Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης/ η μισή Μεγαλόπολη χωρίς νερό

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 Από το πρωί η μισή πόλη της Μεγαλόπολης είναι χωρίς νερό Αιτία σοβαρότατη βλάβη στην οδό Λυκόρτα , σήμερα τα χαρ...

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Διπλάσιος ο αριθμός των δρομέων, σε σχέση με πέρυσι, στο «TYROS RUN»

Ελάχιστες ημέρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης «Tyros Run 2018 – George Marneris» και το ενδιαφέρον των δρομέων κορυφώνεται.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (26-28/5), 
στον μαγευτικό Τυρό της Αρκαδίας και, 
σύμφωνα με τα, μέχρι τώρα, στοιχεία, ο αριθμός των δρομέων ,
που θα πάρει μέρος θα είναι, τουλάχιστον, 
διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Πρόκειται για τη δεύτερη διοργάνωση στη συγκεκριμένη περιοχή και το γεγονός ότι διεξάγεται σε διαδρομές άγνωστες στο ευρύ δρομικό κίνημα αποτελεί μαγνήτη για τους δρομείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής προκειμένου να ζήσουν την εμπειρία ενός αγώνα με θέα το πανέμορφο Μυρτώο Πέλαγος.

Η διοργάνωση έχει και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, που θα συγκεντρώσει εφέτος διπλάσιο αριθμόσυμμετοχών από την προηγούμενη διοργάνωση. Θα αναδείξει, επίσης, ακόμα περισσότερο,μια αναπτυσσόμενη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, θα ενσωματώσει στην προσπάθειααυτή το ανθρωπογενές στοιχείο και θα προβάλλει πολιτισμικές αξίες της Αρκαδίας και τηςΠελοποννήσου. Οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τους αγώνες θα δώσουνένα ιδιαίτερο χρώμα στη διοργάνωση και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων καιτων επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές γιατην πρωτοβουλία αυτή, γιατί αποδεικνύουν ότιοι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου, παρά τηνκρίση που περνά η χώρα, ενεργοποιούνται καισυνεισφέρουν δημιουργικά στην κοινήπροσπάθεια. Τους αξίζουν επίσηςσυγχαρητήρια γιατί με την πρωτοβουλία αυτή θα ενισχύσουν τους συλλόγους γονέων καικηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ Ν. Κυνουρίας «Η Ζεστή Φωλιά» και Άστρους», τόνισε ο ΠέτροςΤατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

«Το Tyros Run 2018 διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Τυρό Αρκαδίας.Είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και εφέτος μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία στουςδρομείς κάθε ηλικίας, σε όλα τα δρομικά αγωνίσματα. Οι συμμετοχές καταξιωμένωνΕλλήνων και ξένων αθλητών αναδεικνύουν το πολύ καλό επίπεδο του αγώνα και η φετινήδιοργάνωση θα ξεπεράσει ακόμη και τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας είναι ένθερμος και ενεργός υποστηρικτής και του Tyros Run 2018 γιατί θεωρεί τον αθλητισμό ένα πολύ ισχυρό όπλο που ενισχύει την εξωστρέφεια και τηντουριστική ταυτότητα του Δήμου μας. Είμαι βέβαιος ότι ο 2ος δρομικός αγώνας Tyros Runπου θα διεξαχθεί την Κυριακή 27/5, θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψουμεόλα εκείνα που μας ενώνουν καθώς και την αφορμή να γνωρίσουν οι φίλοι επισκέπτες τηναξεπέραστη γοητεία της Νότιας Κυνουρίας που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το βουνό με την θάλασσα.

Η συμμετοχή και μόνο σε τέτοιεςδιοργανώσεις είναι νίκη», δήλωσε οΧαράλαμπος Λυσικάτος, Δήμαρχος ΝότιαςΚυνουρίας.

Η Δημοτική Κοινωφελής ΕπιχείρησηΝότιας Κυνουρίας για ακόμη μία χρονιά στέκεται υποστηρικτής σε σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και δίνουν ευκαιρία σε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να γνωρίσουν τον όμορφο τόπο μας.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Κ θα είναι αρωγός αυτής της αξιέπαινης προσπάθειας από την ΚοινΣΕπ «Α Χώρα Νάμου», με έδρα τον Τυρό Κυνουρίας, να διοργανώσει αγώνες δρόμου με την ονομασία «Tyros Run 2018». Η συμμετοχήαναμένεται πολύ μεγαλύτερη από την περσινή χρονιά και πολύς κόσμος θα λάβει μέρος θαυμάζοντας και γνωρίζοντας ταυτόχρονα τις ομορφιές του Τυρού αλλά και νιώθοντας την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Η βοήθεια όλων μας είναι απαραίτητη για την άριστη διεξαγωγή των αγώνων και την προβολή της περιοχής μας, δήλωσε ο Ευσταθίου Θεόδωρος, Πρόεδρος της ΔημοτικήςΕπιχείρησης.

Στο Tyros Run 2018 “George Marneris” θα διεξαχθούν δύο διαδρομές, μία των 16.000 μ. και μία των 8.000 μ. Παράλληλα θα υπάρχουν και οι παιδικοί αγώνες στις αποστάσεις των 500μ., των 800μ. και των 1000μ. καθώς και Δρόμος 6.000 μ. Πεζοπορία – περπάτημα περιμετρικά του χωριού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τα ήθηκαι τα έθιμα της περιοχής, όπως την τσακώνικη κουλτούρα
Μέρος από τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για τη στήριξη των συλλόγων γονέων – κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ Ν. Κυνουρίας η “Ζεστή Φωλιά” και φίλων ΑΜΕΑ Άστρους.

Το Tyros Run 2018 – George Marneris είναι αφιερωμένο στον συμπατριώτη μας και αθλητή Γιώργο Π. Μαρνέρη ο οποίος σε ηλικία 19 χρονών έφυγε από την ζωή σε ατύχημα που του συνέβει στην Νέα Υόρκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσηςwww.tyrosrun.gr.

1 σχόλιο:

  1. Για τους Παλαιστίνιους που τους δολοφονούν αυτά τα καθάρματα οι Ισραηλινοί, θα κάνουμε κανά ...Run; ή τζίζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή