Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Prefadoros: Η «Λαϊκή Ενότητα» του Λαφαζάνη, ανεβαίνει ή πέφτει;


Τώρα που ο κουρνιαχτός και η φασαρία με τις αποχωρήσεις συντρόφων από τον ΣΥΡΙΖΑ, με κατεύθυνση την «Ενότητα» πάνε προς το τέλος τους, αφού δημοσιεύσανε ΟΛΑ τα μέσα ενημέρωσης, ΟΛΕΣ τις αποχωρήσεις από κάθε τοπική και οργάνωση, δυο και τρεις φορές τις ίδιες το καθένα, αφού είδαν για πρώτη φορά το όνομά τους σύντροφοι να δίνεται στη δημοσιότητα, -καλά ρε σύντροφοι δεν σας ψηλιάζει αυτά;- και αφού άρχισαν πλέον τα πράγματα να παίρνουν τις πραγματικές τους διαστάσεις, για να δούμε τι κατάφεραν και τι στο τέλος θα εισπράξουν.

Αφήνω πως στην ουσία έριξαν την Κυβέρνηση, την οποία και ποτέ δεν στήριξαν ουσιαστικά με τη συνεχή αμφισβήτηση, αυτό που κατάφεραν είναι να κινδυνεύει η χώρα να ξαναγυρίσει στις συντηρητικές δυνάμεις που την έφτασαν στην καταστροφή, αυτούς που αντί να απολογούνται έγιναν τιμητές, αυτούς που βρήκαν ευκαιρία να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους, αυτούς που έκρυψαν το παρελθόν τους κάτω από τις κατηγορίες της «Ενότητας», αυτούς που αποπροσανατολίζουν το λαό εκμεταλλευόμενοι για μια ακόμη φορά τη διάσπαση της Αριστεράς.

Ναι, συμφωνώ και γω, τραγικά λάθη και παραλήψεις, υποταγή και ένα νέο Μνημόνιο με βάναυσα μέτρα, καμιά αντίρρηση.

Δεν ξεχνώ όμως και τις συνθήκες, την πραγματικότητα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

Καλά να λες για νταούλια έστω και προεκλογικά, εγώ ποτέ δεν έγραψα τέτοιες υπερβολές γιατί δεν τις πίστευα, όμως μόνο με την ψήφο του λαού στις εκλογές, δεν μπορείς να επιβάλεις, στους εταίρους, δανειστές ακόμα και εκβιαστές, την άποψή σου, γιατί πολύ απλά και αυτοί με την ψήφο του λαού τους βρίσκονται στη θέση αυτή και τα δικά τους συμφέροντα υπερασπίζονται.

Αν δεν θέλουμε να είμαστε μέλη αυτής της Ευρώπης, τα έχουμε χιλιοπεί τα αρνητικά, αν δεν δεχόμαστε αυτή την κοινοβουλευτική δημοκρατία που ισχύει με μικρές διαφορές σε όλες της χώρες, να το πούμε και να αποχωρήσουμε, αν βέβαια το θέλει ο λαός.

Και επειδή θα πείτε ότι ο λαός εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, φαντάζομαι ότι πρώτον δεν αθροίζονται μήλα με πορτοκάλια και δεύτερον, δεν ετέθει ερώτημα εξόδου από το Ευρώ, το αντίθετο μάλιστα τονίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, ότι το αποτέλεσμα θα χρησιμοποιηθεί για να ασκηθεί πίεση ώστε να πετύχουμε καλύτερη συμφωνία.

Το ότι αυτό παρουσιάστηκε σαν πρόσχημα για να προχωρήσει το plan Α του σύντροφου Λαφαζάνη και φάνηκε από τις πρώτες κινήσεις του και συμφωνίες, όπως με το σύντροφο Αλαβάνο, αφορά αυτούς που τον ακολουθούν, αλλά αφαιρεί από το λαό τη δυνατότητα να ελπίζει ότι μια ισχυρή Κυβέρνηση της Αριστεράς, ακόμα και κακή, είναι πολύ πιο χρήσιμη και απαραίτητη από την όποια συντηρητική.

Γι΄αυτό και δεν θα πείσει η «Ενότητα», ο λαός καταλαβαίνει, έστω με καθυστέρηση πολλές φορές, άλλωστε είχε και έχει επιλογές αν θέλει το δρόμο της εξόδου, της ολικής και πραγματικής εξόδου από την Ευρώπη, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι τη «γιαλαντζί» των συντρόφων της «Ενότητας».

Prefadoros

Υ.Γ. Θα ήταν χρήσιμο να απαντούσαν οι σύντροφοι της «Ενότητας» πως θα ήταν η χώρα σήμερα, αν δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα.

Το έχουν σκεφτεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου