Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Μεγαλόπολη και Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης: Η διαβούλευση ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ όπως ακριβώς αναγγέλθηκε!!! με όλους τους αναφερόμενους και τον υπουργό!!!

της Γεωργίας Δημητρακοπούλου Αναρτήθηκε πολύ ενδιαφέρον σχόλιο αναγνώστη στο blog μας στο άρθρο μας (δείε ΕΔΩ) Μεγαλόπολη: επεισοδιακ...

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Οδ Κωνσταντινόπουλος:"φυσικό αέριο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε Μεγαλόπολη και Τρίπολη"


Το θέμα της πλήρους λειτουργίας της 5ης Μονάδας Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και της τροφοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών ανέδειξε τις τελευταίες ημέρες ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισκεπτόμενος την Μονάδα, αλλά και ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Κατά την επίσκεψή του, μαζί με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της Μονάδας ότι αυτή βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία με τη μισή ισχύ εδώ και ένα χρόνο.

Λόγω της τεράστιας σημασίας του έργου, αλλά και των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη. 

Με την ερώτηση του ο Βουλευτής Αρκαδίας ζητά να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα προχωρήσει η τροφοδότηση των επιχειρήσεων της Μεγαλόπολης, αλλά και της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης, καθώς επίσης και των νοικοκυριών των γύρω περιοχών με φυσικό αέριο.

Η κατασκευή και η λειτουργία της 5ης Μονάδας, ισχύος 810MW, στη Μεγαλόπολη το 2014 σηματοδότησε την εισαγωγή του φυσικού αερίου στην Αρκαδία, καθώς κατασκευάστηκε νέος κλάδος με εκκίνηση από τον υφιστάμενο αγωγό που φθάνει στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Στις 18 Ιανουαρίου 2010, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε αναδείξει για πρώτη φορά το ζήτημα σε σχετική του ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στην απάντησή του, ο Υπουργός είχε δηλώσει ότι ο αγωγός Φυσικού Αερίου επρόκειτο, βάσει των σχεδιασμών, να διέρχεται πλησίον της ΒΙΠΕ Τρίπολης και ότι είχε προβλεφθεί βανοστάσιο, στο οποίο μελλοντικά θα τοποθετούνταν Μετρητικός Σταθμός για την τροφοδοσία της Τρίπολης, καθώς και της ΒΙΠΕ Τρίπολης. 
Δυστυχώς όμως, η πλήρης εμπορική λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου εκκρεμεί ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου