Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Π. Χουντής: Ο Λούσιος εκπέμπει SOS στο 62ο χιλ. Τρίπολης - Πύργου - Κινδυνεύουν ζωές, κάντε κάτι οι αρμόδιοι

Παναγιώτης Β. Χουντής
Λαγκάδια Αρκαδίας (22003)
Τηλ. 6973350018 * 6977210364

Προς
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
γραφ. Περιφερειάρχη & Αντιπεριφερειάρχη
- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
γραφ. Υπουργού Περιβάλλοντος


Θέμα: Επικινδυνότητα λόγω καιρικών φαινομένων

Με την επιστολή μου αυτή, θέλω να σας εκφράσω την οργή μου και την αγανάκτησή μου, μαζί και την αγωνία των πολλών συμπατριωτών μου, για την συνεχιζόμενη και επικίνδυνη αδιαφορία, σε ένα περιβαλλοντικό και ιστορικό "έγκλημα".

 Αναφέρομαι στον ιστορικό ποταμό Λούσιο, οι πηγές του οποίου προσδιορίζονται στην περιοχή Αγ. Παρασκευή Λαγκαδίων, δηλαδή στο 62ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τρίπολης - Πύργου. 

Η κατάσταση είναι εξοργιστική.
Από το 62ο χιλ. έως το 62,5ο χιλ. της Ε.Ο., ο ποταμός έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, χώρος εναπόθεσης μπάζων και οικοδομικών υλικών όπου υπάρχουν σαφέστατες παράνομες πολεοδομικές κατασκευές, (μεθοδευμένα μπαζώματα, σαφέστατες αλλοιώσεις της κοίτης του ποταμού με επικίνδυνες στενεύσεις, εξόφθαλμες καταπατήσεις δημοσίου χώρου με παράνομες προκλητικές περιφράξεις!)

Από τα σκουπίδια και να ανεξέλεγκτα μπαζώματα, υπάρχει σαφέστατος κίνδυνος, ενόψει των χειμερινών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, απρόβλεπτων, επικίνδυνων καταστάσεων, αφού για αρκετά χιλιόμετρα ο μπαζωμένος ποταμός ακολουθεί δίπλα-δίπλα την Ε.Ο. Τριπόλεως - Πύργου. 

Οι φόβοι μας, έχουν επαληθευθεί από τις βροχοπτώσεις του 2013, 2014, 2015, όπου είχαμε ανησυχητικές πλημμύρες γεωργικών εκτάσεων.

Έχω επικοινωνήσει 1-2 φορές με τον αντ/ρχη κ. Γιαννακούρα, στον οποίο έθεσα τους φόβους μας και την επικινδυνότητα απο τον ανεξέλεγκτο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ που έχει καταντήσει ο  ιστορικός για την Γορτυνία ποταμός Λούσιος. 

Μας υποσχέθηκε την διάθεση ενός μηχανήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 1-2 μέρες και 1 -2 φορτηγά για να ξεμπαζώσει και να καθαρίσει τις μπαζωμένες κοίτες, με την καθοδήγηση της υπηρεσίας ρεμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Τόσο απλά! Όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ. Τόσο απλά!

Θα ένιωθα ασυγχώρητες τύψεις ενοχής, εάν δεν κατέθετα την ένοχη, προκλητική και εξοργιστική απουσία του Δήμου Γορτυνίας, ο οποίος δεν συμμετέχει ούτε στη διαφύλαξη, ούτε στην προφύλαξη, ούτε σε κανένα περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, αλλά ούτε στην αστυνόμευση και πρόληψη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από τα σκουπίδια και τα μπαζώματα στο συγκεκριμένο σημείο του Λουσίου, δίπλα στην Ε.Ο. Τρίπολης - Πύργου!

Σας καλώ
να παρέμβετε με όλα τα μέσα που διαθέτετε σαν αρμόδιοι φορείς αφού ακόμα έχουμε παρατεταμένη ανομβρία, αν και ο χειμώνας είναι κοντά μας.

Κάντε κάτι για την αποφυγή, απρόβλεπτων, προβληματικών καταστάσεων και την απώλεια ζωών από τις έντονες για την εποχή μας καταιγίδες που έρχονται. 

Ζητώ με μεγάλη αγωνία
την άμεση επέμβασή σας ... σήμερα... τώρα....
γιατί αύριο ίσως να' ναι αργά, όταν θα κλάψουμε και θα θρυνήσουμε θύματα, οπότε όλοι θα έχουμε τις ευθύνες μας και τις τύψεις μας!

Ζητώ την παρέμβασή σας και την ευαισθητοποίησή σας

Παναγιώτης Β. Χουντής
Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" 
&
Συντονιστής της επιτροπής κατοίκων Λαγκαδίων Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου