Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης: τί χρωστάει; ποιός πληρώνει; πότε και πώς η εξόφληση;

της Γεωργίας Δημητρακοπούλου

Επειδή, στο μεγάλο θέμα "ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ" ,
πρέπει  να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, τουλάχιστον για το νέο έτος,
δημοσιεύουμε τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΕΠΙΣΗΜΑ ακολούθως:

1. Στις 24 Μαϊου 2017
το Διοικητικό Συμβούλιο της Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης Α.Ε. ενέκρινε,
με την αρίθ. 6/2017 Απόφασή του, (διαβάστε ΕΔΩ)
τη Σύμβαση Παροχής Θερμικής Ενέργειας, μεταξύ της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. και της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

- Στο άρθρο 1 "ΟΡΙΣΜΟΙ", ως "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ", νοείται
α) η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης Α.Ε. και
β) ο Δήμος Μεγαλόπολης

(δηλαδή, ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης Α.Ε., σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω Σύμβασης, Δ Ε Σ Μ Ε Υ Ο Ν Τ Α Ι ως σύνολο αλλά και αυτόνομα, έναντι των υποχρεώσεών τους ως "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ" απέναντι στη Δ.Ε.Η. Α.Ε.)

- Στο άρθρο 10 της εν λόγω Σύμβασης, αναφέρονται τα εξής:
"ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ"

Οι υφιστάμενες οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ ΔΕΗ και ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ τόσο για την κατασκευή των σχετικών έργων Τ/Θ στις Μονάδες Παραγωγής όσο και για την παρεχόμενη υπηρεσία, με εφαρμογή της παρούσας Σύμβασης, αποτυπώνονται στον συνημμένο Παράρτημα 1 (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΜΟΤΗΤΕΣ ΔΕΗ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ).

Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ αναλαμβάνει την εξόφληση των οφειλομένων από αυτόν στη ΔΕΗ ποσών του Παραρτήματος 1 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποτυπώνεται στο συνημμένο Παράρτημα 2 [ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΔΕΗ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ].

Τα εν λόγω Παραρτήματα 1 και 2 αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας Σύμβασης και συνυπογράφονται από τους εκπροσώπους ΔΕΗ και ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ."


2. Στις 9 Νοεμβρίου 2018 
το Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. ενέκρινε 
Συμπληρωματική Σύμβαση (διαβάστε ΕΔΩ)
για την Παροχή Θερμικής Ενέργειας με τη Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε., με την οποία αντικαθίστατο το συμβαλλόμενο μέρος της Δ.Ε.Η. Α.Ε. από την Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε., ένεκα των εξελίξεων που επήλθαν με τον Ν. 4533/2018 (ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων...), χωρίς ουσιαστικά να επέλθουν άλλες επουσιώδεις αλλαγές στους όρους της αρχικής Σύμβασης.

Κατόπιν αυτών, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθει ο κόσμος, 
Δ Ι Ο Τ Ι  στο περιεχόμενο του αποσπάσματος (όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια) της 6/2017 Απόφασης του Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης δεν εμφανίζονται τα Παραρτήματα 1 & 2, :

Α. Ποιές και τι ύψους είναι οι "υφιστάμενες οικονομικές εκκρεμότητες" του "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ", δηλαδή, της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. και του Δήμου Μεγαλόπολης, απέναντι στην Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε (δηλαδή, και στο μελλοντικό αγοραστή!!!!), που αφορούν:
- στην κατασκευή των σχετικών έργων Τ/Θ στη Μονάδα ΙΙΙ (Τι είναι αυτά??????)
- στην παρεχόμενη Υπηρεσία (προφανώς, πρόκειται για την θερμική ενέργεια που καταναλώθηκε τα προηγούμενα έτη, τα οποία ουδέποτε έχει πληρώσει η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης Α.Ε....).

Β. Ποιό είναι το Χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής αυτών των οικονομικών Υποχρεώσεων; 

Γ. Ποιός θα αναλάβει να τις αποληρώσει; 
Η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης Α.Ε. ή και ο Δήμος Μεγαλόπολης;


Δ. Έχουν αποτυπωθεί στον Προϋπολογισμό του 2018 και θα αποτυπωθούν στον Προϋπολογισμό του 2019 τα οφειλόμενα ποσά, 
βάσει του συμφωνηθέντος Χρονοδιαγράμματος, των υπόχρεων Συμβαλλομένων (ή της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. ή/και του Δήμου Μεγαλόπολης);

6 σχόλια:

  1. Κάποτε, από το 1980, αναρωτιούνταν και καυχιούνταν συνάμα οι Νεοέλληνες "μα, πώς είναι δυνατόν να καταναλώνουμε τόσα, όσα δεν παράγουμε;"...
    Η απάντηση δόθηκε το 2010, στο Καστελλόριζο: Με Δ Α Ν Ε Ι Κ Α...Ώσπου, ήρθε η ώρα να τα πληρώνουμε, κόβοντας συντάξεις, μισθούς και ξεπουλώντας ό,τιδήποτε ανήκει στο Κράτος, δηλαδή στην κοινωνία...
    Ως φαίνεται, η Τηλεθέρμανση στη Μεγαλόπολη ήταν και είναι ένα κλασικό παράδειγμα κακής διαχείρισης, τα αποτελέσματα της οποίας εξακολουθούν να επηρεάζουν τους πολίτες αυτού του Δήμου, είτε είναι χρήστες είτε όχι της Τηλεθέρμανσης!
    Στο ακέραιο αναγνωρίζονται, σύμφωνα με τα παραπάνω έγγραφα, οι οφειλές της Τηλεθέρμανσης απέναντι στη ΔΕΗ, και κάποια στιγμή θα ζητηθούν στο ακέραιο, όπως στο ακέραιο πληρώνονται τα δανεικά στους Θεσμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΕ ΛΕΣ ΠΑΠΑΡΕΣ... ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ... ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΛΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ... ΜΟΝΟ Ο ΣΙΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΛΕΠΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ... ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ...ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΦΟΥ ΕΝΒΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η 3Η ΜΟΝΑΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ... ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΥΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΒΙΟΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ... ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ, ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΣΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ... ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙΑΔΑΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΛΕΖΑ...

      Διαγραφή
  2. Υπάρχουν απολογισμοί των προηγούμενων ετών? σε ποιά ιστοσελίδα μπορούμε να τους δούμε?
    Θα περιμένουμε και να δημοσιοποιηθεί ο ισολογισμός του 2018 με όλα τα στοιχεία , έσοδα και έξοδα και τότε θα κρίνουμε τους υπεύθυνους . Εάν δεν γίνει τότε... κάτι τρέχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕΣ Ο ΕΡΗΜΟΣ ΛΑΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ - ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ - ΠΟΣΟ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Κ.Λ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουν περάσει τρείς (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έχει αναρτηθεί το παραπάνω άρθρο. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δοθούν εξηγήσεις για όσα αναφέρονται σε αυτό, από τη Διοίκηση της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε.;
    Οφείλει η Διοίκηση της επιχείρησης να δημοσιεύσει τα Παραρτήματα που συνοδεύουν τις αποφάσεις της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑ ΚΑΤΑΛΥΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΌΠΟΛΗΣ ΠΙΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΙΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ. ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ ΔΝΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ Η ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ?????

      Διαγραφή