Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

84χρονος στη Λακωνία πυροβόλησε 43χρονο Ρουμάνο - Συνελήφθησαν οι 4 δράστες για 21 κλοπές στην Αρκαδία

Συνελήφθη ένα άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Λακωνία
Συνελήφθη, χθες (3.4.2016) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας (1) 84χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι ανωτέρω για οικονομικές διαφορές, ο 84χρονος με τη χρήση σουγιά, τραυμάτισε τον 43χρονο στο στήθος.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 84χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ο σουγιάς που χρησιμοποίησε.

Ο 43χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, όπου και νοσηλεύεται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Σπάρτης.
--------------------------------------------------------------------------

Εξιχνιάστηκαν είκοσι μία (21) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες και κατάστημα στην Αρκαδία

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερα (4) άτομα, εκ των οποίων το ένα (1) είναι έγκλειστο σε Καταστήματα Κράτησης, για παρόμοια αδικήματα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους

Από την εγκληματικής τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές-ηλεκτρικές συσκευές, δύο (2) οχήματα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -30.000- ευρώ

Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει και ακόμη δύο (2) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ένας (1) 27χρονος, δύο (2) 29χρονοι και ένας (1) 33χρονος, από τους οποίους ο 27χρονος, βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Καταστήματα Κράτησης, για παρόμοια αδικήματα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματική και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 27χρονος, οι 29χρονοι και ο 33χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας κατά το χρονικό διάστημα από τη 22.3.2015 έως την 28.4.2015, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας και Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας, διέπραξαν συνολικά, δώδεκα (12) κλοπές και οκτώ (8) απόπειρες κλοπών σε οικίες, σε δύο (2) από τις οποίες, αφαίρεσαν και δύο (2) οχήματα, αντίστοιχα, καθώς και μία (1) κλοπή σε κατάστημα.

Επιπλέον, όπως προέκυψε οι ανωτέρω προμήθευαν, δύο (2) ομοεθνής τους, ηλικίας 21 και 35 ετών, με μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου