Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Πώληση ΔΕΗ- εθελουσία ..ασαφές τοπίο / με 480 εργαζόμενους μπορεί να λειτουργήσει η Μεγαλόπολη

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ημερομηνίες του χρονοδιάγραμματος για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη δεν αλλάζουν.

Όπως σημείωναν χθες στο Euro2day.gr κύκλοι του ΥΠΕΝ, στις 7 Ιανουαρίου κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές, για τις 10 έχει οριστεί η ημερομηνία προκειμένου, αν χρειαστεί, να δοθούν βελτιωμένες προτάσεις και την επόμενη μέρα, στις 11 Ιανουαρίου, η ΔΕH αξιολογεί και ανακοινώνει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Στον αντίποδα, πληροφορίες από τους κόλπους της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού επιμένουν ότι μάλλον θα δοθεί σιωπηρή παράταση μέχρι να τρέξει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και μετακινήσεων του προσωπικού από τις πωλούμενες μονάδες. Οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές.

Ωστόσο, τα ίδια πρόσωπα κάνουν γνωστό ότι η διοίκηση της επιχείρησης δεν έχει ακόμη ετοιμάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα δύο προγράμματα εθελουσίας εξόδου και μετακίνησης όπως και για το ποιες θέσεις και ειδικότητες θα αφορούν.

Σημειωτέον, ότι θέμα υπεράριθμου προσωπικού για τις πωλούμενες μονάδες έχουν ανοίξει όλοι οι διεκδικητές τους και προκειμένου να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προτάσεις ανέμεναν, όπως λένε πηγές της ΔΕH, τα αποτελέσματα της εθελουσίας εξόδου. 
Στη Μεγαλόπολη, εργάζονται 1.017 άτομα και οι επενδυτές εκτιμούν πως οι μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν και με 480 εργαζόμενους. 
Στη Μελίτη, απασχολούνται 231, με τους υποψηφίους να υποστηρίζουν πως για τη μονάδα της απαιτείται αριθμός προσωπικού μόλις 120 ατόμων.

Την ίδια στιγμή, το Euro2day.gr, μιλώντας χθες με εκπροσώπους επενδυτών που συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία, διαπιστώνει, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ότι η μόνη επίσημη ενημέρωση που έχουν για τον διαγωνισμό είναι η υποβολή δεσμευτικών προτάσεων για τις 7 Ιανουαρίου.

Καμία ειδοποίηση δεν έχουν λάβει για παράταση του διαγωνισμού, προσθέτοντας παράλληλα ότι και στις προηγούμενες περιπτώσεις της μετάθεσης των ημερομηνιών, η ενημέρωση τους δινόταν κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» των διαδικασιών.

Χρήστος Κολώναςx.kolonas@euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου