Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

1ο ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ: διαμαρτυρία για την μη λειτουργία τμήματος Πληροφορικής

ΘΕΜΑ :
 «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΙΓΟΜΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ»

Σχετ: πρ. Συλλόγου Διδασκόντων 1ου ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ, 11η /26/09/2017

Με ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Άστρους διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τη μη έγκριση του τομέα Πληροφορικής της Β’ τάξης ΕΠΑΛ ως ολιγομελές τμήμα.

Με βάση τα στοιχεία των εγγραφών έως τις 11/9/2017 οι εγγραφές στον τομέα ήταν 5 μαθητές/τριες (4 μαθητές με φοίτηση σε όλα τα μαθήματα και 1 μαθητής με φοίτηση μόνο σε μαθήματα ειδικότητας). Τα στοιχεία αυτά είναι στο σύστημα myschool.gr, στο σύστημα e-epal και γραπτώς ως ενημέρωση στη Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας. Εκκρεμεί μετεγγραφή ενός (01) μαθητή στη Β Λυκείου από το ΓΕΛ Άστρους και φαίνεται ότι θα γίνουν και άλλες μετεγγραφές. Επίσης υπάρχει εκπρόθεσμη εγγραφή μαθητή (αλλαγή τομέα) από τον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα Πληροφορικής.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι στην Αρκαδία λειτουργεί μόνο στο ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης τομέας Πληροφορικής. 
Οι μαθητές της Κυνουρίας (Λεωνίδιο και Άστρος) θα πρέπει να κάνουν αντίστοιχα (125 περίπου χιλιόμετρα και 76 περίπου χιλιόμετρα) από τις έδρες τους. 
Φυσικά είναι πολύ περισσότερα τα χιλιόμετρα από τις κατοικίες τους και τα χωριά τους.

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι το ΕΠΑΛ Άστρους έχει ιδρυμένους 3 τομείς (Διοίκησης και Οικονομίας, Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και Πληροφορικής) και η βιωσιμότητά του εξαρτάται από τη λειτουργία των τομέων της Β’ τάξης. Οι καθηγητές του τομέα πληροφορικής ΠΕ19 και ΠΕ20 είναι αρκετοί στο Νομό Αρκαδίας και δεν φαίνεται από πουθενά η οικονομική επιβάρυνση σε αναπληρωτές καμίας ειδικότητας.

Για τους παραπάνω λόγους χωρίς να τονίσουμε τις πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες αλλά συγκεκριμένα τις παιδαγωγικές, οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες των μαθητών, σας καλούμε να εγκρίνετε τη λειτουργία του τομέα Πληροφορικής της Β’ τάξης 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ              Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛ. ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου