Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Αποζημίωση 109.000 ευρώ δίνει ο Δήμος Ν. Κυνουρίας για θανατηφόρο ατύχημα για πτώση απόγέφυρα

Με το ποσό των 109.000 ευρώ (συν τους τόκους) υποχρεώνεται ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας να αποζημιώσει τους κληρονόμους της Ελένης Κυρίου (Τάλαλου), που έχασε τη ζωή της στις 7 Μαρτίου 2008 πέφτοντας από την μεσαία γέφυρα του χειμάρρου Δαφνώνα στο Λεωνίδιο, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης.

Την παραπάνω απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης που εκδόθηκε την 18/9/2017, γνωστοποίησε με ενημέρωσή του στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Λυσίκατος.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της υπόθεσης, υπενθυμίζοντας ότι η οικογένεια Κυρίου με την αγωγή της είχε στραφεί κατά του τέως Δήμου Λεωνιδίου και ουσιαστικά του Δήμου Νότιας Κυνουρίας σαν καθολικός διάδοχος, κατά της τέως Νομαρχίας και ήδη Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο πρώτο δικαστήριο, δηλαδή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρίπολης, που συνεδρίασε στις 19/11/2013, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας δεν παραστάθηκε ως όφειλε, ούτε από τον Δήμαρχο ούτε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην για καταβολή αποζημίωσης ύψους περίπου 210.000 ευρώ.
Όπως είπε ο κ. Λυσίκατος, θυμάται πολύ καλά ότι για το συγκεκριμένο δικαστήριο υπάρχει ένταλμα με συνημμένο τιμολόγιο του συγκεκριμένου δικηγόρου, που αναφέρει παράσταση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρίπολης για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τη συγκεκριμένη ημέρα.

Γι αυτό θεωρεί το θέμα πολύ σοβαρό και προτίθεται να το φέρει ως θέμα συζήτησης σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα και ο κόσμος γενικότερα και, επίσης, θα πρέπει να συζητηθεί τι περικοπές ουσιαστικά θα πρέπει να γίνουν ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό της αποζημίωσης, που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Δείτε όλη την ενημέρωση του Δημάρχου για το θέμα στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή: leonidion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου