Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης της μονάδας της ΔΕΗ της Μεγαλόπολης ο Παναγιώτης Νίκας

 Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ήταν εκείνο για την ιδιωτικοποίηση της μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, αν οι μονάδες που είναι προς ιδιωτικοποίηση δεν πωληθούν, η εταιρεία θα κλείσει, καθώς «η ζωή εκδικείται», μιας και στο παρελθόν έγιναν τεράστια λάθη, ενώ υπάρχουν πολιτικές αλλά και συνδικαλιστικές ευθύνες.

Στη συνέχεια ο Π. Νίκας ανέφερε άλλα παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων, όπως το Λιμάνι του Πειραιά, τον ΟΤΕ, το αεροδρόμιο Βενιζέλος, την Ολυμπιακή κ.λπ..
Επανερχόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, είπε ότι αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 20 χρόνια, ωστόσο, αν το έκανε άλλη κυβέρνηση, δε θα είχε μείνει πεζοδρόμιο για πεζοδρόμιο στη θέση του.

Κλείνοντας, κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να μη φοβούνται και αυτή την ιδιωτικοποίηση, αφού «το εργοστάσιο δε θα βγάλει ροδάκια και θα φύγει από εκεί, αλλά θα παραμείνει στη Μεγαλόπολη».

Πηγή; tharrosnews.gr

2 σχόλια:

  1. Πολύ επίκαιρος , εύστοχος και σωστός ο Δήμαρχος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, προφανώς, ασχολήθηκε με το θέμα την επικείμενης πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολης, επειδή σε αυτές τις μονάδες, όπως και τα ορυχεία, εργάζονται αρκετοί Μεσσήνιοι, μεταξύ αυτών και Καλαματιανοί.
    Η θέση των καλαματιανών εργαζομένων της ΔΕΗ είναι, προφανώς, κατά της πώλησης των μονάδων, σε αντίθεση με τη θέση του Δημάρχου Καλαμάτας, που είναι υπέρ της πώλησης...
    Ουσιαστικά, ο κ. Νίκας "αδειάζει" τους συμπατριώτες του, αντιλαμβανόμενος ότι δεν αποτελούν παρά μια μικρή μερίδα από τη "δεξαμενή" των ψηφοφόρων του, που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες...
    Αδειάζει βεβαίως και τους μη ψηφοφόρους του, μεγαλοπολίτες εργαζόμενους, που ζούν στη Μεγαλόπολη, οι οποίοι επί πολλά χρόνια τιμούν την αγορά της Καλαμάτας ως καταναλωτές...
    Να τον χαίρονται και οι μεν και οι δε εργαζόμενοι της ΔΕΗ και ας τους προβληματίσει λίγο αυτή η στάση του κ. Νίκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή