι στην Ελλάδα η "υπαλληλία" (πλην δημοσίου) αποφεύγεται ενώ αντιθέτως έχει εδραιωθεί η νοοτροπία της "αφεντικίασης". Μέσω του ποσοστού των ελεύθερων επαγγελματιών που ήταν και παραμένει συντριπτικά υψηλότερο σε σχέση με τις οικονομίες άλλων χωρών. Όχι η "υπαλληλία" δεν είναι στρέβλωση. Στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη η "υπαλληλία" διατηρεί υψηλά ποσοστά προτίμησης στους νέους και είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους αρκετοί επιλέγουν να μην σπουδάσουν. Γιατί π.χ στην Γερμανία ένας εξειδικευμένος απόφοιτος "επαγγελματικού Λυκείου" βγάζει στα 17 του εργαζόμενος ως υπάλληλος στην βιομηχανία όσα στην Ελλάδα δεν βλέπει καλά καλά ο κάτοχος μεταπτυχιακού στα 35 του.
      Θα συμφωνήσω ότι το "επιχειρείν" εκλείπει ως νοοτροπία στην Ελλάδα κι αυτό αποτυπώνεται και στο σχόλιό σου. Π.χ αναφέρεται στην Ελλάδα ως "επιχείρηση" αυτό που στις υπόλοιπες χώρες λέγεται νέτα σκέτα απλά μαγαζί ή γραφείο. Υπάρχει όμως και κάποια σοβαρότατη αιτία που εκλείπει η νοοτροπία αυτή στην Ελλάδα κι έχει να κάνει με έναν σημαντικότατο παράγοντα που παραδόξως παρέλειψες εντελώς ή δεν τον σκέφτηκες καν. Την χρηματοδότηση. Γιατί οι επιχειρηματικές ιδέες και τα αντίστοιχα πλάνα χωρίς χρηματοδότηση μένουν απλά ιδέες & πλάνα. Στην Δανία που έκανα το μεταπτυχιακό μου απασχολήθηκα στην Lego, δεν θέλει και πολύ φαντασία για να αναλογιστεί κανείς τι αντιμετώπιση θα είχε κάποιος στην Ελλάδα εάν περνούσε την πόρτα κάποιας τράπεζας ζητώντας χρηματοδότηση για επιχείρηση που θα κατασκευάζει τουβλάκια για παιχνίδια.
      Μάλλον θεωρείς δεδομένο ότι όλοι έχουν μπάρμπα στην Κορώνη διαθέτοντας τα απαιτούμενα κεφάλαια ή συγχέεις το πραγματικό επιχειρείν που λαμβάνει υπόψη μια σειρά παραγόντων κι έχει στέρεες βάσεις και βλέψεις για το μέλλον, με το πρόσκαιρο "επιχειρείν" που είναι περισσότερο λύση ανάγκης για απασχόληση (να βγάζω ένα μεροκάματο, ποιά η διαφορά του με την απλή υπαλληλία άραγε;)και προσδοκά στο ό,τι θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο στο μέλλον.
      Εγώ πατριώτη είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι έχω ανοίξει φτερά εδώ και χρόνια για άλλες πολιτείες κι έχω αποφύγει έτσι την ελληνική υπαλληλία των 3 κι 60 με μηδενικές προοπτικές εξέλιξης (και δεν αναφέρομαι μόνο σε προσωπικό επίπεδο) όσο και τον φαύλο κύκλο του Έλληνα ε.ε κατηγορώντας ότι τον κλέβει το κράτος που ο ίδιος με την σειρά του κλέβει.
      Εσύ πατριώτη τί λες, εάν αύριο πάψει οριστικά η οποιαδήποτε δραστηριότητα της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, η επιχείρησή σου θα διατηρηθεί ζωντανή; Και δεύτερο ερώτημα, τι λές, θα έβαζε το έτος 2019 και με τα δεδομένα που επικρατούν, ο Warren Buufet το παραμικρό φράγκο σε φροντιστήριο στην Μεγαλόπολη;
      Δεν ψέγω τίποτε (άλλωστε δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα κλαίγεται αύριο)απλά με βάση τα δεδομένα λέω ότι για να σταθούν και να έχουν προοπτικές οι επιχειρήσεις Β στην Μεγαλόπολη πρέπει πρώτα να υπάρχουν οι επιχειρήσεις Α που θα φέρνουν τον χοντρό παρά. Η Μεγαλόπολη ως Α είχε κάποτε την ΔΕΗ και τον δρόμο που περνούσε από το κέντρο της. Ο δρόμος έχει σβήσει, η ΔΕΗ έχει διαρκώς φθίνουσα πορεία (που εντατικοποιείται) και αντικαταστάτης δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά είμαστε ανεκδιήγητοι στη Μεγαλόπολη
    "έθνος ανάδελφο"....
    Ή θα μιζεριάζουμε ή θα φαρμακώνουμε ή θα λέμε ότι κακό μπορούμε!!
    ευτυχώς όχι όλοι !!
    Ας προσπαθήσουμε όσοι δεν βασανιζόμαστε από μιζέρια και ότι κακό κουβαλιέται,
    να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, να βρούμε νέες προοπτικές, δύναμη και αισιοδοξία
    Χαιρετίζω με χαρά μια νέα δραστηριότητα στην πόλη μας
    Και εύχομαι πολλές πολλές ακόμα νέες προσπάθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή