Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης/ η μισή Μεγαλόπολη χωρίς νερό

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 Από το πρωί η μισή πόλη της Μεγαλόπολης είναι χωρίς νερό Αιτία σοβαρότατη βλάβη στην οδό Λυκόρτα , σήμερα τα χαρ...

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: χρήση του στρατοπέδου Καλαμάτας για ανθρωπιστικούς και όχι ψηφοθηρικούς σκοπούς.."

Η πρόταση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου 
για δημιουργία campus φιλοξενίας ατόμων με αυτισμό 
στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Καλαμάτας 
πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά και χωρίς παρωπίδες από τις αρχές της πόλης του νομού, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις για αξιοποίηση του χώρου. 
Αντιθέτως όλες οι υπόλοιπες που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα είναι αποσπασματικές και τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν μόνο κοντόφθαλμα συντεχνιακά συμφέροντα.


Έτσι και αλλιώς τα 200 περίπου στρέμματα του στρατοπέδου δεν πρέπει να κατατμηθούν σε μικρότερα οικόπεδα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ψηφοθηρικές ανάγκες της εκάστοτε δημοτικής αρχής. 
Ως πρότυπο προς… αποφυγή πρέπει να λειτουργήσει η απαξίωση των εγκαταστάσεων του παλιού στρατοπέδου που αντί να δώσει ουσιαστικές ανάσες στην πόλη έχει καταντήσει ένας αφιλόξενος χώρος με ευθύνη όχι μόνο των δημοτικών αρχών αλλά και όλων όσοι φιλοξενούνται στα κτήριά του και στα γήπεδά του. 
Δυστυχώς η έκταση του παλιού στρατοπέδου έγινε πειραματικός χώρος για κάθε λογής δραστηριότητες, γιατί κανένας δεν αντιστάθηκε στην παραχώρησή του σε όποιον ζητούσε ένα οικόπεδο ή ένα κτήριο.

Κλείνοντας για την πρόταση δημιουργίας campus φιλοξενίας ατόμων με αυτισμό στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Καλαμάτας, θα συμφωνήσω απολύτως με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο που δηλώνει ότι η δημιουργία του “είναι ένας οραματισμός που πολλές φορές ξεπερνάει τον ρεαλισμό”. 
Ομως τόσο η Καλαμάτα όσο και η Μεσσηνία για να ξεκολλήσουν από τον βάλτο χρειάζονται οράματα που ξεπερνούν τον ρεαλισμό.

Θανάσης Λαγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου