Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Υδατοδρόμια στην Πελοπόννησο συ(ζητά) ο Νίκας

Τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων για τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζητά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. 

Υποψήφιες πόλεις :
η Καλαμάτα, η Κυλλήνη, αλλά και περιοχές της Λακωνίας όπως η Μονεμβασιά και η Μάνη.
Σε διαδικασία αδειοδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου βρίσκονται τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο και Νέα Κίο και στο Λουτράκι (δύο). Οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων πάντως αναμένεται να ξεκινήσουν το Μάιο του 2020 με τη λειτουργία των πρώτων υδρατοδρομίων σε Κέρκυρα, Πάτρα και Παξούς.

Το νομοσχέδιο που θα αφορά την κατασκευή και τη λειτουργία τους πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα τέλη Νοεμβρίου. Στόχος είναι να υπάρξει επανεκκίνηση των επενδύσεων, και να δημιουργηθεί δίκτυο υδατοδρομίων σε ολόκληρη τη χώρα.
Και σε λίμνες

Στα σκαριά τέλος, υπάρχουν σχέδια για να δημιουργηθούν υδατοδρόμια και σε 19 λίμνες: 
Τριχωνίδα, Βόλβη, Βεγορίτιδα, Βιστωνίδα, Κορώνεια, Μικρή Πρέσπα, Μεγάλη Πρέσπα, Ορεστιάδα (Καστοριάς), Παμβώτιδα Ιωαννίνων, Υλίκη, Δοϊράνη, Αμβρακία, Στυμφαλία (στην Κορινθία), Πετρών, Παραλίμνη, Καϊάφα, Οζερός, Βουλκαριά και Δύστος.

2 σχόλια:

  1. Έχουμε και εμείς λίμνη στα Κυπαρίσσια που δεν αδειάζει με τίποτα και εχει και σταθερό υψόμετρο νερού.
    Μήπως να το βάλουμε στόχο να την αξιοποιήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόση η πρεμούρα τους εκεί στο lakonikos.gr να προμοτάρουν τον μπαρμπαΝίκα που δεν άνοιξαν πρώτα έναν χάρτη, ένα βιβλίο γεωγραφίας να μάθουν ότι η Κυλλήνη βρίσκεται στον Νομό Ηλείας και συνεπώς διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οπότε κομματάκι δύσκολο να τρέχει ο Νίκας για υδοατοδρόμιο στην Κυλλήνη.
    Τζάμπα το γλύψιμο, πάλι κουβά θα πάνε οι Λάκωνες. Η Καλαμάτα μπορεί να δει ΚΑΙ υδατοδρόμιο, η Λακωνία ποτέ.
    Κι εγώ που νόμιζα ότι ο μπαρμπαΝίκας θα έβαζε πρώτα την Αρκαδία (αφού το είπε όταν ανέλαβε και καθήκοντα, προτεραιότητα η Αρκαδία) και δη την Μεγαλόπολη (εδώ μας έγραψε ο Αρκάς μπαρμπαστορυμφ Τατούλης, θα πασχίσει για την Αρκαδία ο Μεσσήνιος). Αφού το είπε και ο πρώην Δήμαρχος στα ράδια, πήγε υποψήφιος με την ΝΔ γιατί δεσμεύτηκε προσωπικός ο ίδιος ο πρόεδρας του κόμματος πως εάν βγει ο ίδιος πρωθυπουργός κι εκλεγεί ο εκλεκτός του μπαρμπαΝίκας Περιφερειάρχης θα γίνουν πράματα και θάματα στην Μεγαλόπολη με πρώτο και καλύτερο τον δρόμο Πύργος -Αρχαία Ολυμπία - Μεγαλόπολη. Αφού το είπαν θα γίνει, έχουν πει ποτέ ψέματα οι Μητσοτάκηδες;
    Προς το παρόν βέβαια δεν καταδέχονται ούτε να έρθουν να μας εξηγήσουν γιατί αποφάσισαν να κλείσουν τις μονάδες. Φοβόνται, φοβόνται λέει γιατί είμαστε άγριοι ζουλού εμείς εδώ στην ΜεγαλΟΥπολη, δαγκάνουμε και τρώμε καθώς πρέπει ανθρώπους! Στις εκλογές βέβαια μέρα παρά μέρα εδώ την έβγαζαν και μας έλεγαν σε πόση υπόληψη μας είχαν και πως θα μας είχαν αυτοί στα όπα όπα σε αντίθεση με τους παλιοτσιριζαίους που μας είχαν του πεταματού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή