Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Κάλεσμα του Δημάρχου Μεγαλόπολης προς όλους τους νέους της Αρκαδίας για συμμετοχή στα Λύκαια

Κάλεσμα του Δημάρχου Μεγαλόπολης προς όλους τους νέους της Αρκαδίας 
για συμμετοχή στα Λύκαια

Για άλλη μια φορά οι Μεγαλοπολίτες με υπερηφάνεια αλλά και με συναίσθηση του χρέους και της μεγάλης ευθύνης διοργανώνουμε την αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων. 
Είναι πλέον ένας ισχυρός θεσμός που δηλώνει την προσήλωση των σημερινών Αρκάδων στις ανώτερες ιδέες της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού. 
Με την αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων παραμένει ζωντανή η αισθητική, ιδεολογική και ανθρωπιστική εικόνα του Αρκαδικού φωτός, ως μια διαχρονική ελπίδα καταφυγής απέναντι σε κάθε εποχής πνευματική ή κοινωνική βαρβαρότητα. 

Οι πανάρχαιοι αυτοί αγώνες από μόνοι τους ήσαν για αιώνες μια ολοκληρωμένη βιοθεωρία, βασισμένη στα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας, του διαρκούς αγώνα προόδου, της αρετής και της αναγνώρισης της ιστορικής συνέχειας.

Και φέτος λοιπόν, τον Αύγουστο του 2017, καλώ προσωπικά όλους τους νέους και νέες της Αρκαδίας να πάρουν με όποιον τρόπο θελήσει ο καθένας μέρος, ως αθλητές, ως επισκέπτες ή ως θεατές, άπαντες όμως συμμέτοχοι σε μια συλλογική δράση ιδιαίτερου ηθικού και πνευματικού βάρους.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου