Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Φιλαρμονική Μεγαλόπολης : λειτουργία και νέου τμήματος μουσικής. - Κάλεσμα για αύξηση των μαθητών

ο ΔΣ της Φιλαρμονικής Μεγ/λης , 
ανακοίνωσε την λειτουργία από 16/1/19 
 νέου τμήματος μαθημάτων μουσικής 
 και 
 προσκαλεί για εγγραφή νέους μαθητές της πόλης μας.

Ο  πρόεδρος της φιλαρμονικής  Γαλάνης  Κων/νος,  υπογράμμισε την μεγάλη προσφορά της φιλαρμονικής τόσο στην κοινωνία της Μεγαλόπολης, όσο και στην πολιτισμική εκπαίδευση των παιδιών.
Εκδήλωσε όμως την αγωνία του για την εξέλιξη της περαιτέρω πορείας  της μπάντας , καθόσον υπάρχει απουσία ουσιαστικής στήριξης  τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τους φορείς της πόλης. 
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει μόνιμους μουσικούς και τα παιδιά μόλις μάθουν τελειώνουν το Λύκειο και αποχωρούν, οπότε πρέπει να γίνεται συνεχής ανανέωση μελών.
 Χαρακτηριστικά  είπε  με λύπη, ότι στο 2018 γράφτηκαν  μόνο 3 νέοι μαθητές , όταν σε άλλες γειτονικές μας πόλεις π.χ. Άστρος , Λεωνίδιο , Οιχαλία, Κυπαρισσία κ.α. φτάνουν τους 50..!!
Ενώ με χορηγούς επετεύχθη επιπλέον υποδομή σε μουσικά όργανα, στολές κλπ , η Δασκάλα μουσικής προσπαθεί για το καλύτερο , δεν υπάρχει αντίστοιχη συμμετοχή από  νέα παιδιά .

Ξεκινά μία ακόμη προσπάθεια και το 2019 για τη βελτίωση και ανανέωση της με την ελπίδα να ευοδωθεί και να επιτευχθεί ο στόχος ώστε  να μην μπει σε περιπέτειες και απογοητεύσεις τόσο ο ίδιος όσο και όλοι που αγαπούν την φιλαρμονική.

Επειδή οι περισσότεροι ξέρουμε τις φιλότιμες προσπάθειες του ΔΣ και ειδικά του προέδρου και ότι η Φιλαρμονική μας το τελευταίο διάστημα έχει αναβαθμιστεί και συμβάλλει σημαντικά στις Εθνικές , Θρησκευτικές, Πολιτιστικές κ.α. εκδηλώσεις,
θα ήταν πλήγμα να σταματήσει η πρόοδος της , και η απουσία της μεγάλη απώλεια για την πόλη μας που δεν έχει και πολλά να παρουσιάσει…

Πρέπει λοιπόν, να στηριχθούν οι προσπάθειες του ΔΣ από όλους μας και κυρίως από την Δημοτική Αρχή, να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς και να εγγραφούν νέοι μαθητές και βέβαια να στηρίζονται όλοι οι Σύλλογοι που προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες στη πόλη μας.
-----------------------------------------------------------------------------------

Η  ανακοίνωση της Φιλαρμονικής Μεγαλόπολης:


        

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Φιλαρμονική Μεγαλόπολης , με την βοήθεια και συνεργασία του Δήμου Μεγ/λης , σας ενημερώνει πως από 19-1-2018 αρχίζει η λειτουργίανέου τμήματος μαθημάτων στη Σχολή μουσικής της Φιλαρμονικής « Aίθουσες Πλατείας Πολυτεχνείου ».


Γνωρίζουμε ότι στη σχολή πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων της Φιλαρμονικής, από δάσκαλο μουσικής.
 Αναλυτικότερα τα όργανα που διδάσκονται είναι τα εξής:
Κλαρίνο , σαξόφωνο, ( ξύλινα πνευστά)
Τρομπέτα, αλτικόρνο, τρομπόνι, ευφώνιο , (χάλκινα πνευστά)
Ταμπούρο, (τύμπανα - κρουστά).

Στόχος: η γνωριμία με τον μαγικό κόσμο των πνευστών και κρουστών οργάνων και φυσικά η ανάπτυξη μουσικών δεξιοτήτων, ώστε τα νέα μέλη στο άμεσο μέλλον να στελεχώσουν την Φιλαρμονική και να συμβάλλουν στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας.

Προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους νέους , ηλικίας 10 ετών και άνω που αγαπούν πραγματικά την μουσική, να συμμετέχουν , καθόσον οι γνώσεις ενός μουσικού οργάνου θα είναι εφόδιο στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους .

Τα μαθήματα γίνονται  κάθε Σάββατο 3:00 – 7:30 μμ και για πρακτική εξάσκηση των μαθητών
 και πληροφορίες ανοικτά και κάθε Τετάρτη 5:30 - 7:30 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου