Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Βραβεύτηκε η Κατερίνα Χαρβάτη η παλιοανθρωπολόγος που τεκμηρίωσε την ανθρώπινη παρουσία στη Μεγαλόπολη 500.000 χρόνια πριν !!!!

ΔΙΑΚΡΊΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΡΒΑΤΗ

Η Κατερίνα Χαρβάτη – Παπαθεοδώρου, είναι κορυφαία παλαιοανθρωπολόγος, επιστήμονας παγκοσμίου εμβέλειας.
 Πέρα από τις άλλες επιστημονικές έρευνες και μελέτες, η κορυφαία επιστήμονας, με τις πρόσφατες έρευνες που ξεκίνησε (και συνεχίζει) στο λιγνιτωρυχείο Μεγαλόπολης, και με βάση τα ευρήματα που είχε μέχρι στιγμής, τεκμηρίωσε την ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή πριν 500.000 χρόνια περίπου. Πραγματικά είναι ευτύχημα που μια τέτοια παγκόσμια επιστημονική προσωπικότητα ασχολείται με την περιοχή μας.
----------------------------------------------------------------------
Η κ Χαρβάτη πρόσφατα τιμήθηκε με κορυφαίο διεθνές βραβείο για την έρευνα στην Ανθρώπινη Εξέλιξη

Το ετήσιο βραβείο Βασικής Έρευνας της Βάδης-Βυρτεμβέργης φέτος απονεμήθηκε στην Ελληνίδα καθηγήτρια Κατερίνα Χαρβάτη. Η κ. Χαρβάτη εργάζεται στο Κέντρο Senckenberg Ανθρώπινης Εξέλιξης και Παλαιοπεριβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Tübingen. Το βραβείο συνοδεύεται από €100.000 και είναι το μεγαλύτερο βραβείο έρευνας της Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Bernd Engler δήλωσε για την κ. Χαρβάτη: «πραγματοποιεί εξαιρετική έρευνα στο κορυφαίο διεθνές επίπεδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η προσφορά της αναγνωρίστηκε με ένα εξαιρετικά σεβαστό βραβείο».

Η Κ. Χαρβάτη είναι επικεφαλής της ομάδας εργασίας Παλαιοανθρωπολογίας στο Ινστιτούτο Προϊστορίας και Μεσαιωνικής Αρχαιολογίας και την Κέντρου Senckenberg Ανθρώπινης Εξέλιξης και Παλαιοπεριβάλλοντος. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην Παλαιοβιολογία των Νεάντερταλ και την προέλευση των σύγχρονων ανθρώπων. Διηύθυνε την έρευνα στο Ινστιτούτο Max Planck για την Εξελικτική Ανθρωπολογία στη Λειψία πριν καταλήξει σε Tübingen το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου