Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Καταγγελία για την την καταβολή μειωμένου ποσού του δώρου Χριστουγέννων στους 8μηνίτες εργαζόμενους της ΔΕΗ

Για την καταβολή μειωμένου ποσού για το δώρο των Χριστουγέννων των εργαζομένων με 8μηνη σύμβαση εργασίας καταγγέλλει τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου (ΣΕΕΝΠ) απαιτώντας την καταβολή όλου του ποσού του δώρου που δικαιούνται οι 8μηνίτες. 
Mάλιστα για τον λόγο αυτό το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Δεκέμβρη 8μηνίτες εργαζόμενοι της ΔΕΗ και το ΣΕΕΝΠ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, όπου ο εκπρόσωπός της απλά περιορίστηκε να δηλώσει αναρμόδιος και να παραπέμψει στην κεντρική διοίκηση της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι η καταβολή μειωμένου ποσού για το δώρο των Χριστουγέννων για την περιοχή αφορά περίπου 250 8μηνίτες εργαζόμενους της επιχείρησης.

Το ΣΕΕΝΠ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Μετά από ενημέρωση των μελών μας, που έχουν σχέση εργασίας με τη ΔΕΗ ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, διαπιστώθηκε ότι η ΔΕΗ ΑΕ δεν τους κατέβαλε ολόκληρο το ποσό του δώρου τους. Το σωματείο μας προέβη στις εξής κινήσεις:

1. Επικοινωνία με τη διεύθυνση της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και ερώτηση για το πώς υπολογίστηκε το δώρο.

2. Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για το γεγονός.

3. Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Μέχρι σήμερα η διεύθυνση της ΔΕΗ δεν μας έχει δώσει επίσημη έγγραφη απάντηση γιατί έβαλε μειωμένο ποσό δώρου Χριστουγέννων. Προφορικά απαντά ότι εφάρμοσε το Ν. 3845/2010 του 1ου μνημονίου που έκοβε τα δώρα του τακτικού προσωπικού, οι οποίοι όμως έχουν υπογράψει άλλη σύμβαση εργασίας που καμία σχέση δεν έχει με αυτή των 8μηνιτών.

Το σωματείο μας καταγγέλλει τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ για την καταβολή μειωμένου ποσού για το δώρο των Χριστουγέννων των εργαζομένων με 8μηνη σύμβαση εργασίας και απαιτεί:

Να καταβληθεί όλο το ποσό του δώρου που δικαιούνται οι 8μηνίτες.

Την αναπλήρωση των απωλειών όλων των εργαζομένων (μόνιμων και συμβασιούχων) με αυξήσεις μισθών και επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όλους.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου