Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Μεγάλη στιγμή για το μπάσκετ της Μεγαλόπολης η ετήσια γιορτή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης έγινε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 το βράδυ, η ετήσια γιορτή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, με δύο ξεχωριστά πρόσωπα του ελληνικού μπάσκετ να δίνουν το “παρών”.
Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και επίτιμο πρόεδρο της FIBA EUROPE, Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον προπονητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών Θανάση Σκουρτόπουλο.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες των δύο παραπάνω καλεσμένων, που βραβεύτηκαν στη συνέχεια, ενώ βραβεύτηκαν και άλλα πρόσωπα που με την αγάπη και την προσφορά τους τιμούν την καλαθοσφαίριση.

Τιμήθηκαν επίσης οι αθλητές και οι ομάδες που ξεχώρισαν στην περσινή σεζόν και η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α1΄ - Α2΄ κατηγορίας ανδρών και γυναικών, της σεζόν 2018-2019.

Η ομιλία του κ. Βασιλακόπουλου είχε θέμα: “ Η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα σε σχέση με την πορεία του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος”. O ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ τόνισε μεταξύ άλλων ότι “Η κρίση δεν είναι οικονομική, αλλά πολυεπίπεδη. Το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την εποχή μας είναι Εντύπωση, σύγχυση και αρπαχτή. Χρειάζεται εναντίωση σε αυτό το πράγμα, να αντιδράσουμε για μια καλύτερη κοινωνία και να αγκαλιάσουμε τη νέα γενιά”.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για την πορεία της Εθνικής Ανδρών στις νέες διαμορφούμενες συνθήκες διοργάνωσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
Ο προπονητής της εθνικής δήλωσε ότι δημιουργήθηκε βάση σχεδίου μια βάση 30-35 παικτών και πως η εθνική είναι ο φάρος του ελληνικού μπάσκετ. Τόνισε ότι είναι η πρώτη ομάδα από την Ευρώπη που προκρίθηκε στο παγκόσμιο και χαρακτήρισε πολύ σημαντικά τα παράθυρα του μπάσκετ γιατί φέρνουν τις εθνικές κοντά στον κόσμο. 
Να σημειωθεί ότι στη Μεγαλόπολη βρέθηκε και ο ταμίας του δ.σ. της ΕΟΚ Δημήτρης Αγγελόπουλος. 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Διονύσης Παπαδόπουλος, που ευχαρίστησε την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που επέλεξε να γίνει στη Μεγαλόπολη η γιορτή. Ακόμα μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Μιχάλης Βακαλόπουλος,.

Τα πρόσωπα και οι ομάδες που βραβεύτηκαν

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ βράβευσε τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, ως τη σπουδαιότερη
αθλητική προσωπικότητα, καθώς υπηρετώντας διαχρονικά θέσεις, αρχές και αξίες, ανέδειξε την καλαθοσφαίριση, ως το κορυφαίο άθλημα στην πατρίδα μας. Τίμησε τον προπονητή της εθνικής ανδρών. Θανάση Σκουρτόπουλο, για την αγάπη και μακρόχρονη προσφορά του στην ανάπτυξη και την προβολή της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Το δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο για την αγάπη του στον αθλητισμό και την καλαθοσφαίριση, καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Μεγαλόπολης Σπύρο Τσιριγώτη, για την μακρόχρονη προσφορά του στο αθλητικό κίνημα και την καλαθοσφαίριση. Ο τελευταίος κατά τη βράβευσή του έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στη μεγάλη βοήθεια κατά το παρελθόν του Βασιλακόπουλου στο μπάσκετ της περιοχής.

Η ομάδα μπάσκετ του Πολύβιου βραβεύτηκε για την ιστορική διαδρομή της στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.
Ο Πελασγός για την άνοδο στην Α2 κατηγορία των γυναικών και η Καλαμάτα B.C για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι κορυφαίοι της περσινής σεζόν

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής έγιναν οι απονομές των επάθλων στους πρώτους της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο (μετά από ψηφοφορία των προπονητών). Αναλυτικά στην α’ ανδρών πρώτος σκόρερ Σπύρος Καλούλι (Δρομείς) και πολυτιμότερος παίκτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα B.C.).. Η καλύτερη πεντάδα ήταν: Σπύρος Καλούλι (Δρομείς), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα B.C.), Μιχάλης Μπακογιάννης (ΓΣ Μεσσήνης), Άγγελος Σπανάκος (Σπαρτιατικός), Δημήτρης Τόμπρος (Πελασγός) και καλύτερος προπονητής στην α’ κατηγορία (που επέλεξαν οι αθλητικοί συντάκτες) ο Αντώνης Κούτρης (Καλαμάτα B.C).

Σε Β’ Γ’ κατηγορία, γυναικείο πρωτάθλημα, αλλά και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα οι αθλητές και οι ομάδες που διακρίθηκαν είναι: Μάριος Τσαγκάνης (ΓΣ Γαργαλιάνων), Γιώργος Πέτρας (Φιλαθλητικός), πρώτοι σκόρερ α’ και β’ ομίλου της Β’ ανδρών, αντίστοιχα. Ο Νεκτάριος Καραγγελής (Ακάδημος) ήταν πολυτιμότερος παίκτης του α’ ομίλου και ο Ιωάννης Σταθάκος (Κάστρο Μονεμβασιάς) του β’ ομίλου.

Στη Γ’ κατηγορία πρώτος σκόρερ του α’ ομίλου ήταν ο Σπύρος Πετριμέας (Πήγασος Μάνης), που αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης. Στο β’ όμιλο πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Ηλίας Ηλιόπουλος (Πάμισος).

Πρώτη σκόρερ γυναικείου πρωταθλήματος: Ευσταθία Καντέλη (Πελασγός) και Ελένη Παρθένη (Άρις), με την πρώτη να είναι και πολυτιμότερη παίκτρια τιυ γυναικείου πρωταθλήματος.

Τέλος βραβεύτηκαν οι πρωταθλήτριες ομάδες στην Α’ ανδρών Καλαμάτα B.C. στη Β’ ανδρών Ακάδημος και στη Γ’ ανδρών Πήγασος Μάνης. 
Στις γυναίκες ο Πελασγός ήταν η ομάδα που πήρε τον τίτλο, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στους παίδες, στους έφηβους, στις κορασίδες και στις νεάνιδες.

Στο πρωτάθλημα μίνι πρώτη ήταν η Καλαμάτα ‘80 και στο προμίνι ο Άρης Σκάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου