Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΕΛ: Συστάθηκε γραμματεία αθλητισμού επανδρωμένη με 4 άτομα - Δείτε τα ονόματα


ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Συστήνεται Γραμματεία Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με Γραμματέα το Ζήση Παπανικολάου και αναπληρωτές τους Θεόδωρο Κεφαλά, Σπυριδούλα (Ίριδα) Νίκου και Δαβίδ Βακουφτσή.

Ο Ζήσης Παπανικολάου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Ειδικής Προπονησιολογίας Ποδοσφαίρισης, στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 1998. Πτυχιούχος της Φυσικής Αγωγής και της Αθλητικής Επιστήμης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, (1975). Το 1988 απέκτησε Μεταπτυχιακό δίπλωμα Master of Education από το Πανεπιστήμιο Temple των Ηνωμένων Πολιτειών. Αριστούχος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας (Doctor of Philosophy) στις Αθλητικές Επιστήμες και στα γνωστικά αντικείμενα Ψυχολογία Ανθρώπινης Κίνησης - Αθλητική Διοίκηση -Οργάνωση - Σπορ Μάρκετινγκ (DoubleMajor), με προσανατολισμό την έρευνα (Ph.D)(1992).

Άθλημα ειδίκευσης και επιστημονικών μελετών: Ποδόσφαιρο.

Ερευνητικά ασχολείται με τις Αθλητικές Επιστήμες:
Ψυχολογία της Ανθρώπινης Κίνησης, Οργάνωση -Διοίκηση, Προπονητική και Εργοφυσιολογία στο ποδόσφαιρο. Το 2006 έκανε Μεταδιδακτορικές σπουδές και έρευνα, Πανεπιστήμιο Temple Φιλαδέλφεια, Ηνωμένες Πολιτείες στο γνωστικό αντικείμενο Εργοφυσιολογία στο ποδόσφαιρο με εξειδίκευση στην αξιολόγηση - μεγιστοποίηση και αποκατάσταση - επαναφορά φυσικής κατάστασης ελίτ ποδοσφαιριστών.

Έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Temple Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ (1988-1991) και ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1994-1998). Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε διάφορα τμήματα Αθλητισμού στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Τα ενδιαφέροντα του αφορούν την αθλητική ψυχολογία, τη φυσιολογία της άσκησης και την προπόνηση ποδοσφαίρου.

Είναι ο συγγραφέας (πρώτος και δεύτερος) 65 εργασιών και κεφαλαίων σε βιβλία(13) που εκδίδονται στην Ελλάδα.

Έχει οργανώσει περισσότερα από 200 τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου στο οποίο και έχει αφιερώσει ένα τεράστιο κομμάτι της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και επαγγελματικής του ενέργειας και δράσης, 40 σεμινάρια αθλητικής επιστήμης και ποδοσφαίρου.

Ήταν επιστημονικός σύμβουλος στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου (U19) και σε περισσότερες από 50 Ακαδημίες και επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 600 άρθρα στις ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά. Έδωσε περισσότερες από 200 διαλέξεις σε γονείς και παιδιά. Κεντρική φιλοσοφία του είναι «ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ».

Ο Θεόδωρος Κεφαλάς έχει διατελέσει διαιτητής ποδοσφαίρου στα ελληνικά γήπεδα για πάνω από 30 χρόνια, εκ των οποίων 13 χρόνια στην Α’ Εθνική. Επί 6 χρόνια διετέλεσε διεθνής διαιτητής FIFA, σφυρίζοντας ακόμη και σε κορυφαίες αναμετρήσεις, ενώ χαρακτηριστική αναγνώριση της προσφοράς και της διαδρομής του στο χώρο ήταν η 3ετής θητεία του στην UEFA ως παρατηρητής διαιτησίας σε αγώνες Champions League, καθώς και η συμμετοχή του ως καθηγητής στη σχολή διαιτησίας της FIFA. Επίσης έχει διδάξει σε σεμινάρια της FIFA και της UEFA για την αντιμετώπιση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Το ξεκίνημά του στο χώρο της διαιτησίας είχε γίνει στα αθλήματα του χάντμπολ, του βόλεϊ και του μπάσκετ.

Η Σπυριδούλα (Ίριδα) Νίκου είναι κάτοικος Χαλκίδας και διατηρεί επιχείρηση στην Αθήνα. Ξεκίνησε στο χώρο του Αθλητισμού ως μέλος γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας και η συνέχεια ήρθε με την συμμετοχή της στα διοικητικά, ως πρόεδρος του σωματείου Α.Ε. Νίκαια (2010-2015). Τώρα είναι πρόεδρος του Α.Ο. Ηρακλής Ψαχνών που συμμετέχει σε πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας. Είναι παντρεμένη με τον προπονητή ποδοσφαίρου Γιάννη Μωϋσιάδη και έχουν τέσσερα παιδιά.

Ο Δαβίδ Βακουφτσής έχει υπηρετήσει το χώρο του μπάσκετ, ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα. Κορυφαία στιγμή, η συμμετοχή του ως παίκτης στην ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης που σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων στο Τορίνο το 1993, ενώ έχει παίξει σε Πανσερραϊκό, Φίλιππο Θεσσαλονίκης. Μέγα Αλέξανδρο, Ήφαιστο Θεσσαλονίκη, ΜΑΣ Ερμή Λαγκαδά. Ήταν επίσης πολυνίκης σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά σχολικά και πανεπιστημιακά πρωταθλήματα, σαρώνοντας πρωτιές και μετάλλια. Επιστημονικό του αντικείμενο η Ιατρική (Χειρουργική Τραυματιολογία) και εργάζεται στο Υπουργείο Εργασίας, Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας. Έχει τέσσερα παιδιά.

Σημείωση: Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ο Ζήσης Παπανικολάου συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Θεόδωρος Κεφαλάς στο ψηφοδέλτιο Κορινθίας, η Σπυριδούλα (Ίριδα) Νίκου στο ψηφοδέλτιο Β’ Πειραιά και ο Δαβίδ Βακουφτσής στο ψηφοδέλτιο Α’ Θεσσαλονίκης. Τον Ιανουάριο η κ. Νίκου συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου