Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ο Δήμος Ζαχάρως αγοράζει τα "κόκκινα δάνεια" των δημοτών του!!! Προωθείστε το ΠΑΝΤΟΥ !!!

Πρωτοβουλία - ασπίδα για τους δημότες που κινδυνεύουν από τα “κόκκινα δάνεια” αναλαμβάνει ο δήμος Ζαχάρως. 
Οι ραγδαίες εξελίξεις μέσα από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της Κυβέρνησης, αφήνουν εκτεθειμένη την πρώτη κατοικία παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. 

Στο δήμο Ζαχάρως σχεδιάζεται η ίδρυση εταιρίας ειδικού σκοπού για να αποτραπεί η πώληση των κόκκινων δανείων που αφορούν τους δημότες της περιοχής σε ξένα funds.
Αυτό έγινε γνωστό  στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Φάμελος και ο επικεφαλής της παράταξης “Δυναμική Πρωτοβουλία” - εκλεγμένος επί τέσσερις θητείες δήμαρχος και τελών σε αργία - Πανταζής Χρονόπουλος.

Ο κ. Χρονόπουλος εξήγησε πως αν εξετάσουμε προσεκτικά τα στοιχεία οι τράπεζες έχουν καλύψει πολλαπλά τις ζημίες τους, από τις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων. “Άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια των πολιτών που βρέθηκαν σε δυσκολία και δεν μπόρεσαν να πληρώσουν. Ως παράταξη είμαστε αντίθετοι στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας αλλά προχωράμε και πιο πέρα. Θα καλέσουμε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν κόκκινα δάνεια, να τους αριθμήσουμε να δούμε πόσοι είναι και μετά θα κάνουμε εμείς αυτό που σχεδιάζουμε, διότι έχουμε ήδη βρει τον τρόπο. Όλοι έχετε ακούσει ότι τώρα τελευταία, διάφορα funds αγοράζουν κόκκινα δάνεια και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή. Εμείς, αφού φτιάξουμε τον φορέα που θα υλοποιήσει αυτό που σχεδιάζουμε, μέσα σε αυτές τις χαμηλές τιμές που δεν θα μπορούν να αρνηθούν, θα κάνει προτάσεις και ο δήμος Ζαχάρως. 
Πούλησαν πριν από μερικές μέρες δάνεια στο 8% και στο 13% της κανονικής αξίας. 
Σε αυτό το σκεπτικό είμαστε κι εμείς, να μπορέσουμε να πάρουμε τα κόκκινα δάνεια των δημοτών μας τα κόκκινα δάνεια και να έρθουν, μόνο με μια μικρή προσαύξηση, να ξοφλήσουν τα δάνεια σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εύλογα θα μου πείτε ότι απαιτούνται λεφτά, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δήμος έχει περιουσία με αξία που υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για να πάρουμε δάνειο. Ξέρετε ότι όλοι οι άλλοι μέχρι τώρα έπαιρναν δάνεια χωρίς καμία εγγύηση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρονόπουλος.

"Αυτό θα συζητηθεί με εισήγηση του δημάρχου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα προχωρήσουμε μετά προς τις τράπεζες, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, για να φύγει το άγχος των συμπατριωτών μας
Δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο. 
Πιστεύουμε ότι την πρωτοβουλία μας θα ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι. 
Αυτό θα γίνει με τη σύσταση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού, έχουμε αναθέσει σε δικηγόρο να διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο, διότι είναι μοναδικός ο σκοπός. Θα γλιτώσουμε τον κόσμο από τα αρπακτικά που θα πάνε να τους πάρουν τα σπίτια" είπε ο κ. Χρονόπουλος. Ο δικηγόρος Δημήτρης Καμπέρας έχει αναλάβει την υπόθεση νομικά. Ο στόχος είναι με την κάλυψη του δήμου, ο οφειλέτης να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα για να μην χάσει την περιουσία του.

9 σχόλια:

  1. αυτός είναι δήμαρχος να τα βλεπουν ολοι οι δήμοι αυτά είναι τα σωστά που πρέπει να κάνουν για το καλό των ανθρώπων. άντε σάκη κάνε και εσύ κάτι να μαζέψεις τις ζημιές του κοσμάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα δεν είναι οτι δεν μαζεύει αλλά σπέρνει ζημίες στον κοσμακη.

      Διαγραφή
  2. Κατ' αρχήν, πρόκειται για το Χρονόπουλο, που τέλος πάντων, δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος για όσα λέει και όσα κάνει...
    Δεύτερον, μακάρι να μπορούσε να σταθεί αυτή η πρόταση, ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολη.
    Τρίτον, τα δάνεια του "κοσμάκη" ποικίλλουν.
    Από τα στεγαστικά, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που πήραν κάποιοι όχι για να βάλουν "ένα κεραμίδι" πάνω από το κεφάλι τους, αλλά για να χτίσουν βίλες. Και από τα στεγαστικά ύψους μερικών δεκάδων χιλιάδων (άντε λίγο παραπάνω), που πήραν κάποιοι άλλοι, για να χτίσουν πράγματι ένα σπίτι που να καλύπτει αξιοπρεπώς τις ανάγκες τους. Οι μεν πρώτοι να κόψουν το λαιμό τους, οι δε δεύτεροι πρέπει να τύχουν όποιας ΝΟΜΙΜΗΣ στήριξης είναι δυνατή.
    Από την άλλη, επαγγελματικά δάνεια πήραν πολλοί... Όσοι τα πήραν χωρίς κανένα επιχειρηματικό πλάνο, μια μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, αλλά απλά επειδή τα έδιναν οι τράπεζες, επίσης ας κόψουν το λαιμό τους. Όσοι, από την άλλη, πήραν δάνεια με σχεδιασμένες, σοβαρές, προτάσεις, αλλά η κρίση τους γονάτησε, επίσης πρέπει να στηριχθούν.
    Είναι εύκολο να τσουβαλιάζονται στον "κοσμάκη" και οι καλοί και οι κακοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφημίστε τον χρονόπουλο, που έχει δικαστεί τελεσίδικα, ψάξτε να βρε΄τε τους λόγους. Ωραία πρότυπα και ωραία παραδείγματα!!!
    Θα θέλατε δηλαδή να έχουμε ένα χρονόπουλο δήμαρχο;
    και τι επιλέγετε να προβάλετε; μια πρόταση ενός καταδικασμένου! που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πράξη! έχουμε τόσα προβλήματα, δεν λέτε τίποτα και μας βάζετε αυτά! είστε για γέλια τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάστε πάλι.....
      "παραχώρησαν ο δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Φάμελος και ο επικεφαλής της παράταξης “Δυναμική Πρωτοβουλία” - εκλεγμένος επί τέσσερις θητείες δήμαρχος και τελών σε αργία - Πανταζής Χρονόπουλος."
      Έχετε κάτι να κατηγορήσετε στον Δήμαρχο Ζαχάρως;
      Το ότι"ένας Χρονόπουλος" κατηγορήθηκε και τέθηκε σε αργία, δεν πρέπει να σας ξενίζει... υπόδικους στη Μεγαλόπολη για κακουργήματα που καταθέτουν προτάσεις και κάνουν διοίκηση θεωρώ ότι γνωρίζετε...
      Οπότε ξανασκεφτείτε το "ότι είμαστε για γέλια"... εμείς εδώ στο blog
      Εν κατακλείδι η πρόταση του Δήμαρχου Ζαχάρως (μην μπερδεύεστε του κ. Φάμελου) που εκλέχτηκε και διοικεί τον Δήμο του...
      είναι εξαιρετικά ουσιαστική και άξια προβολής!!!

      Διαγραφή
    2. O κ. Φάμελος έιναι το δεξί χέρι του Χρονόπουλου, η δε πρόταση παρουσιάστηκε και από τους 2 μαζί! Το ξαναλέω , και οι 2 μαζί , χεράκι χεράκι. Γνωρίζετε γιατί έχει καταδικαστεί ο Χρονόπουλος; στον τίτλο σας λοιπόν γράφετε ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ - διαφημίστε το δηλαδή να το διαβάσουν όλοι. Σας ξαναλέω, εσείς ειδικά που είστε τόσο αυστηροί με όλες τις δημοτικές αρχές , τώρα διαφημίζετε τους χρονόπουλο-φάμελο. Η απάντηση σας πραγματικά με εξέπληξε! Υπόδικους έχουμε στην Μεγαλόπολη αλλά δεν γράφετε τίποτα!!!

      Διαγραφή
    3. ΡΕ Ανώνυμος19 Δεκεμβρίου 2017 - 9:53 μ.μ. ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ?

      Διαγραφή
    4. Ας τα ματαξαναπούμε...
      Είθε η προσπάθεια του Δήμου Ζαχάρως να δώσει καρπούς
      Ναι την διαφημίζουμε και την στηρίζουμε και μακάρι να αποτελέσει μπούσουλα για ΟΛΟΥΣ τους Δήμους μαζί και της Μεγαλόπολης !!!
      Οι όποιες πράξεις κρίνονται εκ των αποτελεσμάτων τους και στην παρούσα περίπτωση αν το αποτέλεσμα ευδοκιμήσει θα είναι ότι πιο καλό για τους ανθρώπους εκεί
      Όσον αφορά τα λοιπά περί υποδίκων αιρετών στη Μεγαλόπολη θα θυμίσουμε:
      α) για το "υπόδικοι" ευθύνονται οι ίδιοι με τις πράξεις τους
      β) για το "αιρετοί" ευθύνονται οι πολίτες με την ψήφο τους
      Ο καθείς λοιπόν (αιρετοί και πολίτες) ας λάβουμε ότι μας αξίζει...

      Σε καμία των περιπτώσεων δεν καθαγιάζουμε τον Χρονόπουλο και δεν μας αφορά η περίπτωσή του ούτε άμεσα ούτε έμμεσα
      Αφορά την δικαιοσύνη και τους ψηφοφόρους του...
      Μας αφορά ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ ΜΟΝΟ η προσπάθεια υποστήριξης των ανθρώπων να μην πέσουν στα νύχια των "κορακίων"

      Διαγραφή
    5. Σε κάθε περίπτωση, "υπόδικοι" δε σημαίνει "ένοχοι", αλλά "υπό δίκη", η οποία, εφόσον γίνει, θα κριθεί εάν και ποιοί θα είναι ένοχοι ή αθώοι.
      Αλίμονο εάν όποιος παραπέμπεται σε δίκη είναι και εκ προοιμίου ένοχος. Εάν έτσι ήταν, τότε δε χρειάζονταν οι δίκες, τα δικαστήρια και η Δικαιοσύνη εν τέλει...

      Διαγραφή