Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΕ: Έρχεται Task Force που θα καταγγέλλει κρούσματα γραφειοκρατίας


Τη δική του «Τask Force» για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας συστήνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρός του Γιώργος Στασινός. Η συγκεκριμένη «Τask Force» του ΤΕΕ μάλιστα θα καταγγέλλει δημοσίως όποια κρούσματα προκύπτουν!

Όπως επισήμανε ο κ. Στασινός, για την προσέλκυση επενδύσεων χρειάζεται αφενός σταθερό φορολογικό περιβάλλον, αφετέρου ταχείες διαδικασίες αδειοδότησης των ιδιωτικών επενδύσεων. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ τόνισε πως με τη νέα υπηρεσία θα δημιουργηθεί μια «ανοιχτή γραμμή» μηχανικών και επενδυτών, και όποτε «κολλάει» μια επένδυση το πρόβλημα θα εντοπίζεται και θα καταγγέλλεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κατήγγειλε ότι εδώ και 9 με 10 μήνες δεν έχει υπογραφεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Εσωτερικών, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία οι οικοδομικές άδειες θα δίδονται πλέον ηλεκτρονικά, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα διαφθοράς με υπαλλήλους αλλά και ταλαιπωρία. Αλλά και το ζήτημα της έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτηρίων έχει κολλήσει επίσης επί σχεδόν δεκάμηνο εξήγησε. 
«Έχω απαυδήσει, έτσι δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν προχωράμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινός.

euractiv 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου