Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Παραιτήθηκε ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφ. Δ. Μακεδονίας λόγω πώλησης ΔΕΗ!!!

Την παραίτηση του υπέβαλε  ο Εκτελεστικός Γραμματέας  της Περιφέρειας  Δ. Μακεδονίας  κ. Παντελής Αργυριάδης,  αντιδρώντας κατ’ α...

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Παναγιώτης Λαμπρόπουλος: "Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης: αποφασίζομεν και διατάσομεν"Μεγαλόπολη 11-4-2016

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕΝ

Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης απαγορεύεται!!! στη Λαϊκή Συσπείρωση να καταθέτει προτάσεις για απόφαση στα θέματα που συζητούνται.

Από τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η σημερινή Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης διολισθαίνει σταθερά σε ένα αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Όχι μόνο δεν παρέχει καμία γραμματειακή υποστήριξη στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπως έχει υποχρέωση από τον Καλλικρατικό νόμο, αλλά βάζει εμπόδια. Ουσιαστικά απαγορεύει κάθε πρόσβαση στα έγγραφα και τα στοιχεία του Δήμου.

Πρόσφατα έφτασαν στο σημείο να μου ζητήσουν γραπτή αίτηση επί της οποίας «θα αποφανθούν» για να δω κάτι από τα πρακτικά προηγούμενης συνεδρίασης.

· Για να εμποδίσει την ουσιαστική συμμετοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μας δίνει τις εισηγήσεις των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης που θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο μερικές ώρες πριν αρχίσει η συνεδρίαση.

· Σωρεία θεμάτων που πρέπει να συζητηθούν σαν τακτικά τα βάζει για συζήτηση σαν έκτακτα με τη διαδικασία των εκτός Ημερησίας Διάταξης θεμάτων.

· Αδυνατώντας να αντιπαρατεθούν με πολιτικούς όρους στη Λαϊκή Συσπείρωση χρησιμοποιούν κάθε μέσον για να εμποδίσουν τις τοποθετήσεις μου.

Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μη μου επιτεθούν και να με διακόψουν, «η αγέλη» των πρώην Δημάρχων μαζί με κάποιους συγκεκριμένους Δημοτικούς Σύμβουλους της πλειοψηφίας.

· Για να κρύψουν όλα όσα κάνουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τώρα τελευταία προσπαθούν να απομακρύνουν και τα μέσα ενημέρωσης.

· Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και δεν απαντούν σε συγκεκριμένο γραπτό ερώτημά μου για πολύ σοβαρό θέμα σύμφωνα με το Νόμο και το άρθρο 10 παράγραφος 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που ορίζει ότι υποχρεούνται να απαντήσουν εντός μηνός.

· Στις 30 Μάρτη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησε και το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στην πρόταση της εισήγησης της πλειοψηφίας για διαχείριση των απορριμμάτων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. στη βάση της οδηγίας 2008/1998 και των εφαρμοστικών νόμων κύρια του Νόμου 4042/2012 που σημαίνει ιδιωτικοποίηση και εγγυημένη κερδοφορία για τους επιχειρηματίες και πολλαπλασιασμό των τελών για τα λαϊκά στρώματα, έβαλα σε αντιπαράθεση τη δική μας πρόταση, την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για διαχείριση των απορριμμάτων μέσα από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, για να μπορούν οι Δήμοι να κάνουν την διαχείριση προς όφελος των δημοτών. Όταν λέμε δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων εννοούμε για 100% δημόσιο, όπου όλες οι υποδομές, τα εφόδια, τα πάντα θα ανήκουν στο κράτος χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Ο φορέας αυτός θα κάνει τις χωροθετήσεις με άκρως επιστημονικά κριτήρια, και θα χρησιμοποιήσει την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας στις μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μεγιστοποιώντας τα οικονομικά οφέλη για λογαριασμό των λαϊκών στρωμάτων.

Μετά από προσωπικές επιθέσεις και ουρλιαχτά από τους γνωστούς κλακαδόρους, ο πρόεδρος το Δ.Σ. με τη συνενοχή και του Δημάρχου ξεπέρασε κάθε όριο.

Αντί να βάλει την πρότασή μου σε ψηφοφορία όπως έχει υποχρέωση από το Νόμο, έβαλε στην κρίση τη Δημοτικού Συμβουλίου, ουσιαστικά στην κρίση της πλειοψηφίας το δικαίωμά μου. Δηλαδή αν θα μπει σε ψηφοφορία ή όχι η πρότασή μου, θα αποφασίζει το Δημοτικό. Συμβούλιο. στο οποίο, λόγω Καλλικράτη, η Δημοτική Αρχή διαθέτει τα 2/3 των συμβούλων και ας είναι μειοψηφία στο εκλογικό σώμα.
Αυτοί που δηλώνουν προοδευτικοί αριστεροί και άλλα ηχηρά, αποφάσισαν «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ» να απαγορευτεί να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αν αυτό δε λέγεται φασισμός πώς αλλιώς μπορεί να λέγεται;
Δυστυχώς σ’ αυτή την αθλιότητα δεν παρενέβησαν οι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας, ίσως περιμένουν τη σειρά τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

10 σχόλια:

 1. Μεγαλόπολη σε ελεύθερη πτώση θα τα ξαναγράψω....
  είμαστε πτωχοί από δημοτική διοίκηση συμπολίτευση και αντιπολιτεύσεις
  20 χρόνια με δημάρχους που κατέστρεψαν την περιοχή μας
  κατάσταση που συνεχίζει ομοίως και τώρα (άλλωστε δεν έχει αλλάξει και τίποτα)
  ίδια πρόσωπα ίδια χάλια....
  και ο κ. Λαμπρόπουλος φωνάζει για τα διαδικαστικά αυτά μας μάραναν
  τουλάχιστον φωνάζει θα μου πεις "οι λοιποί λείπουν"
  και τα επικίνδυνα απόβλητα έρχονται μαζί με τους πρόσφυγες - λαθρομετανάστες
  και οι μεγαλοπολίτες φεύγουν γενικά και τα μαγαζιά κλείνουν ολικά
  και η κατηφόρα συνεχίζεται.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επικίνδυνα απόβλητα είναι αυτά που γράφεις και λαθρομετανάστης το μυαλό σου μανωλαδοέλληνα...

   Διαγραφή
 2. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ,ΚΑΙ ΤΟ Ρ,ΑΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ,ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΟΛΟΙ, ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗ ΠΟΛΗ, ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΝΕ,ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ,ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΜΕΛΕΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε φίλε μας έβγαλες τα μάτια.
   Συγκέντρωσε τις πληροφορίες σου στο μυαλό σου, επεξεργάσου τες στο μυαλό σου και αφού γίνουν όλα σωστά εκστόμισέ τες να καταλάβουμε κι εμείς τι θέλεις να πεις.

   Διαγραφή
  2. Πληροφορίες; μυαλό; νοητική επεξεργασία;... πολλές απαιτήσεις έχεις από τους κουτοπόνηρους νεαντερταλελληναράδες...

   Διαγραφή
  3. ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ,ΑΝ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΩΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΝΗΡΟΒΛΑΧΕ;553, ΚΑΙ ΓΚΑΒΑΚΑ747;

   Διαγραφή
 3. ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΟΥΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ... ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ... Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ο ανθρωπος που θελει τη δικτακτορια και το φασισμό των καθεστων του κουμουνισμου και της Κορεας θέλει να πρίζει τους αλλους με μονολογους που του λεει το κομμα του αλλα κανει χρηση της δημοκρατιας οπως τον βολευει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΜΕΓΆΛΕ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΈΛΗ ΠΡΏΗΝ ΔΗΜΆΡΧΩΝ
  Ποιος είναι ο ΑΓΕΛΑΤΗΣ σε αυτή την αγέλη

  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  Στην αρχαία Κρήτη και την αρχαία Σπάρτη, αγέλη ήταν η ονομασία ομάδων στις οποίες εντάσσονταν οι νέοι.

  Στην Κρήτη οι νέοι, εντάσσονταν σε αγέλες από την ηλικία των 18 ετών ως και την ώρα του γάμου τους, όπου ζούσαν όλοι μαζί. Είχαν κοινό συσσίτιο, ασκούνταν και γυμνάζονταν, και συντηρούνταν με έξοδα της πολιτείας. Ως μέλη της αγέλης, οι νέοι ονομάζονταν «αγελαίοι», ενώ ο αρχηγός της ομάδας ονομαζόταν «αγελάτης». Ο αγελάτης μπορούσε να ασκήσει ποινική εξουσία στα υπόλοιπα μέλη της αγέλης, ενώ οι αρχές της πόλης επιτηρούσαν τον αγελάτη.[1]

  Στη Σπάρτη τα αρσενικά παιδιά κατατάσσονταν σε αγέλες από τα 7 ως τα 30 τους χρόνια. Όσοι ανήκαν στην αγέλη της Σπάρτης, χωρίζονταν σε τρεις τάξεις: στα «παιδιά» (17-18 ετών), στους «μελλείρινες» (18-20 ετών) και στους «είρηνες» (20-30 ετών). Υπάρχουν αναφορές και για διαφορετική οργάνωση των ομάδων των νέων στη Σπάρτη, με χωρισμό σε «βούες», ανάλογο των σχολικών τάξεων, και σε «ίλες», στις οποίες γινόταν στρατιωτική εκπαίδευση. Η σχέση της αγέλης με τις δύο άλλες ομαδοποιήσεις δεν είναι εξακριβωμένη. Άλλοτε ταυτίζεται με τη βούα, άλλοτε με την ίλα, ενώ, σύμφωνα με μία άλλη άποψη, η βούα ήταν υποδιαίρεση της αγέλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος είναι φανατικός κομμουνιστής, κάνει
  συνέχεια προπαγάνδα και είναι μόνο λόγια. Να μας πει τι έχει κάνει για το χωριό του πρώτα, γιατί ακούγεται ότι ούτε ένα χορτάρι δεν έχει κόψει εκεί να καθαρίσει έναν δρόμο που λέει ο λόγος. Μόνο λόγια είναι, βολεμένος συνδικαλιστής χρόνια στη ΔΕΗ και τώρα συνταξιούχος, τόσο νέος. Καλύτερα να μην μιλάει, γιατί κι αυτός δεν είναι αθώα περιστερά. Κι αν κάποτε γινόταν Δήμαρχος - ελπίζω οι Μεγαλοπολίτες να μην το χάσουν τελείως το μυαλό τους και τον ψηφίσουν ποτέ για Δήμαρχο - τα ίδια και χειρότερα θα έκανε. Και δεν έχει και λίγη ντροπή, ο άνθρωπος. Τελείως ανερυθρίαστος ή μάλλον λάθος, τελείως κόκκινος, του κόμματος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή