Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Δήμος Μεγαλόπολης: "ανάγκη η συμμετοχή όλων στην διαβούλευση για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης"

Στο πλαίσιο των διαδικασιών σύστασης του ειδικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης 
έχει ξεκινήσει 20μερο ηλεκτρονικής διαβούλευσης. 
Παράλληλα ο Δήμος και για την ενημέρωση των δημοτών αλλά 
και για την ουσιαστική συμμετοχή τους με συγκεκριμένες προτάσεις 
προχωρά σε ευρεία συζήτηση για το θέμα

Εκτός από τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι συλλόγων, επιχειρηματίες, επιστήμονες και νέοι άνεργοι της περιοχής μας
στην ανοικτή δημόσια διαβούλευση, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 
και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης.

Είναι ανάγκη να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στην δημόσια συζήτηση προκείμενου να καθοριστούν οι θεσμικές πτυχές του ειδικού λογαριασμού όπως και οι άξονες προτεραιότητας της χρηματοδότησης με εντοπισμό στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής σύμφωνα με τον γενικό στόχο του χρηματοδοτικού μέσου.

Εκ του Δήμου

4 σχόλια:

  1. Αν πραγματικά ήθελαν να οργανωθεί σωστά και να είναι επιτυχημένη, δεν θα έβαζαν μια τόσο σοβαρή συζήτηση ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και μάλιστα να ορίσουν μια μέρα μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης Δημοτικό Συμβούλιο στις 3 της ίδιας μέρας με 17 θέματα!
    Θα έπρεπε να γίνει ημέρα Τετάρτη και μάλιστα στις 3 ώστε να υπάρχει άπλετος χρόνος για να μπορέσουν να τοποθετηθούν όλοι.
    Υπενθυμίζω ότι η Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου σύμφωνα με βίντεο είχε διάρκεια 3,5 ώρες!! φαντάζεσται ένα τόσο σοβαρό θέμα πόσο θα διαρκέσει?
    Ευχαριστώ
    Μαρία Χριστοδημητροπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός σας είπε ότι θα έχει διάρκεια; Μονόλογος του Δημάρχου θα είναι, σανός με το τσουβάλι, γι' αυτό την κάνουν στο Δημαρχείο, γι' αυτό την κάνουν καθημερινή, γι' αυτό και τόσο αργά. Καταρχήν δεν νοείται τέτοια συνεδρίαση χωρίς την παρουσία του υπουργού.
      Σικέ το πράγμα, την κάνουν απλά για να καλυφθούν οι ίδιοι μετά τις αντιδράσεις του κόσμου το προηγούμενο διάστημα. Στην συνεδρίαση στην Κοζάνη που βρέθηκα εκεί, ήταν όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων (εμπορικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο, τεχνικό επιμελητήριο, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εκπρόσωποι της ΔΕΗ), οι Δήμαρχοι, ο Περιφερειάρχης και μιλούσαν για απτούς σχεδιασμούς που έχουν ήδη προετοιμάσει. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι όλοι είχαν να θέσουν ερωτήματα στον υπουργό και να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους για την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του ταμείου.
      Στην Μεγαλόπολη μοιράζουν σανό με το τσουβάλι και κάποιοι έχουν επιδοθεί σε εκστρατεία παρουσίασης του μαύρου ως άσπρο. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η παρουσία του υπουργού είναι περιττή κι ότι ο Δήμαρχος από μόνος του παίζει την υπόθεση στα δάκτυλα κι έχει όλες τις απαντήσεις για το ταμείο που άλλοι δημιούργησαν. Τραγέλαφος.

      Διαγραφή
  2. Μη φοβασαι δήμαρχε θα έρθουν οι συνδικαλιστές με τις ιδέες τους για τη μεγαλόπολη και θα γεμίσει η αίθουσα!!!
    Θα έρθουν και όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι των εκλογών!!!
    θα έρθουν και οι δυο μεγα πρόεδροι- τα νιάτα και δεν θα ξέρεις ποια ιδέα να πρωτοδιαλέξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε ντρέπεστε ρε καθόλου; Τι σας εμπόδισε τόσα χρόνια και δεν εφαρμόσατε όσα προβλέπει το νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση του ΕΑΠ (λιγνιτόσημο);
    Στην τελευταία Υπουργική Απόφαση (2013) αναφέρεται, μεταξύ άλλων:
    Στα Ε.Α.Π δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε συγκεκριμένα και σημαντικά έργα, τα οποία συμβάλλουν:
    α) στην ανάπτυξη των περιοχών όπου εφαρμόζονται,σύμφωνα με τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις που καθορίζουν τα οικεία Περιφερειακά ή Δημοτικά Συμβούλια.
    β) στην αναβάθμιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, πέραν των υποχρεώσεων της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
    γ) στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
    δ) στη δημιουργία υποδομών στο πλαίσιο της στρατηγικής της ανάπτυξης.
    ε) στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας σε όλους τους τομείς της παραγωγής (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή), με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.
    στ) στη τόνωση της οικονομίας και στη μείωση της ανεργίας."!!!!!!!!
    Ξ Α Ν Α Ρ Ω Τ Ω: Τι σας εμπόδισε και δε διαθέσατε τίποτα για τα παραπάνω, και αντί αυτών τα ρίξετε στην Τ Η Λ Ε Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η (σχεδόν τα τρία από τα τέσσερα πενταετή ΕΑΠ Μεγαλόπολης...) και σε μερικές αναπλάσεις χωριών-φαντασμάτων;;;;;;;
    ΠΟΙΑ είναι η διαφορά των χρημάτων από το νέο "φρούτο" του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης; Θα τα διαχειριστείτε αλλιώς; Ποιόν κοροϊδεύετε και σκίζεστε να κάνετε και διαβουλεύσεις;
    Λίγη ντροπή ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή