Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Π. Μπούρας: " δρομολογείται Χώρος Υγειονομικής Ταφής Επικινδύνων Αποβλήτων στην Μεγαλόπολη"


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

Μεγαλόπολη 09/09/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χθεσινή (8 Σεπτεμβρίου 2016) δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη, καθώς και το αντίστοιχο ιστορικό που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τη διαχείριση των επικινδύνων αποβλήτων, οδηγεί πλέον στο βέβαιο και συνάμα οδυνηρό συμπέρασμα ότι η ηγεσία του Υπουργείου δρομολογεί την κατασκευή χώρου διαχείρισης και ταφής επικινδύνων αποβλήτων στη Μεγαλόπολη.

Ο κ. Υπουργός, απερίφραστα, αναφέρει ότι ήδη η Μεγαλόπολη αποτελεί μια από τις πέντε (5) υποψήφιες περιοχές στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου σχεδιάζεται να "φιλοξενεί", αγνώστων ποσοτήτων και προελεύσεων, επικίνδυνα απόβλητα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την εν γένει εικόνα του τόπου.
Υπό την πίεση των προστίμων που πρόκειται να επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην χώρα, εξαιτίας της αδυναμίας των ελληνικών αρχών να εξασφαλίσουν έως σήμερα καθολική, βιώσιμη και κοινωνικά αποδεκτή λύση, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος σπεύδει, χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό, χωρίς την αποδοχή των τοπικών κοινωνιών, καταστρατηγώντας βασικές αρχές που πρέπει να τηρούνται για τη διαχείριση των επικινδύνων αποβλήτων (π.χ. αρχή της εγγύτητας), να βρεί πρόχειρες λύσεις, σε βάρος μας.

Η παράταξή μας, επί πολλά χρόνια, περιφρούρησε με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο μας, αποτρέποντας κάθε απόπειρα της Πολιτείας να στοχοποιήσει τη Μεγαλόπολη ως χώρο διαχείρισης και ταφής επικινδύνων αποβλήτων.
Η υπόθεση του Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) που η διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε., σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, επιδίωκε να κατασκευάσει στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης αποτράπηκε με ενέργειες της Παράταξής μας.
Μετά από αυτό το αδιέξοδο, η Πολιτεία προχωρά, χωρίς περιστροφές, στη δημιουργία χώρου διαχείρισης και ταφής επικινδύνων αποβλήτων στη Μεγαλόπολη, βρίσκοντας προφανώς "πρόσφορο έδαφος", καθώς η σημερινή δημοτική αρχή είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω απειρίας, δεν επέδειξε την παραμικρή διάθεση να διαχειρισθεί με προσοχή αυτή τη σοβαρή υπόθεση.

Ήδη από το καλοκαίρι του 2015, όταν το Υπουργείο Περιβάλλοντος έθεσε σε διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), στο οποίο "φωτογραφιζόταν" η Μεγαλόπολη ως υποψήφια περιοχή για τη διαχείριση των επικινδύνων αποβλήτων, η παράταξή μας είχε επισημάνει το διαφαινόμενο κίνδυνο.
Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν καθησυχαστική, τονίζοντας ότι παρακολουθεί το θέμα στενά. Όταν τον περασμένο Μάρτιο ανέκυψε εκ νέου η υπόθεση, έπειτα από σχετικές δηλώσεις του κ. Γ. Τσιρώνη σε Μ.Μ.Ε., όπου έκανε λόγο πάλι για τη Μεγαλόπολη, ο κ. Δήμαρχος διέψευσε τα δημοσιεύματα λέγοντας ότι ο ίδιος ο κ. Υπουργός, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις μαζί του, τον διαβεβαίωσε ότι η Μεγαλόπολη δεν εντάσσεται στους σχεδιασμούς του Υπουργείου για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων.
Χθες όμως, ο κ. Υπουργός άλλα δήλωσε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η δρομολογούμενη χωροθέτηση των Χώρων Διαχείρισης και Ταφής Επικινδύνων Αποβλήτων γίνεται και σε περιοχές που, παρ' ότι δεν παράγουν συγκριτικά μεγάλες ποσότητες επικινδύνων αποβλήτων, πληρούν άλλα κριτήρια και κυρίως τη διαθεσιμότητα χώρων και την αποδοχή τοπικών παραγόντων!!!
Δε μιλά ο κ. Υπουργός για την αποδοχή τοπικών κοινωνιών, αλλά τοπικών παραγόντων... 

Πιστεύουμε ότι δεν είναι αργά για να αποτραπεί αυτός ο κίνδυνος.
Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς σε συστράτευση και ζητούμε την αρωγή των κ.κ. Βουλευτών του Ν. Αρκαδίας και του κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε αυτό τον αγώνα, για να μην ευοδωθούν οι εφιαλτικοί σχεδιασμοί της Πολιτείας.

Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

10 σχόλια:

  1. ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΑς. Ο ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟς ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ. ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΗΜΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΤΈΛΕΙΨΕ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ. ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ κ. ΜΠΟΥΡΑ. ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωπα ρε φίλε ο Μπούρας σε μαρανε; Οι άλλοι που κλεβανε; Οι τώρα του τίποτα; Αυτά δεν τα βλέπεις άντε λοιπόν ........

      Διαγραφή
    2. Καλά, εσύ τι είααι; Δικηγόρος του Π. Μπούρα; Τα πράγματα είναι απλά: Ας μας πει τι έκανε αυτός κατά τη διάρκεια της θητείας του για την συνδετήρια, το αρχαίο θέατρο, τις αρχαιότητες, τα έργα υποδομής στα χωριά του Δήμου, την ανάπτυξη... ΤΙΠΟΤΑ δεν έκανε. Ροκάνιζε το χρόνο να πέφτει ο μισθός του. Κι είχε μαζέψει γύρω του μια ελεεινή παρεούλα που τον έκαψε στο τέλος. Ανοίξτε τα μάτια σας. Χάλια είναι όλοι όσοι πέρασαν από τη Μεγαλόπολη και οι τωρινοί δεν είναι καλύτεροι. Αλλά ο κ. Μπούρας ήταν αποτυχημένος και ανίκανος. το λένε όλοι. Γι' αυτό ας σωπαίνει γιατί όταν μιλάει ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ.

      Διαγραφή
    3. Μη ζορίζεται φίλε...Μη ζορίζεσαι!

      Διαγραφή
    4. ΕΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΓΕΜΙΣΑΝ ΚΟΣΜΟ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΦΕΣΙΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥΣ ,ΚΟΘΟΝΙ 3,43, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΚΟΝΟΥΣ ΚΟΘΟΝΙ 343 ΝΕΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΥς ΔΡΟΜΟΥς ΚΟΘΟΝΙ 343 ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΟΘΟΝΙ343 ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΟΘΟΝΙ343

      Διαγραφή
    5. Τι να πει το κοθονι ρε φίλε ; Από την παρεουλα φουσετσιργωτικος θαναι η παπαδοπουλικος και θα χει πάρει καμία αναθεσουλα κάνα εξαρακι

      Διαγραφή
    6. Άμα δεν γουστάρετε την αλήθεια, βρίζετε. Ωραία την έχετε δει. Ε, λοιπόν, ούτε με τον Τσιριγώτη είμαι, ούτε με τον Παπαδόπουλο, ούτε με τον Μπούρα, ούτε που ξέρω τον Φουσέκη. Μην κολλάτε τόσο εύκολα ταμπέλες στον κόσμο αν λέει ή γράφει κάτι που δεν σας αρέσει. Εγώ δεν λιβανίζω κανέναν, ούτε είμαι εργολάβος να παίρνω αναθέσεις έργων. Δεν είμαι επίσης κομματόσκυλο όπως κάποιοι άλλοι που λιβανίζουν σαν σφουγγοκολάριοι διαφόρους άρχοντες και παραγοντίσκους. Γι' αυτό να έχετε λίγη ντροπή και τσίπα. Να βλέπετε επίσης με τα μάτια ανοιχτά και
      το μυαλό σας ακόμα πιο ανοικτό και πλατύ. Όχι τσίμπλες και "κολλήματα". και κυρίως να μην μας βρίζετε γιατί δεν ξέρετε... Όταν βρίζεις τον άλλον βρίζεις πρωτίστως τον (ελεεινό) εαυτό σου.

      Διαγραφή
    7. Τότε με ποιον είσαι ρε κοθονι και έχει ς και άποψη

      Διαγραφή
  2. τΕΛΙΚΑ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 2,46 ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΑΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕ ΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ Ο ΜΠΟΥΡΑΣ ΤΟ ΔΩΣΑΝΕ ΣΕ ΑΝΑΘΕΣΟΥΛΕΣ ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι δεκάδες τα σχόλια που δεχόμαστε και αφορούν την συμπεριφορά άλλων blogs
    και ειδικά ενός
    Συγνώμη δεν μπορούμε να τα δημοσιεύσουμε, για λόγους διάφορους....
    Όμως πραγματικά θα συμφωνήσουμε ότι ο τρόπος προβολής των πληροφοριών
    ειδικά σε σοβαρά θέματα (όπως το ΧΥΤΕΑ)
    ξεφεύγει από την όποια προσωπική τακτική και εμπίπτει σε δημόσιο ζήτημα
    Γιαυτές τις περιπτώσεις θα παροτρύνουμε τους bloggers να γράψουν επώνυμα
    Άλλωστε όπως προείπαμε αφορά θέμα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    και ως εκ τούτου ο καθείς οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να υψώσει ανάστημα
    Στο θέμα ΧΥΤΕΑ οι υπεκφυγές "σκοτώνουν"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή