Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Κώστας Βλάσης:Στο "αέρα" από 1/6/2018 1.500 εργαζόμενοι στις Λιγνιτικές Μονάδες Φλώρινας και Μεγαλόπολης

Πρόσφατα, η κυβερνητική πλειοψηφία  των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  παρά τις σφοδρές αντιδράσεις,  ψήφισε την πώληση σε ιδιώτες  των Λιγνιτικών...

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Εξώδικο δημάρχων εναντίον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου- Παραιτήθηκε και η Εκτελεστική Επιτροπή


Εξώδικο προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου, έχει σταλεί από τους δημάρχους Τρίπολης, 'Αργους - Μυκηνών, Βόρειας Κυνουρίας, Σπάρτης και Κορινθίων, αναφορικά με την πρόταση αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων Πελοποννήσου.

Οι δήμαρχοι καταγγέλλουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ, πως άλλα αποφάσισαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ κι άλλα έγραψαν στην απόφαση κι έστειλαν προς έγκριση στις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται - μεταξύ άλλων - στο εξώδικο των δημάρχων ότι, κρίνουν πως «το κείμενο, το οποίο με δική σας απόφαση έχει αποσταλεί προς τις αρμόδιες κατά το νόμο Υπηρεσίες προς έγκριση, δεν είναι σύμφωνο με τη ληφθείσα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου».

-----------------------------------------
Ακέφαλος πλέον είναι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, αφού εκτός του Προέδρου, παραιτήθηκαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατά την σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.


 Ακέφαλος πλέον είναι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, αφού εκτός του Προέδρου, παραιτήθηκαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατά την  συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. 

Επί της ουσίας, το εξώδικο των δημάρχων Τρίπολης, Βόρειας Κυνουρίας, Σπάρτης, Άργους και Κορίνθου προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα, αναφορικά με την πρόταση αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου, για παραποίηση της απόφασης του συμβουλίου, ήταν αυτό που πυροδότησε την συζήτηση στην συνεδρίαση. 

Υπήρξαν στιγμές που η συζήτηση διεξήχθη σε έντονο ύφος και τελικώς εξαιτίας του εξώδικου, δήλωσε την παραίτησή του από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Σπύρος Τσιριγώτης, δημοτικός σύμβουλος Μεγαλόπολης και στην συνέχεια τον ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη. 

Μάλιστα εάν κάνουν πράξη όσα ανέφεραν στις αντεγκλήσεις τους κάποια από τα μέλη του ΦΟΔΣΑ τότε τα δικαστήρια θα κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. 
Τελικά, στην  συνεδρίαση, που επρόκειτο να γίνει εκλογή νέου προέδρου στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ύστερα από την προ μηνός παραίτηση του δημάρχου Ξυλοκάστρου Ηλία Ανδρικόπουλου, που απουσίαζε από την συνεδρίαση, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης και της εκλογής προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου