Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Σύλλογος ΕΑκΜ Μεγαλόπολης: ΌΧΙ σε ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 
ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 13 -3-2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από πάρα πολύ καιρό είχαμε επισημάνει ότι η περιοχή της Μεγαλόπολης προορίζετε να γίνει η χαβούζα της νοτίου Ελλάδας και όχι μόνο , με την δημιουργία ΧΔΒΑ για την ταφή η κάψιμο στις μονάδες της ΔΕΗ βιομηχανικών αποβλήτων και ότι άλλο χρειάζεται ειδική διαχείριση .

Όλα αυτά δεν τα λέγαμε τυχαία υπήρχαν και υπάρχουν μελέτες που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φωτογραφίζουν την περιοχή μας .

Το 2008 Οι κάτοικοι μαζί με τους μαζικούς φορείς της πόλης την τότε αντιπολίτευση του δήμου και τμήμα της σημερινής πλειοψηφίας του δήμου με μεγάλους αγώνες καταφέραμε και αποτρέψαμε την κατασκευή του ΧΔΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΑΕ .

Ο χρόνος πέρασε ήρθε το 2011 και επίσημα η κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2011 με την ΚΥΑ200969/5-7-2011 αναγνωρίζει στην ΔΕΗ ΑΕ ΧΔΒΑ στην περιοχή των εξαντλημένων ορυχείων της Θωκνειας χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς αυτή την εξέλιξη.

Και έτσι φτάνουμε στον Ιανουάριο του 2017 και υπογράφετε καινούργια ΚΥΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΧΩΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΦΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΑΕ ακόμα χειρότερα δηλαδή.

ΓΙΑ εμάς ένα είναι καθαρό .

Κανένας ΧΥΤΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ Σ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

Πέρα από το γεγονός ότι υποθηκεύετε το μέλλον και η ανάπτυξη της περιοχής για τα επόμενα χρόνια υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τον υδροφόρο ορίζοντα .

Κάτω από την Μεγαλόπολη υπάρχει η μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη πόσιμου νερού των Βαλκανίων και υπάρχει άμεση σύνδεση με τους νόμους Μεσσηνίας και Ηλείας .

Ακόμα εκεί κοντά υπάρχουν οι γεωτρήσεις που υδρεύετε η πόλη της Μεγαλόπολης το καλοκαίρι και μια πιθανή διαρροή θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο στην Μεγαλόπολη αλλά σε όλη την Πελοπόννησο.

Σε πολύ μικρή απόσταση υπάρχουν σημαντικές αρχαιότητες που όλοι ξερουμε.

Δεν έχει τονιστεί η σεισμικότητα της περιοχής σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει. ( labtect.geo.uoa.gr/pages fountoylhs /g.).

Η περιοχή μας έχει υποστεί τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση από την λειτουργία της ΔΕΗ και καθιστά απαγορευτική περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση.

και όμως αυτά δεν επισημάνθηκαν από αυτούς που ήξεραν και συμμετείχαν στην διαβούλευση τον Ιούνιο του 2015 όταν συζήτητο το σχέδιο για την διαχείριση των αποβλήτων και ρητά αναφέρονται στο εθνικό σχέδιο διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων στην ενότητα 4.13.2 τον Φεβρουάριο του 2016 ότι δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εγκαταστάσεις σε περιοχές με τέτοια χαρακτηριστικά..

Αλήθεια τι είναι αυτό που τους κάνει να μην υπολογίζουν τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο δεν φτάνει ο φόρος αίματος από νέους συνάνθρωπους μας που χάνουν την ζωή τους κάθε μέρα από αρρώστιες λόγο του επιβαρημένου περιβάλλοντος .

Δεν τους φτάνει ότι κάθε μέρα φεύγουν άνθρωποι από την πόλη μας και κλείνουν τα μαγαζιά το ένα πίσω από το άλλο και η περιοχή ερημώνει.

Για όλους του παρά πάνω λόγους πρέπει να ακυρωθεί η πρόσφατη ΚΥΑ για την δημιουργία Χ Υ Τ Ε Α των επικίνδυνων αποβλήτων στη Μεγαλόπολη.

Καλούμε την δημοτική αρχή να οργάνωση την αντίδραση των κατοίκων των μαζικών φορέων και γενικά κάθε ενέργειας που χρειάζεται για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ τα καταστροφικά σχέδια της ΔΕΗ ΑΕ για την περιοχή μας και όποιου άλλου έχει στο μυαλό του τέτοιες δραστηριότητες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΔΗΜ ΗΝΤΟΥΝΑΣ



4 σχόλια:

  1. Δηλαδή, λέτε ότι σεις, οι "μαχητές" της Μεγαλόπολης, παλέψατε κατά του ΧΔΒΑ, μαζί με τον Τσιριγώτη...Και ο "κακός" ο Μπούρας δεν πήρε χαμπάρι για τίποτα...ΡΕ που τα πουλάτε αυτά ρε ψεύτες; Δε ντρέπεστε λίγο; Λίγο φιλότιμο δε σας έχει μείνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλα ντάλα κουτρουβάλα της Παρασκευής το γάλα κι αχταρμάς
    εμπρός λαέ με το κου κου ε (ΚΚΕ)
    κου κου
    κου κου
    κου κου εεεεεεεε!!!!!!!!
    Εσεις θα μας σώσετε.ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΦΤΙΛΊΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΕΣ Ή ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΧΝΙΔΙΑ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕς ΜΑΣ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΣ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ...

      Διαγραφή
  3. Ξαναρωταω τον κύριο γραμματέα του συλλόγου αυτός και ο τσιριγωτης πάλεψαν; Αλήθεια ή ψέματα είναι ότι ο πρόεδρος τσακώθηκε για την ανακοίνωση; Και δεύτερον τα σκουπίδια του γραμματέα μέσα στα σπίτια ποτε θα φύγουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή