Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

"Δύο χορωδίες για τον Μάνο" Μεγαλόπολη 23 Ιουνίου 2018 !

Χωροδιακή  Συνάντηση στη Μεγαλόπολη Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 Ώρα 8.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο "Δύο χορωδίες για τον Μάνο"...

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Ηλεία: Σε δρόμο - στολίδι μετατρέπεται το Κρέστενα - Ανδρίτσαινα

Τα χρόνια της ταλαιπωρίας των οδηγών στον οδικό άξονα Κρέστενας - Ανδρίτσαινας τελειώνουν και περνούν στο παρελθόν. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απραξίας λόγω οικονομικών συνθηκών τα έργα τους τελευταίους μήνες επανεκκίνησαν και τα συνεργεία εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση του συμβατικού αντικειμένου.
Ο δρόμος είχε υποστεί μετά τις πυρκαγιές του 2007 και τις σοβαρές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, σημαντικές ζημιές σε διάφορά σημεία κυρίως στο τμήμα από τα Διάσελα έως τα Μπαρακίτικα. Παράλληλα αποφασίστηκε και η κατασκευή νέας γέφυρας στην Τσεμπερούλα, καθώς η παλιά είχε υποστεί σημαντικές φθορές στο πέρασμα του χρόνου.
Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος μιλώντας στην “Πρωινή” τόνισε πως πλέον μετά τη μεγάλη διακοπή πέρυσι, τα έργα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και παραδίδονται αρκετά ασφαλτοστρωμένα τμήματα. “Γίνεται ένα οριστικό έργο και αδιατάρακτο” σχολίασε ο δήμαρχος. Ωστόσο υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά έως ότου ολοκληρωθεί συνολικά το έργο, καθώς εκκρεμούν εργασίες ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ ακόμα. Να σημειώσουμε πως οι εργασίες ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2012.
Τι αφορά το έργο Το έργο φέρει τον τίτλο “Βελτίωση Επαρχιακής οδού Κρέστενα - Ανδρίτσαινα - Επικούριος Απόλλωνας, Τμήμα: Διάσελα - Μπαρακίτικα», προϋπολογισμού  ύψους 14.235.000 ευρώ και μετά τον διαγωνισμό στο ποσό των 12.541.877,35 ευρώ. Αφορά στη βελτίωση της οδού, από διασταύρωση Διασέλλων έως τον οικισμό Μπαρακίτικων, μήκους 8,07 Km και αποτελεί τμήμα της μελέτης από έξοδο Κρεστένων (διασταύρωση Σκιλλουντίας) έως Μπαρακίτικα συνολικού μήκους 18.9 Km.
Περιλαμβάνει κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο  Τσεμπερούλα  συνολικής δαπάνης 2.100.000 € , συνολικού μήκους 40,00m. Σημαντική επέμβαση στην θέση Άγιος Παντελεήμων (Γιάχου χθ 11+900), όπου ο δρόμος βυθίζεται σε μήκος 200 m και πρόκειται να γίνει οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος με την κατασκευή φρεατοπασάλων μήκους 20 m  και κόστους 2.500.000 €. Επέμβαση στην θέση χθ12+900 , που και εδώ ο δρόμος βυθίζεται και θα γίνουν οι ίδιες εργασίες σε μήκος 80μ περίπου. Έργα οδοποιίας μήκους 8.075 μ.και η οδός περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας των 3,50μ, λωρίδα καθοδήγησης 0,25 μ και έρεισμα 1,50 μ εκατέρωθεν και σε όλο το μήκος της οδού. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο επιλύει σημαντικά ζητήματα της επικοινωνίας της επαρχίας Ολυμπίας και στον Δήμο Κρέστενας - Ανδρίτσαινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου