Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του ΤΕΙ Σπάρτης


Ενημερωτική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 / 10 / 2015 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης με αφορμή την επιστολή των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου και την έκκλησή τους προς τους φορείς της πόλης μας να παρέμβουν προκειμένου να σταματήσει η υποβάθμιση και η απαξίωση του Τεχνολογικού Ιδρύματος.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας κ. Μηνακάκης Νικόλαος, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας κ. Ροϊνός Σωτήριος και κ. Ηλιόπουλος Σωτήριος, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης κ. Τσαρούχας Βασίλειος και αρκετοί επιχειρηματίες της πόλης μας.

Παρευρέθη και ο Πρόεδρος των φοιτητών κ. Παντόπουλος Ηρακλής ο οποίος μας ενημέρωσε για τα προβλήματα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε του ΤΕΙ και την έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλαγή του προγράμματος σπουδών με κατάργηση πολλών εργαστηρίων. Η εξέλιξη αυτή μειώνει την αξία του πτυχίου, περιορίζει τις γνώσεις των σπουδαστών, αποδυναμώνει και τελικά υποβαθμίζει όλο το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε του ΤΕΙ.

Εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και ανησυχία από όλους τους παρευρισκόμενους για την «μεθοδευμένη» υποβάθμιση του Τεχνολογικού Ιδρύματος της πόλης μας που προσφέρει τόσο στην επιστημονική κατάρτιση και μόρφωση των παιδιών μας αλλά δίνει και ανάσα επιβίωσης στην χειμάζουσα οικονομία του τόπου μας.

Καλούμε τους κ.κ Βουλευτές του νομού την κυρία Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, τον κύριο Δήμαρχο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ Ευστάθιο που πάντα πρωτοστατεί σε θέματα πολιτισμού και προόδου καθώς και όλους τους φορείς της πόλης μας, να κινητοποιηθούν άμεσα και μεθοδικά ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα με σκοπό καταρχάς να αποτρέψουμε την υποβάθμιση και στη συνέχεια να προκαλέσουμε την αναβάθμιση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε του ΤΕΙ εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Τέλος καλούμε όλους τους Συλλόγους του τόπου μας και τις ενώσεις προσώπων, τους φοιτητές αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά να συνταχθούμε όλοι σε κοινό αγώνα για τον ανωτέρω σκοπό.

Η ύπαρξη, η λειτουργία και η πρόοδος των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Σπάρτης είναι ευθύνη όλων μας.

ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου