Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Β. Γιαννακούρας: "ολοκληρώνεται ο δρόμος Λύκαιο - Νέδα και ο περιμετρικός Βάστα"


Επιθεώρηση στο έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας από το Λύκαιο μέχρι τη Νέδα πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Ένα έργο που θα ενώσει τις δύο Περιφερειακές Ενότητες, την Αρκαδία με την Μεσσηνία και μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου θα είναι ολοκληρωμένο.
Τελειώνουν τα χωματουργικά και σύντομα θα γίνει η οδοστρωσία και θα πέσουν και τα ασφαλτικά.
Οι εργασίες προχωρούν πλέον με εντατικούς ρυθμούς για να προλάβουμε και το Χειμώνα.

Ο Β. Γιαννακούρας ανέφερε:
"Πρόκειται για ένα έργο πολύπαθο, που έρχεται από το παρελθόν και δεν είχαμε καταφέρει να το ολοκληρώσουμε, αφού οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν μεγάλες κατολισθήσεις και καταστράφηκε μάλιστα έργο καινούριο.
Τώρα οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν και το έργο θα παραδοθεί σύντομα προς χρήση.

Επιπλέον στην περιοχή κατασκευάζεται και ένας περιμετρικός δρόμος στο χωριό Βάστα, που θα εξυπηρετήσει μεγάλα οχήματα, αφού και εδώ δεν υπήρχε πρόσβαση και είχαν προκληθεί αρκετές ζημιές από τις βροχές της περσινής χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας επισκέφτηκα και την Αρχαία Λυκόσουρα και ένιωσα θλίψη γιατί το μουσείο είναι κλειστό.
Είναι κρίμα στην πόλη που είδε πρώτη το φως και υπάρχουν σπάνια ευρήματα να μην λειτουργεί το μουσείο."


2 σχόλια:

  1. Καλά ο Γιαννακούρας σας δουλεύει ψιλό γαζί κοροϊδάρες της Μεγαλόπολης!
    Α) Ο δρόμος Λύκαιο –Νέδα δεν καταστράφηκε εξαιτίας απρόβλεπτων και ξαφνικών κατολισθήσεων , καταστράφηκε γιατί η κατασκευή του ήταν για τα πανηγύρια . Μηδενικά τεχνικά και μέριμνα για την σταθεροποίηση και στήριξη των πρανών και μιλάμε για περιοχή που η σύσταση του εδάφους είναι σαθρή. Λογικό κι επόμενο ήταν να καταστραφεί αφού μονίμως το χώμα και οι πέτρες από το πρανές (σε όλο το μήκος) υποχωρούσε κι έφραζε τις διόδους απορροής των υδάτων. Στην υγεία των κορόιδων, λοιπόν τα χρήματα που έπεσαν για τον δρόμο που πήγε στα σκουπίδια, μηδενική απόδοση ευθυνών, τα πρόβατα πληρώνουν άλλωστε.
    Β) Επισκέφτηκε λέει την αρχαία Λυκοσούρα αλλά ΚΟΥΒΕΝΤΑ για το κομμάτι του δρόμου ανάμεσα στην Λυκοσούρα και την αρχαία Λυκοσούρα στο οποίο εδώ και χρόνια παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα κατολισθήσεων και ο ίδιος κύριος Γιαννακούρας είχε τάξει ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ των τοπικών μέσων της Αρκαδίας ότι σύντομα θα ξεκινούσαν εκτεταμένες εργασίες για την αποκατάστασή του! Ήταν αρχές του 2015 τότε που τα είχε πει αυτά μετά από μία ακόμη κατολίσθηση η οποία είχε φράξει εντελώς τον δρόμο και δήλωνε ότι μετά την πάροδο των βροχοπτώσεων θα ξεκινούσαν οι εργασίες. Σε λίγο θα κλείσουμε δύο χρόνια από τότε και δεν έχει γίνει το παραμικρό. Φάτε σανό τατουλογιαννακουρέικο!
    Γ) «…και ένιωσα θλίψη γιατί το μουσείο είναι κλειστό.»
    Εδώ πραγματικά ο άνθρωπος θέλει σφαλιάρες γιατί μας δουλεύει ΧΟΝΤΡΑ. Να ενημερώσω λοιπόν τον κύριο Γιαννακούρα ότι επί των ημερών του ΤΑΤΟΥΛΗ στο υπουργείο πολιτισμού, προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμων φυλάκων στα μουσεία. Για το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Λυκοσούρας είχαν προκηρυχτεί ΔΥΟ θέσεις. Ο διαγωνισμός έγινε κανονικά και οι επιτυχόντες προσλήφθηκαν από το ελληνικό δημόσιο ωστόσο οι δύο γυναίκες (με καταγωγή εάν δεν κάνω λάθος Κόρινθο) για την αρχαία Λυκόσουρα ΟΥΔΕΠΟΤΕ πήγαν στην θέση για την οποία προσελήφθησαν. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήρθαν στην Λυκόσουρα. Επί των ημερών Γερουλάνου βγήκε και μία υπουργική απόφαση βάση της οποίας οι αρχαιολογικοί χώροι στους οποίους δεν κόβονται εισιτήρια δεν θα στελεχώνονταν από προσωπικό. Φυσικά ΚΑΙ ΔΕΝ απολύθηκαν οι επιτυχόντες τους διαγωνισμού Τατούλη απλά όπως καταλαβαίνει ο καθένας καβάτζοσαν μόνιμη θέση στο δημόσιο μέσω αυτού του διαγωνισμού και στην συνέχεια φρόντισαν οι πολιτικοί να τους βολέψουν σε θέσεις δίπλα στα σπίτια τους. Θυμίζω κάπου εδώ πως ο Τατούλης το 2010 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστηριζόμενος από την ΠΑΣΟΚάρα του ΓΑΠ και του Γερουλάνου!
    Ας μας πει λοιπόν ο κύριος Γιαννακούρας, πού είναι οι δύο κοπέλες που προσελήφθησαν ,μέσω του διαγωνισμού Τατούλη όταν ήταν στο υπουργείο πολιτισμού, για τον αρχαιολογικό χώρο της Λυκοσουράς κι ας αφήσει τα παραμύθια. Οι φορολογούμενοι ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ δύο κοπελιές που προσελήφθησαν για τον αρχαιολογικό χώρο της Λυκοσούρας και ο αρχαιολογικός χώρος παραμένει κλειδαμπαρωμένος κι εγκαταλελειμμένος στην ουσία. Σε δύο τρία χρόνια θα έχει καταλειφθεί εντελώς από την χλωρίδα της περιοχής. Ούτε καθαρισμός ΔΕΝ γίνεται, τα πουρνάρια θα καλύψουν τα πάντα!
    Είναι απίστευτο το πόσο ψεύτες είναι οι άνθρωποι και πως μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας. Και τα νούμερα θα πάνε να τους ψηφίσουν πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΟΣΤΟΜΕ... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ... ΨΕΥΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή