Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Εστιάτορες Αρκαδίας: ο τόπος εκπέμπει SOS, τραγική η επισκεψιμότητα του νομού μας!! / Προτάσεις

Τους προβληματισμούς που προκύπτουν  από την χαμηλή έως μηδενική επισκεψιμότητα  στην Αρκαδία  εξέφρασαν οι εστιάτορες της Αρκαδίας...

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Συλλαλητήριο Μεγαλόπολης(ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ): η φωνή θα γίνει βοή του ΟΧΙ

Μεγάλο σε όγκο και θερμό σε πάθος, 
ήταν το  συλλαλητήριο 
της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 
και της τοπικής κοινωνίας, 
στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, 
την Κυριακή  22 Απριλίου 2018,
με αφορμή το σχέδιο νόμου της λεγόμενης αποεπένδυσης της ΔΕΗ, που είναι να ψηφιστεί το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή των Ελλήνων, ως προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης του προγράμματος της κυβέρνησης με τους διεθνείς δανειστές.

Στην δυναμική αυτή συγκέντρωση (αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Περιφερειακής Αρχής, όπως επίσης και η απουσία των τριών βουλευτών Αρκαδίας) της κεντρικής πλατείας της Μεγαλόπολης (ανάλογο συλλαλητήριο έγινε και στην Πτολεμαίδα), διαβάστηκαν έγγραφες δηλώσεις και μηνύματα συμπαράστασης από φορείς, σωματεία, συλλόγους και θεσμικούς εκπροσώπους.

Πραγματοποιήθηκαν πέντε (5) χαιρετισμοί (Λαφαζάνης, Γόντικας, Μπρουμάς, Αλεξανδρής, Μανιάτης).
Βασικοί ομιλητές της σύναξης, ήταν ο Αντώνης Καρράς (Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) και ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Δ. Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε απ’ την εξέδρα της συγκέντρωσης:
«Έχουμε μία ομοβροντία φωνών. Η φωνή θα γίνει βοή του ΟΧΙ. Το ρεύμα είναι αγαθό και πρέπει να προσφέρεται απ’ τον ίδιο τον άνθρωπο στον ίδιο τον άνθρωπο. Θέλουμε μόνο δημόσια ΔΕΗ, αφού μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί φθηνό ρεύμα. Απ’ την Τετάρτη αρχίζουν όλα».

Ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, κ. Αντώνης Καρράς, ξεχώρισε στην ομιλία του, λόγω και της εξής φράσης του:
«Κάτω τα χέρια απ’ τη ΔΕΗ. Μολών λαβέ».
Και συνέχισε: «Το νομοσχέδιο είναι χειρουργικά φτιαγμένο. 
Η Μεγαλόπολη κινδυνεύει να γίνει η φαβέλα της σύγχρονης Αριστεράς»

Οι υπόλοιποι ομιλητές, τόνισαν απ’ τα αναλόγιο τα εξής:
Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΛΑΕ): «Σώστε τις κατακτήσεις. Μην εγκαταλείπετε τον αγώνα. Ότι και να ψηφίσουν την Τετάρτη, εμείς πρέπει να αγωνιστούμε ώστε οι αποφάσεις αυτές να μείνουν στα χαρτιά».

Νίκος Γόντικας (μέλος ΚΚΕ Πελ/σου): «Η κυβέρνηση τελειώνει τη δουλειά που ξεκίνησαν και προχώρησαν κάποιοι άλλοι νωρίτερα. Η ενέργεια είναι λαική περιουσία και τα κλειδιά της παραγωγής πρέπει να τα έχουν οι εργαζόμενοι, ο απλός λαός».

Αριστείδης Μπρουμάς (πρόεδρος ΕΚΑ): «Η Μεγαλόπολη απαιτεί σεβασμό. Αρνούμαστε να γίνουμε σκλάβοι και ας το ακούσει αυτό καλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Σαράντος Αλεξανδρής (εκπρόσωπος τοπικών σωματείων ΔΕΗ): «Το σχέδιο νόμου δίνει κίνητρα και δώρα στους μνηστήρες της ΔΕΗ. Πωλείται η Ελλάδα. Θα παλέψουμε σε καθημερινή βάση για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά».

Κώστας Μανιάτης (πρόεδρος ΕΤΕ ΔΕΗ): «Τα σχέδια αυτά θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν πωλούμε. Δεν πωλούμεθα. Είναι ανεπιθύμητοι οι όποιοι επενδυτές εδώ

• Αμέσως μετά το συλλαλητήριο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της τοπικής συντονιστικής επιτροπής στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης.
• Αργά  το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ Μεγαλόπολης απεργιακές κινητοποιήσεις.
• Την Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία της ΔΕΗ, στην Χαλκοκονδύλη, στην Αθήνα, θα γίνει κινητοποίηση εργαζομένων.
• Την Τετάρτη, επίσης, όταν θα εξετάζεται το σχέδιο νόμου στην Βουλή, στις 12.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
• Αίσθηση προκάλεσε στους διοργανωτές του σημερινού συλλαλητηρίου της Μεγαλόπολης, η παντελής έλλειψη εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής.


Πηγή:  ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου