Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Δρόμος Αρχαία Ολυμπία - Μεγαλόπολη: ενταγμένος με 5.000.000 από το 2011!!! ουδείς ασχολήθηκε....


Κυρία Δημητρακοπούλου, καλησπέρα σας.
Εύχομαι καλό φθινόπωρο και πρώτα απ' όλα υγεία.

Αναδείξατε πρόσφατα το θέμα με το δρόμο Αρχαία Ολυμπία-Μεγαλόπολη, με αφορμή ερώτηση που έχει υποβάλει στους αρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής Ν. Ηλείας, κ. Τζαβάρας.

Πρέπει να γίνει γνωστό, σε όσους τουλάχιστον δε γνωρίζουν, ότι η υπόθεση έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια, επίσης από Βουλευτές του Ν. Ηλείας, χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα.

Το λυπηρό είναι ότι ουδέποτε, διαχρονικά και διακομματικά, υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον από τους κ.κ. Βουλευτές του Ν. Αρκαδίας...Είναι, θα έλεγα, όχι μόνο λυπηρό αλλά άξιο διερεύνησης αυτό το γεγονός.
Σε ερώτηση που είχε υποβάλλει πρώην Βουλευτής του Ν. Ηλείας (Κοντογιάννης Γεώργιος) στο τότε αρμόδιο Υπουργό κ. Δ. Ρέππα (και βουλευτή Ν. Αρκαδίας), σχετικά με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για τη δρομολόγηση αυτού του έργου, ο τότε Υπουργός είχε απαντήσει ότι σκόπευε να εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την εκπόνηση μελέτης κατασκευής του δρόμου Αρχαία Ολυμπία - Μεγαλόπολη, με πορεία Γέφυρα Σέκουλα - Καρύταινα - Μεγαλόπολη, με προϋπολογισμό 5.000.000€.

Αναζητώντας την "τύχη" αυτής της μελέτης διαπίστωσα ότι πράγματι, σε Απόφαση της 11 Αυγούστου 2011, του τότε Υπουργού Ανάπτυξης, η εν λόγω μελέτη, με κωδικό2008ΣΜ07100010 ήταν ενταγμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2010 (βλ. σελ. 14)

Φαίνεται ότι με τον ίδιο προϋπολογισμό διατηρήθηκε έως και τις 29 Ιουλίου 2013, σε αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση (βλ. σελ 12)...
Δηλαδή, μεταξύ τουλάχιστον αυτού το χρονικού διαστήματος, φαίνεται ότι δεν έγινε κάτι επί της ουσίας, απλά διατηρήθηκε ως ενταγμένη στο ΠΔΕ.

Από εκεί και πέρα δε φαίνεται να έχει γίνει κάτι, εάν κρίνουμε από το γεγονός της πρόσφατης ερώτησης του κ. Τζαβάρα...

Το συμπέρασμα: ερωτήσεις να γίνονται από τους κ.κ. Βουλευτές, για να εντυπωσιάζεται το πόπολο, και πέραν τούτου ουδέν. Γιατί και ο κ. Ρέππας και ο κ. Τζαβάρας διετέλεσαν υπουργοί, σε διαφορετικά υπουργεία βεβαίως, αλλά με ευνόητη δύναμη...

Τι έγινε λοιπόν και δεν προχώρησε αυτή η μελέτη; Πιθανόν είχε την τύχη που έχουν και οι παιδικές χαρές στη Μεγαλόπολη, οι οποίες (και καλά) ήταν ενταγμένες στο ΠΔΕ!!! Απλά εντάσσονται σε αυτό, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για αέρα κοπανιστό!

Για να δούμε λοιπόν τώρα, τι θα απαντήσει ο αριστερός (?) Υπουργός Υποδομών...Θα ξανα-εντάξει τη μελέτη στο ΠΔΕ, έτσι για να βρισκόμαστε σε δουλειά, για τη βάλει κι αυτός "στο αλάτι", όπως οι προκάτοχοί του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου