Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Έσκισαν τα λάστιχα σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΔΟΥ Πύργου

Σε «κόκκινο πανί» έχουν μετατραπεί για τους πολίτες εφοριακοί και υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών σε όλη τη χώρα, με τα κρούσματα αποδοκιμασιών και επιθέσεων να αυξάνονται κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα.

Στην Ηλεία ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής μαίνεται αλλά έχει και παράπλευρες απώλειες.

Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε αυτή τη φορά το υπηρεσιακό όχημα της ΔΟΥ Πύργου, την ώρα που κλιμάκιό της είχε ξεκινήσει ελέγχους, το βράδυ του Σαββάτου.

Το περιστατικό συνέβη στο Σιμόπουλο Πηνείας, όταν οι δύο εφοριακοί είχαν αφήσει το όχημα σε κάποιο σημείο του χωριού και είχαν βγει στην αγορά για ελέγχους.

Συγκεκριμένα, στάθμευσαν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στις οκτώ το βράδυ και μετά από 25 λεπτά επέστρεψαν, για να δουν πως κάποιος είχε σκίσει τα δύο ελαστικά από την αριστερή πλευρά του οχήματος.

Οι έλεγχοι όπως ήταν αναμενόμενο διακόπηκαν και οι δύο εφοριακοί αναζήτησαν τρόπο για να επιστρέψουν στην κοντινή Αμαλιάδα, όπου κατήγγειλαν το γεγονός στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ηλικιωμένη επιτέθηκε με μπαστούνι σε ελεγκτές του ΙΚΑ!

Φραστική επίθεση δέχτηκε κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας από μικροπωλητές, σε παζάρι της Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν το συγκεντρωμένο πλήθος διαπίστωσε ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι, πολίτες επιτεθήκαν φραστικά προς τους υπαλλήλους φωνάζοντας ότι δεν είναι ηθικά σωστό να ελέγχουν φτωχούς ανθρώπους.

Στη συνέχεια, μια ηλικιωμένη γυναίκα, προσπάθησε να χτυπήσει τους ελεγκτές με το μπαστούνι της, λέγοντας πως το παιδί της είναι άνεργο και ότι θα έπρεπε να τους αφήσουν να δουλέψουν .

Με την παρέμβαση, όμως, της αστυνομίας και του σωματείου Μικροπωλητών της εμποροπανήγυρης, τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίστηκαν κανονικά.

Εμπρησμός σε αυτοκίνητο του σώματος επιθεωρητών εργασίας

Την ίδια ώρα, αυτοκίνητο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στα Χανιά τυλίχθηκε στις φλόγες, με τις ενδείξεις να παραπέμπουν ευθέως σε εμπρησμό.

Η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στο πίσω μέρος του οχήματος που ήταν σταθμευμένο σε κεντρικό δρόμο της πόλης, συγκεκριμένα επί της οδού Ξανθουδίδου, όπου βρίσκονται τα γραφεία του τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Χανίων.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν προβεί στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών καθώς δεν έχει εξακριβωθεί ποιός ή ποιοί κρύβονται πίσω από αυτήν την ενέργεια.

linenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου