Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΌΧΙ στην πώληση της ΔΕΗ ! τι έγινε στις κινητοποιήσεις της Τρίτης 28 Νοεμβρίου 2017

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017
Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ
Ας δούμε τι ειπώθηκε.....

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, κ. Γιώργος Αδαμίδης κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη, σημείωσε σχετικά με τη θέση της διοίκησης της ΔΕΗ απέναντι στην πώληση:

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν αυτή η επένδυση να σταματήσει. Εδώ σταματούν επενδύσεις δισεκτομμυρίων. Όταν έρθει η ώρα για τις δράσεις της διοίκησης της ΔΕΗ επί του συγκεκριμένου, οι οποίοι επικαλούνται το νόμο, εάν περάσει ο νόμος, μετά θα πρέπει να περάσει το ΔΣ. Τότε υπάρχει η δυνατότητα των καταλήψεων. Να δούμε ποιο διοικητικό συμβούλιο και που θα συνεδριάσει για να πάρει αυτή την απόφαση. Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο. Πάμε λοιπόν για μια μυστική ψηφοφορία για την απεργία της 14ης Δεκεμβρίου με το δικό μας θεσμικό πλαίσιο που έχει να κάνει με τις μονάδες και τη συλλογική σύμβαση», σημείωσε.

Σχετικά με την τύχη των εργαζομένων, σημείωσε ότι «θα δούμε αν θα μπορέσουν να το κάνουν. Αν νομίζουν κάποιοι ότι αν φύγουν 2.000 εργαζόμενοι από το τακτικό προσωπικό σε άλλο αφεντικό κάπου στο 2030 θα συνεχίσουν όσοι είναι και θα είναι περισσότεροι κάνουν λάθος. Θα υπάρξει μια συρρίκνωση παντού».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τόνισε ότι «οι δράσεις πρέπει να είναι τέτοιες και να μην τις κάνουμε με βάσει τις ορέξεις κάποιων κομμάτων αλλά με βάσει το δικό μας συμφέρον. Η πρότασή μας είναι να μην πουληθούν. Αυτοί πουλάνε. Βγαίνοντας έξω θα συναντήσουμε μια σειρά από κανάλια που θέλουν να δουν αίμα. Οι τοπικές κοινωνίες είναι ικανές μαζί με τη ΓΕΝΟΠ να αποτρέψουν αυτό το εγχείρημα. Στην παραγωγή η ΔΕΗ έχει 47% της ζήτησης. Άρα έχει απελευθερωθεί αυτό το κομμάτι που λέγεται ενέργεια. Καμία απόφαση του ευρωδικαστηρίου δεν λέει πουλήστε μονάδες. Είναι επιλογή της σημερινής κυβέρνησης και της χθεσινής. Γιατί δεν θέλει να ανοίξει άλλα ορυχεία. Η απόφαση λέει δώστε πρόσβαση σε τρίτους στους λιγνίτες.

Ο Παναγιωτάκης είπε το αυτονόητο. Ποιος θα ορίσει το τίμημα όλων αυτών των μονάδων; Με βάσει το τι είναι αποσβεσμένο; Ένα ευρώ κάνει. Μόνο η Μελίτη έχει μερικά αναπόσβεστα ακόμα. Ποιος θα ορίσει το τίμημα έτσι ώστε το ξεπούλημα να είναι τέτοιο που θα μπορούμε να πούμε ναι; Ποιος θα πει ναι; Εγώ θα υιοθετήσω το σύνθημα ότι «θα γίνει της Μεγαλόπολης».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν είναι αποδεκτός σε αυτές τις περιοχές κανένας ιδιώτης. Αυτό θα ζητήσει η ΓΕΝΟΠ …Εδώ σταματούν επενδύσεις δισεκατομμυρίων. Ας δώσει στη Δράμα, την Ελασσόνα, στηνΚαβάλα. Γιατί δεν τις δίνει; Γιατί επιλέγει να δώσει αυτά που υπάρχουν; Γιατί το άλλο έχει μεγάλο κόστος, να φτιάξεις μια μονάδα λιγνιτική;Δεν γίνονται παραγωγικές μονάδες (π.χ Μεσοχώρα) τόσα χρόνια και εμείς θα δεχθούμε να αλλάξει χέρια ο ΑΗΣ Μελίτης; Για να κάνουμε πλουσιότερους αυτοί που είναι τα αφεντικά; », σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Να αγοράσετε μετοχές της ΔΕΗ»
«Ούτε 20 ευρώ δεν έχουν 10 μετοχές της ΔΕΗ, να πάτε όλοι να γίνετε μέτοχοι, γιατί έχει καλή προοπτική η μετοχή της ΔΕΗ. Να δείτε που θα εκτιναχθούν», ανέφερε απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους ο κ. Αδαμίδης.

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων- «Συμφώνησαν ότι διαφωνούν»

Χωρίς να υπάρξει κάποιο σημείο ταύτισης ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων της ΔΕΗ και των τοπικών φορέων Αρκαδίας και Φλώρινας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και οι τοπικοί φορείς υπό την αιγίδας της ΓΕΝΟΠ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο κατά της πώλησης του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, μια πώληση η οποία οριστικοποιείται την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου.

«Καταλήξαμε ότι συμφωνούμε ότι διαφωνούμε», ανέφερε μιλώντας στο insider.gr ο κ. Τσουμπλέκας Βαγγέλης, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ και δημοτικός σύμβουλος Μεγαλόπολης.
 «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόταση με δανειστές. Θα βγούμε στους δρόμους. Διαμηνύσαμε ότι οι υποτιθέμενοι νέοι επενδυτές δεν θα έχουν καμία συναίνεση από τις τοπικές κοινωνίες . Δεν υπάρχει περίπτωση το κέρδος να κρατήσει το προσωπικό της επιχείρησης. Η μόνη μάχη που χάνεται είναι αυτή που δεν δίνεται ποτέ», κατέληξε.

Εγγγυήσεις από το Σταθάκη για τις θέσεις εργασίας

Ισχυρές εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας, αλλά και επιπρόσθετα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες από την αποεπένδυση του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ θα διασφαλίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Υπουργός Π.ΕΝ., Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ανέφερε τα εξής:

«Ενημέρωσα τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και της ΓΕΝΟΠ/Δ.Ε.Η. για την πορεία των συζητήσεων και το σχέδιο στο οποίο θα καταλήξουμε έως το τέλος της εβδομάδας για την παραχώρηση μονάδων. Ταυτόχρονα τους ενημέρωσα και για τις διαδικασίες με τις οποίες επιδιώκουμε η παραχώρηση αυτή να μην οδηγήσει στη διάλυση της τοπικής κοινωνίας και της απασχόλησης, όπως υπάρχουν εύλογα ανησυχίες. Το αντίθετο, θα υπάρξουν ισχυρές εγγυήσεις και για τις θέσεις απασχόλησης, καθώς και επιπρόσθετα οφέλη που μπορούμε να συζητήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, μετά τα Χριστούγεννα, προτίθεμαι να επισκεφτώ τη Μεγαλόπολη για να πραγματοποιήσω μία ευρεία συνάντηση με την Περιφέρεια, την τοπική κοινωνία και με τους εκπροσώπους της Δ.Ε.Η., ώστε να θέσουμε όλα τα ζητήματα σε ανοιχτό διάλογο. Είναι κατανοητό ότι υπάρχει αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά όταν καθίσουν στο τραπέζι όλες οι πλευρές επιδιώκουμε να γίνει ένας πολύ ειλικρινής διάλογος και να οδηγηθούμε σε σημαντικές αποφάσεις. Το τονίζω, είναι επιδίωξη της Κυβέρνησης να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».

Στη συνάντηση με τον Υπουργό συμμετείχαν, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας, ο Θανάσης Πετράκος από τη ΛΑΕ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Διονύσης Παπαδόπουλος και Γιώργος Μαρκολιάς, καθώς και αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με επικεφαλής, το πρόεδρο, Γιώργο Αδαμίδη και τον γενικό γραμματέα Αντώνη Καρρά.

Πηγή: insider.gr

7 σχόλια:

  1. Τα κατάφερε ο Αδαμιδης να τελειώσει τη Μεγ/κήπο, και τα σκυλάκια τα δικά μας πέρα βρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοπικό πολιτικό σκηνικό με τους παρατρεχάμενους τους σε διάφορους συλλόγους, εκπρόσωποι της εκκλησίας , ψευτοσυνδικάλες, όλοι μαζί συνθέτουν το μεγάλο μας τσίρκο!
    Την Τρίτη 28 Νομεβρίου 2017 ημέρα διεξαγωγής της κινητοποίησης, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ Μεγαλόπολης ήταν απλά ημέρα Τρίτη. Πέρασα κατά τις 8 το πρωί από την Μαραθούσα και οι δεητζίδες παρκαρισμένοι με τα υπηρεσιακά οχήματα παράγγελναν το πρωινό τους καφεδάκι στην παρακείμενη καντίνα. Οι μονάδες 3&4 και τα ορυχεία λειτουργούσαν κανονικά. Προφανώς θέλουν οι ψευτοσυνδικάλες να δώσει τον αγώνα η υπόλοιπη κοινωνία για την δική τους βόλεψη, αμ δε.
    Τα αστέρια που ψήφισαν προ 2μήνου με χέρια και με πόδια να πάει η διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιωτικά χέρια λένε σήμερα ότι δεν θα δεχτούν κανέναν ιδιώτη!!!!! Αυτό το λέει σήμερα κι ο εμπορικός σύλλογος (που για την υπόθεση των επικίνδυνων αποβλήτων δεν έβγαλε άχνα) που απαρτίζεται κι εκπροσωπεί ιδιώτες! Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια κατήγγειλαν την ΔΕΗ για μεθοδεύσεις κι εμπαιγμό σχετικά με την απαλλοτρίωση του Τριποτάμου κι οργάνωναν κινητοποιήσεις εναντίον της , την Τρίτη ήταν μπροστάρηδες κρατώντας πανό εναντίον της πώλησης! Τέτοια καραγκιοζιλίκια μόνο στην Ελλάδα συναντά κανείς.
    Τους έπιασε κωλοπιλάλα τώρα όλους. Τους ψευτοσινδικάλες γιατί θα χάσουν τις ξάπλες, την βολταρία και τις μίζες από την συμβολή τους να παίρνει ο χ εργολάβος την χ εργολαβία. Τους βλαχοδημάρχους γιατί δεν θα μπορούν να τάζουν και να μοιράζουν τα 8μηνα, 2μηνα και υποσχέσεις για μόνιμο βόλεμα στην πελατεία τους. Τον δικό τους αφανισμό θα σημάνει η πώληση της ΔΕΗ κι όχι της Μεγαλόπολης, οι εγκαταστάσεις και τα ορυχεία άλλωστε δεν φεύγουν από την περιοχή (αλλά τόσο τους κόβει). Ας πει κάποιος στον αστοιχείωτο Πυργιώτη που παριστάνει τον Δήμαρχο και τον Ζακυνθινό φίλο του ότι η Μεγαλόπολη έχει χιλιάδες ετών ιστορία στην πλάτη της και προϋπήρχε της ΔΕΗ και της δικής τους ύπαρξης. Είναι πολύ μικροί οι τύποι και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν ρεζίλι στο πανελλήνιο ολόκληρη την Μεγαλόπολη παρουσιάζοντας ένα τέτοιο ανιστόρητο πανό και κάνοντας εξίσου ανιστόρητες δηλώσεις σε συνεντεύξεις τύπου. Εάν θέλουν να τα λένε και να τα δείχνουν αυτά τουλάχιστον ας διευκρινίζουν ότι αποτελούν τις δικές τους απόψεις κι όχι να λένε ότι εκφράζουν τις απόψεις σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας αλλά της πελατείας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε εχεις ιδεα απο ιδιωτικους υπαλληλους; Στην Νεα ΔΕΗ οπου δεν θα υπαρχει ο ΑΣΕΠ ολοι μεσω πολιτικων θα βρισκουν δουλεια. Θα βαζουμε βυσμα για μια δουλεια 600€...
      Παρακαλαει ο δημαρχος να πουληθει το μαγαζι!
      Οσο για τους συνδικαλιστές-κομματοσκυλα, αυτοι ξερουν πολυ καλα οτι ο κοσμος τους σιχαίνεται και τους φτυνει. Για αυτο μπαινουν μπροστάρηδες στις κινητοποιήσεις. Για να μην ακολουθήσει ο κοσμος...

      Διαγραφή
    2. Γιατί πότε έγιναν προσλήψεις στην ΔΕΗ μέσω κανονικού ΑΣΕΠ κι όχι ψευτοΑΣΕΠ που περιελάμβανε συνέντευξη κι άλλες αλχημείες;
      Ο κάθε ιδιώτης ας βάλει όποιον θέλει, ποσώς με απασχολεί, δικό του θα είναι το μαγαζί αυτός θα πληρώνει και τα σπασμένα σε αντίθεση με τα σπασμένα του κάθε κρατικού μαγαζιού που καλούνται να τα πληρώσουν κάθε φορά οι φορολογούμενοι. Εάν περιμένετε ο μελλοντικός αγοραστής των μονάδων της Μεγαλόπολης να προσλαμβάνει αβέρτα τον κάθε σφουγγοκωλάριο του κάθε βλαχοδήμαρχου απλά αλλάξτε πλευρό. Η διοίκηση θα λογοδοτεί στους μετόχους οι οποίοι θέλουν τα λεφτά τους να αυγατίζουν κι όχι να εξανεμίζονται. Η σημερινή μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ από την άλλη φανερώνει και την πραγματικότητα που κανένας συνδικάλας δεν τολμάει να αναφέρει. Το 45% της επιχείρησης το κατέχουν “επενδυτές”, το ελληνικό δημόσιο ελέγχει άμεσα μόλις το 34,12% των ονομαστικών μετοχών της (με το 17% του ΤΑΙΠΕΔ υποτίθεται πως έχει την πλειοψηφία θεωρητικά αλλά δεν έχει άμεσο έλεγχο σε αυτό το 17%). Μάντεψε λοιπόν ποιος καρπώνεται τα κέρδη και σε ποιόν φορτώνονται οι ζημίες. Επειδή φίλε μου ξέρω που το πας, απλά σε ενημερώνω ότι στην περίπτωση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων δεν θα έχουμε άλλη μία ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου & ιδιωτικού τομέα) όπως πχ. με τον δρόμο που διαχειρίζεται το μπολιστάν ή τώρα με τα σκουπίδια. Το μπομπολιστάν δεν έχει κανένα πρόβλημα να προσλάβει το κάθε βύσμα των πολιτικών που του έκαναν πλάτες για να του δοθεί η διαχείριση του δρόμου για τον απλούστατο λόγο ότι στην σύμβαση υπάρχει πρόβλεψη που του εξασφαλίζει κρατική αποζημίωση (γι ‘ αυτό άλλωστε έτρεξαν οι δικοί μας να ψηφίσουν υπέρ της ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια μπας κι εξαργυρώσουν τις υπηρεσίες τους με καμία θεσούλα για κανένα βύσμα τους). Στην περίπτωση των λιγνιτικών μονάδων από την άλλη το μαγαζάκι θα ανήκει εξ ολοκλήρου σε ιδιωτικά χεράκια άνευ αποζημιώσεων και λοιπά τερτίπια που ισχύουν στις ΣΔΙΤ. Γι’ αυτό και είναι στα κάγκελα τώρα οι πολιτικάντηδες.

      Διαγραφή
  3. Που είσαι ρε Παπαηλιού; Πού είσαστε ρε πατριώτες του ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης; Το αμίλητο νερό έχετε πιεί; Κλείστε τουλάχιστον το Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης, γιατί η ελπίδα δεν έρχεται... Καταντήσατε σαν το Θανάση, που έκλεισε νύχτα το Γραφείο του ΠΑΣΟΚ... Κλείστε το το ρημάδι κι εσείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ; ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ; ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία Δημητρακοπούλου10 Δεκεμβρίου 2017 στις 3:38 μ.μ.

      Δεν μας "τσούζουν" αυτά που λέτε.
      Απλώς επειδή επιμένετε να θίγετε ονομαστικά ανθρώπους ιδιώτες που ουδεμία εμπλοκή έχουν στην θεσμική διαχείριση της πώλησης ΔΕη και των λοιπών (πχ διάθεση λιγνιτών ή ευρωπαϊκές αποφάσεις)θα σας παρακαλούσαμε πλέον να σχολιάσετε επωνύμως...
      Οτιδήποτε αφορά την δημόσια διαχείριση δηλ αιρετούς ή πολιτικούς ή ενεργούντες σε δημόσιο θώκο αναρτάται
      Θα παρακαλέσουμε και πάλι πρέπει να ξεχωρίσουμε τις προσωπικές αναφορές ή επιθέσεις από την όποια κριτική, όσο αυστηρή και αν είναι σε έχοντες εμπλοκή με τα δημόσια πράγματα.
      Δηλ σε ανθρώπους που οι αποφάσεις και οι ενέργειές τους έχουν άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες
      Το τι ψηφίζει ένας ιερωμένος λοιπόν ή το πως λειτουργεί ένας επιχειρηματίας δεν έχει αντίκτυπο στην ζωή των πολιτών
      Σχέση έχει αν οι άνωθεν αναφερόμενοι για παράδειγμα χρησιμοποιούνται ή συναλλάσονται παράνομα ή ανήθικα με ανθρώπους που κατέχουν δημόσιες θέσεις για ίδιο συμφέρον αμφοτέρων, που αυτομάτων συνιστά ζημία του πολίτη
      Αυτά πρέπει άπαντες να τα κατανοήσουμε, διαφορετικά θεωρώ ότι η εμμονή σας να στιγματίζετε άσχετους με την πώληση της ΔΕΗ κλπ.... στοχεύει μόνο σε προβοκάτσια εναντίον του blog... πράγμα που έχω καταστήσει σαφές εδώ και καιρό ότι πλέον δεν είναι ανεκτό (με αντιλαμβάνεστε νομίζω...)

      Διαγραφή