Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΚΚΕ: Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, συνάντηση στη Μεγαλόπολη /Η αλήθεια για το λιγνιτόσημο


Παρασκευή 18 Γενάρη 2019 11 το πρωί
Στο καφενείο Παπαϊωάννου στη Μεγαλόπολη
«Η αλήθεια για το λιγνιτόσημο»


Θα μιλήσει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας

Για το που πήγαν μέχρι τώρα τα 72 εκατ. ευρώ.

Για το που προγραμματίζουν να πάνε άλλα 52 εκατ. ευρώ του 5ου ΕΑΠ (λιγνιτόσημου).

Για τους δύο δρόμους ανάπτυξης για την ανάγκη αυτά τα ποσά να διατεθούν για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για έργα αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.

Γιατί είναι πρόκληση σε μια περίοδο που βογκούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα εκατομμύρια ευρώ από το λιγνιτόσημο να δίνονται για μελέτες, για αναπλάσεις, για εκκλησιές και μοναστήρια, για φρου-φρου και αρώματα, για τουριστική προβολή και αρωματικά φυτά.

Κομματική Οργάνωση
Μεγαλόπολης του ΚΚΕ

3 σχόλια:

  1. Αγαπητοί Σύντροφοι...Για άλλη μια φορά κάνετε θόρυβο, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο! Χωρίς αξιοπιστία, χωρίς τεκμηρίωση, όπως κάνατε και την προηγούμενη φορά, ανακατεύετε τα πράγματα, δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες.
    Πρέπει να κατανοήσετε, εν τέλει, ότι το λιγνιτόσημο ΔΕΝ είναι για έργα και δράσεις πολιτικής προστασίας, αλλά για άλλους σκοπούς, οι οποίοι βεβαίως, σχεδόν στην πλειοψηφία τους οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί, δεν τους εξυπηρέτησαν...
    Από εκεί και πέρα, Σύντροφοι, όσον αφορά σε πιστώσεις για την Πολιτική Προστασία, που και αυτές είναι απολύτως απαραίτητες, πρέπει να έχετε υπόψη σας τα εξής:
    1) To 2013 με Υπουργική Απόφαση, δόθηκαν πιστώσεις ύψους 32.000.000€ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), και συγκεκριμένα στον Υποτομέα "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ". Οι πιστώσεις αυτές προέρχονταν από τα υπόλοιπα του ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ και είχαν σκοπό, όπως λέει και ο τίτλος τους, την αποκατάσταση και προστασία των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου, από τις πυρκαγιές του 2007...
    Όπως γνωρίζετε, αγαπητοί Σύντροφοι, το 2007 τόσο ο Δήμος Φαλαισίας όσο και ο Δήμος Μεγαλόπολης, και λιγότερο μεν ο Δήμος Γόρτυνος, υπέστησαν πολλές καταστροφές από τις πυρκαγιές, μεγαλύτερου βαθμού από τους περισσότερους πληγέντες Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανάλογης βαρύτητας με τις καταστροφές της Ηλείας...
    Για ρίξτε μια ματιά λοιπόν, στην πιό πρόσφατη απόφαση του Αν. Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, που δημοσιεύθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 με ΑΔΑ:60ΨΕ465ΧΙ8-1ΟΥ...
    Για ρίξτε μια ματιά, ΠΟΥ έχουν πάει τα 32 εκατομμύρια, και ΠΟΣΑ έχουν δοθεί για το Δήμο Μεγαλόπολης, τον καλλικρατικό πλέον;
    Θα σας πω ενδεικτικά, που έχουν πάει: έχουν πάει σε ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις, και μερικά σε αντιπλημμυρικά..., κυρίως δε στον πρώην ΔΗΜΟ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ (!!!)...Στη Μεγαλόπολη έχουν δοθεί Ε Λ Α Χ Ι Σ Τ Α από τα 32 εκατομμύρια.
    Στις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, σεις Σύντροφοι, είτε έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας σε αρκετές περιπτώσεις, είτε διαφωνείτε μόνον ως προς το ότι "τα έργα πρέπει να κατασκευάζονται από τις υπηρεσίες και όχι από εργολάβους"!!!!
    Π Ο Υ Θ Ε Ν Α δεν διαμαρτυρηθήκατε για το γεγονός ότι η Μεγαλόπολη πήρε ψίχουλα από αυτά τα χρήματα!
    Κατά τα άλλα, προτείνετε να δοθούν από το ΛΙΓΝΙΤΟΣΗΜΟ πιστώσεις (που πλέον δε υπάρχουν καν, αλλά είναι μια άλλη ιστορία) για την Πολιτική Προστασία!
    Χαίρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπηθήτε μας λίγο εκεί στήν Επιτροπή του Ε.Α.Π. ΟΧΙ 'αλλες Ανακοινώσεις γιά 'εργα ΜΕΓΑΛΗΣ-ΠΝΟΗΣ από τόν κ. Γιαννακούρα. Μας φλομώσατε στά Αναπτυξιακά έργα στά κορφοβούνια στά εξωκκλήσια καί στίς βουνοπλαγιές. Η Μεγαλόπολη κολυμπάει στήν Ανάπτυξη καί στά Μεγάλα 'εργα.
    Δέν αντέχουμε 'αλλη ανάπτυξη. Φτάνει πιά. ΟΧΙ 'αλλο...κάρβουνο.ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΄Αν αληθεύουν αυτά που ακούστηκαν σε δημόσιες δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γόντικα σχετικά με το Λιγνιτόσημο που λιγνίζεται από τους διαχειριστές του σε ασφαλτοστώσεις στά βουνά χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και καμία καλλιέργεια, άν είναι αλήθεια 'οτι το διαθέτουν σε ΜΕΛΕΤΕΣ γιά βοσκοϊκανοτητες καί λοιπές αρλουμπαρίες, για Γραφεία , γιά εξοπλισμούς και υπερωρίες κ.λ.π. Έ..τότε δέν πρόκειτε γιά κατασπατάληση,αλλά μυρίζει ΡΑΡΤΙ γιά κάποιων τήν πάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή