Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Αγρότες κινητοποιήσεις, ενημέρωση επικράτειας


Άνοιξαν   το απόγευμα οι αγρότες τα μπλόκα στα Τέμπη, στον Ισθμό και στον Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ωστόσο αρκετά είναι αυτά που παραμένουν σε διάφορα σημεία κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου.

Οι αγρότες – μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, κύριος εκφραστής της οποίας είναι το μπλόκο της Νίκαιας – προχώρησαν σε αυτή την κίνηση σε ένδειξη καλής θέλησης, όπως είπαν, ενόψει της συνάντησης, που ενδέχεται να έχουν την Πέμπτη στις 10 και μισή το πρωί με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται να παραθέσουν στον Αλέξη Τσίπρα το πλαίσιο των πέντε αιτημάτων που έχουν ψηφίσει σε πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια από τις 7 Φεβρουαρίου.

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα για συνέχιση του διαλόγου, ώστε να βρεθούν λύσεις, επιβεβαιώνοντας ότι την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τους αγρότες από το μπλόκο της  Νίκαιας.ή παρέμβαση
Εν τω μεταξύ, να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους αγρότες, που κλείνουν τους δρόμους διαπράττοντας το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, ζήτησε νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σε έγγραφο που απέστειλε στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας.
Οι αγρότες άνοιξαν το μπλόκο, επειδή όπως λένε, ο καιρός επιδεινώθηκε και η κίνηση από τις εναλλακτικές διαδρομές είναι πιο δύσκολη, αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των συναδέλφων τους από το μπλόκο της Νίκαιας και από άλλα μπλόκα που πήγαν σήμερα στον Προμαχώνα.
Σημειώνουν ότι η Κοιλάδα θα παραμείνει σήμερα ανοιχτή όλο το βράδυ και στην συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα πράξουν ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Προμαχώνας

«Περνάνε όλα, τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα λεωφορεία, αλλά και τα φορτηγά και οι νταλίκες», επεσήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Ανέστης Κεμανετζόγλου, προσθέτοντας «ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που ήρθαν σήμερα στο Προμαχώνα από κάθε γωνία της χώρας».

Παραμένουν στα μπλόκα οι υπόλοιποι της Πελοποννήσου
Παρά το άνοιγμα του μπλόκου στον Ισθμό του, οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν, μεταφέροντας στη Νεστάνη τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό και περιμένουν διευκρινήσεις σε επιμέρους ζητήματα από τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που συζητήθηκαν και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.

Οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ, ενώ στη Λακωνία παραμένουν ενεργά τα μπλόκα σε Βλαχιώτη, Λίμνη και γέφυρα Ευρώτα, την οποία θα αποκλείσουν, σήμερα, από τις 7.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ.

Ένταση στη Θεσσαλονίκη


Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν στον παράδρομο του καζίνο, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρομίου «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη, τρακτέρ και αγροτικά οχήματα από τα μπλόκα στην αερογέφυρα Θέρμης, τα Πράσινα Φανάρια, καθώς και αυτού που βρίσκεται πάνω στη διασταύρωση του κρατικού αερολιμένα.
«Πρόθεσή μας είναι να φτάσουμε στον σταθμό αφίξεων και αναχωρήσεων και να τον μπλοκάρουμε» δήλωσαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και -μέχρι στιγμής- δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα διαρκέσει.

Πηγή Athina 984

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου