Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Οι 200 πρόσφυγες «φαντάσματα» της Αργολίδας

Καθημερινά η ελληνική κυβέρνηση εκδίδει ένα δελτίο για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας. Συχνά αυτό το δελτίο παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από μέρα σε μέρα.

Επαρκείς εξηγήσεις δεν υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση τοnewpost.gr γνωρίζει πως τουλάχιστον 200 πρόσφυγες δεν καταγράφονται σε αυτό το δελτίο απογραφής των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας. Εδώ και περίπου δέκα ημέρες στην περιοχή της Ερμιονίδας, έχουν καταλύσει 160 πρόσφυγες με τη συνδρομή του ΟΗΕ. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ένα παραλιακό παραδοσιακό ξενοδοχείο με θέα την Ερμιόνη. Οι συνθήκες είναι βεβαίως εξαιρετικές σε σχέση με όσα βιώνουν ομοεθνείς τους στην Ειδομένη ή τον Πειραιά.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες υπάρχει και ένα νιόπαντρο ζευγάριπου έφυγε από τη Συρία για να βρει καλύτερες συνθήκες και τώρα είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες αναφέρουν πως για κάθε πρόσφυγα, για τη σίτιση και τη φιλοξενία ο ΟΗΕ δίνει 25 ευρώ την ημέρα.
Ακόμη 40 πρόσφυγες βρίσκονται πάλι στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Λιγουριό.

Το θέμα είναι πως αυτοί οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχουν καταγραφεί ή για την ακρίβεια πουθενά στο ημερήσιο δελτίο της κυβέρνησης δεν αναφέρονται. Ειναι πρόσφυγες- φαντάσματα. Στην Ερμιονίδα οι κάτοικοι δεν αναφέρουν προβλήματα. Οι πρόσφυγες καθημερινά μεταβαίνουν είτε στην Ερμιόνη είστε στο Πόρτο Χέλι για προμήθειες ,συζητούν με τους κατοίκους οι οποίοι εκφράζουν απλώς τις ανησυχίες τους με αφορμή την έναρξη σε λίγους μήνες της τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου