Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Λύκαιο Μεγαλόπολης: " όλη η αλήθεια για το πόσιμο νερό μας"

Ανακοίνωση Λυκαιωτών 28-2-2018 
Σχετικά με το νερό ύδρευσης της Τ.Κ. Λυκαίου 


Σχετικά βίντεο

1. (δείτε ΕΔΩ)Ενημέρωση εκ μέρους του Δήμου Μεγαλόπολης
(δημοσίευση facebook 4-3-2018)

2. Ενημέρωση κατοίκων Λυκαίου




Μετά από την τελευταία ανακοίνωση σχετικά με το νερό ύδρευσης της Τ.Κ. Λυκαίου επισημαίνουμε τα εξής και παραθέτουμε τα παρακάτω γεγονότα, στοιχεία και έγγραφα:

1. Ουδέποτε πίναμε στο Λύκαιο χλώριο, στο νερό το βλέπαμε. 
Ούτε επί Κοινότητας ούτε επί Δήμου είχε τοποθετηθεί κανένα μηχάνημα χλωρίωσης στην παλαιά δεξαμενή, ούτε είχε αναφερθεί ποτέ από καμιά δημοτική αρχή, ούτε είχε παρθεί ποτέ καμία απόφαση. Το διαβεβαιώνει και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ούτε στις εξετάσεις του νερού ανιχνεύεται πουθενά και ποτέ χλώριο (γιατί δεν υπήρχε). Ότι είχε μπει χλωριωτής είναι ψέμα, αυτό επινοήθηκε μετά, το έτος 2016 για να καμφθούν οι αντιδράσεις.

2. Δεν έχει καμία σχέση η τοποθέτηση χλωριωτή στη Δεξαμενή, με τον καθαρισμό των δεξαμενών που πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο σε όλα τα χωριά, ενώ ο Δήμος τις καθαρίζει αλλού κάθε 10 χρόνια και αλλού ποτέ, στο Λύκαιο μία φορά. Μην προσπαθείτε να τα μπερδέψετε, για να κοροϊδέψετε τον κόσμο με μπαγιάτικες συνταγές και φτηνά παραμύθια. Δεν περνάνε αυτά. Τις υδροσυλλογές και τις δεξαμενές στην Τ.Κ. Λυκαίου ενώ είσαστε υποχρεωμένοι, ο κόσμος πληρώνει ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης, τις καθαρίσατε κατόπιν, όταν εμείς, επειδή αδιαφορούσατε, στείλαμε επιστολή στη Βουλή των Ελλήνων και ερωτήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών. Συνημμένα το έγγραφο και η σχετική αναφορά Βουλευτών. Εσείς όπως σας έχουμε ξαναπεί δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Απόδειξη ότι με την αριθ.362/11-9-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίσατε έργο ύδρευσης αγωγού σύνδεσης από πηγή «Σκαφίδια» η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το δίκτυο και χύνεται στο ρέμα. Η απόφαση αυτή είναι άκυρη.

3. Την 28-3-2015 ο Δήμαρχος Δήμου Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Λύκαιο διαβεβαίωσε τους κατοίκους δημόσια ότι: «το νερό ύδρευσης της Τ.Κ. Λυκαίου είναι κατάλληλο και υγιεινό, καθώς και το νερό στις πέτρινες βρύσες» είπε, δηλαδή της κεντρικής βρύσης. Είπε ότι θα μας δώσει τα αποτελέσματα αλλά πέρασε καιρός και τα ζητήσαμε με το αριθ. 2474/26-2-2016 έγγραφό μας. Μας έδωσε έως το έτος 2012.

4. Την 24-7-2016 όταν ήρθε στο Λύκαιο η τηλεόραση (για το περιβόητο λάστιχο κ.λπ.), και μετά πήγε στο Δήμο Μεγαλόπολης, η ηγεσία του Δήμου Μεγαλόπολης κρύφτηκε και ανέθεσε στον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσία να απαντήσει με εντολή τι να πει συγκεκριμένα για το νερό ύδρευσης της Τ.Κ. Λυκαίου, ο οποίος απάντησε μεταξύ άλλων ότι: «το νερό ύδρευσης του Λυκαίου μετά από εξετάσεις που έχουν γίνει από το Ε.Μ.Π. έχει βρεθεί σωστό και καθαρό». Υπάρχει το βίντεο της αλήθειας και το παραθέτουμε πιο κάτω.

5. Ενώ ισχύουν όλα αυτά και το νερό είναι κατάλληλο όλα τα χρόνια, ξαφνικά συμβαίνει το εξής παράδοξο και κρυφό.
Την 10-11-2015 υποβλήθηκε με αρ. πρωτ. 19423/10-11-2015 η κατάπτυστη αίτηση της Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου με τις οδηγίες και ευλογίες του Δήμου Μεγαλόπολης και μέσω του Δήμου προς τη ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ, με το μεγάλο ψέμα, όπου ζητείται επέκταση του δικτύου της ΔΕΗ με 2 ή 3 κολώνες για τοποθέτηση χλωριωτή λόγω παλαιότητας της δεξαμενής. Ενώ η δεξαμενή είναι καινούργια 1,5 έτους. Όλα αυτά κρυφά από τους Δημότες, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για χλώριο. Αυτό είναι το σκάνδαλο της πενταετίας της Τοπικής Κοινότητας και του Δήμου Μεγαλόπολης.

Ποιος άλλος στην Ελλάδα ή στον κόσμο έχει κάνει τέτοια «παλιανθρωπιά», να «πουλήσει» το χωριό του και τους Δημότες;

Ποια παλαιότητα της νέας δεξαμενής; Γιατί κοροϊδεύετε το χωριό;

Για την αίτηση προς τη ΔΕΗ το μάθαμε όταν είδαμε στο χωριό προς το τέλος Νοεμβρίου 2015 τη ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ ένα βράδυ Κυριακής να μετράει για τις κολώνες στη νέα δεξαμενή.

6. Επειδή δεν μας έδιναν εξηγήσεις και στοιχεία από την Τ.Κ. και από το Δήμο, ενώ μαθαίναμε ότι προχωρούσαν οι διαδικασίες για την ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής, υποβάλλαμε προς τον κ. Δήμαρχο το με αρ. πρωτ. 3248/7-3-2016 έγγραφό μας με το οποίο ζητήσαμε όλη την αλληλογραφία που αφορά την ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής.

Η αλληλογραφία μας χορηγήθηκε με το αρ. πρωτ. 3248/9-3-2016 έγγραφο του Δήμου, όπου εκεί αποκαλύφθηκε η Αίτηση με τα ψευδή στοιχεία (λόγω παλαιότητας). Εκεί διαπιστώθηκε το μεγάλο ψέμα στην αίτηση για να προωθηθεί το χλώριο γιατί δεν υπήρχε άλλη δικαιολογία. Από αυτήν την ψευδή αίτηση ξεκίνησε η ιστορία για το χλώριο.

7. Την 5-2-2016 καταθέσαμε προς τον Δήμο Μεγαλόπολης το με αρ. πρωτ. 1402/5-2-2016 έγγραφό μας με θέμα «ΟΧΙ ΧΛΩΡΙΟ κ.λπ.» με 216 υπογραφές Λυκαιωτών.

8. Κατόπιν (Φεβρουάριος 2016) ο Δήμος έβγαλε μία ανακοίνωση χωρίς ημερομηνία στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ηλεκτροδότηση της δεξαμενής δεν σημαίνει υποχρεωτικά και χλωρίωση και όταν κατασκευάζεται μια νέα δεξαμενή υδροδότησης θα πρέπει να διασφαλίζεται η δυνατότητα ηλεκτροδότησής της για φωτισμό ή ηλεκτρική παροχή (δεν το χάψαμε αυτό). Προσέξτε, εδώ αναφέρεται το αληθινό, ότι είναι μία νέα δεξαμενή και αποδεικνύεται περίτρανα το μεγάλο ψέμα στην αίτηση (10-11-2015) «λόγω παλαιότητας της δεξαμενής». Η παροιμία λέει: ξέρεις να λες ψέματα; ΝΑΙ. Ξέρεις να κρυφτείς; ΟΧΙ.

Σας πήρε ο πόνος για να φωτίσετε τη δική μας δεξαμενή στο Λύκαιο; Να φωτίσετε το νερό που πέφτει μέσα με φυσική ροή από το βουνό; Όταν σε όλα τα χωριά του Δήμου, οι περισσότερες δεξαμενές δεν έχουν ρεύμα; (π.χ. στο Καστανοχώρι, 3 δεξαμενές χωρίς ρεύμα).

9. Την 24-2-2016 ψηφίστηκε η αριθ. 58/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση δαπάνης ποσού 3.300,34€ σύμφωνα με την απάντηση με αριθ. Φ.487/75/7-1-2016 της ΔΕΔΔΗΕ μετά από την αίτηση με αρ. πρωτ. 19423/10-11-2015 για την τοποθέτηση χλωριωτή. Αλλά εδώ προσέξτε, αναφέρεται διαφορετικός ο σκοπός του έργου στην απόφαση, «επέκταση δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για την εξυπηρέτηση του φωτισμού οδών και πλατειών, που αφορά την τοποθέτηση τριών (3) στύλων με φωτιστικά σώματα στην Τ.Κ. Λυκαίου προς τη δεξαμενή ύδρευσης». (Εδώ άλλαξαν τροπάριο, πήγε περίπατο ο φωτισμός της δεξαμενής και η ηλεκτρική παροχή).

Ποιους κοροϊδεύετε; Τι έχει γίνει τώρα ο χλωριωτής; Για το σκοπό που ζητούσατε το κόστος από τη ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ; Γιατί άλλαξε ο σκοπός του έργου στην απόφαση; Μήπως έπρεπε να ακυρωθεί η απόφαση από τις Ελεγκτικές Αρχές;

Αφού απώτερος σκοπός οπς είναι ο χλωριωτής γιατί γράφετε ψέματα; Για να μην φαίνεται; Για να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο και να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις με τις 216 υπογραφές;

Τι θα φωτίσετε τις πέτρες σε ένα τελευταίο κομματάκι του δρόμου εκτός ορίων οικισμού από τη θέση «Αλώνια» (παλιά δεξαμενή) έως τη θέση «Γαϊδουροκυλίστρα» (νέα δεξαμενή) στο δρόμο για την «Αναβρυτή» προς τα βουνά; Ενώ ο δρόμος πιο πριν για να φτάσει κανείς από το χωριό έως εκεί είναι σκοτάδι;

10. Την 25-2-2016 υποβλήθηκε η με αριθ. πρωτ. 2436/25-2-2016 νέα αίτηση της Τ.Κ. Λυκαίου προς τον Δήμο δήθεν αναίρεσης της πρώτης αίτησης (από 10-11-2015) ενώ το προηγούμενο βράδυ έχουν ψηφίσει την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου και η διαδικασία για τον χλωριωτή προχωράει. Για να «αποκοιμηθούν» οι δημότες και να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις, στην οποία αίτηση αναγράφεται ότι: «καθότι υπάρχει άρνηση από το σύνολο των κατοίκων για την τοποθέτηση χλωριωτή». Παράλληλα συνεχίζονται οι ενέργειες ερήμην των Δημοτών, με αποστολή των εγγράφων στη ΔΕΗ, με μυστικές συναντήσεις και συσκέψεις για το πώς θα «μαγειρευτεί» η τοποθέτηση του χλωριωτή και για το πώς θα «σερβιριστεί» το χλώριο.

Ποιους νομίζετε ότι κοροϊδεύετε; Αυτές τις κουτοπονηριές και τις κρυφές και ύπουλες μεθοδεύσεις αλλού όχι σε εμάς.

Αυτή η 2η αίτηση που συντάχθηκε στο Δημαρχείο την 25-2-2016 με αρ. πρωτ. 2436 και μέσα στον πανικό τους έχει συνταχθεί με ημερομηνία Μεγαλόπολη 25-2-2015 (φυσικά δεν ισχύει), υποβλήθηκε για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου μετά από τη λαϊκή κατακραυγή για την 1η αίτηση - ντροπή. Ποτέ δεν συσχετίστηκε με την 1η αίτηση, ούτε με κανένα άλλο έγγραφο του φακέλου, με ΔΕΗ κ.λπ. για να σταματήσει (δήθεν) η διαδικασία ηλεκτροδότησης της δεξαμενής η οποία συνεχιζόταν κανονικά.

Είναι μια κοροϊδία σα να μην κατατέθηκε ποτέ. Αποδείχθηκε ότι ήταν και αυτή άλλη μία κουτοπόνηρη παλιανθρωπιά.

Από τα συνεχή ψέματα έχετε πέσει σε αντιφάσεις από γκάφα σε γκάφα.

11. Την 26-2-2016 καταθέσαμε το με αριθ. πρωτ. 2474/26-2-2016 έγγραφο, προς τον κ. Δήμαρχο, όπου ζητούσαμε τα αποτελέσματα εξετάσεων του νερού έως το έτος 2015. Όπως αναφέρουμε πιο πριν μας έδωσε έως το έτος 2012 και το νερό είναι καλό.

12. Την 27-2-2016 επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας ο Δήμαρχος κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, μας διαβεβαίωσε ότι: «δεν πρόκειται ποτέ και για κανένα λόγο να μπει χλώριο στο νερό του Λυκαίου». Μας ρώτησε αν θα αποδεχτούμε τα αποτελέσματα εξετάσεων του νερού ότι και να γράφουν, που θα γίνουν αυτές τις ημέρες. Του απαντήσαμε ΟΧΙ, επειδή με τις προηγούμενες ενέργειές σας έχετε προαποφασίσει ενώ το νερό είναι καλό, την τοποθέτηση χλωριωτή. Δεν θα δεχτούμε τα αποτελέσματα και υποψιαζόμαστε ότι θέλετε να βγάλετε το νερό ακατάλληλο για να καλύψετε τις «παλιανθρωπιές» που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και να «σκεπάσετε» (νομίζετε) τις 216 υπογραφές των Λυκαιωτών.

13. Ακολούθως ο Δήμος Μεγαλόπολης μας έστειλε το με αρ. πρωτ. 3551/11-3-2016 έγγραφο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κατάσταση του νερού ήταν καλή για πάρα πολλά χρόνια τώρα είναι επιβαρυμένο (εμείς δεν το πιστέψαμε ποτέ αυτό) και ότι το νερό στις πέτρινες βρύσες (κεντρική βρύση) είναι κατάλληλο.

14. Κατόπιν από μήνα Απρίλιο 2016 και μετά ανακοινώθηκε από το Δήμο Μεγαλόπολης, ότι βγήκαν τα αποτελέσματα εξετάσεων του νερού, ότι το νερό, ενώ όλα τα χρόνια έως τώρα ήταν καλό, «χάλασε» τώρα (μετά από τις ενέργειες για τον χλωριωτή και μετά από την αντίδραση με τις 216 υπογραφές) και είναι ακατάλληλο και ξεκίνησε το θέατρο με εμφιαλωμένα νερά κ.λπ.

15. Την 14-12-2016 υποβάλλαμε έγγραφο προς το Δήμο Μεγαλόπολης με αρ. πρωτ. 17669 και ενημερώσαμε ότι δεν πιστεύουμε και δεν αποδεχόμαστε τα αποτελέσματα για τους ανωτέρω λόγους ότι το νερό χάλασε.

Το πίνουμε κανονικά χωρίς χλώριο επί 30 χρόνια έως σήμερα και σας είπαμε τα εμφιαλωμένα νερά και τα χλώρια να τα πιείτε εσείς, ο Δήμος. Διότι έχουμε το καλύτερο νερό που αναβλύζει κρυστάλλινο από αιώνες, στην κορυφή του βουνού σε υψόμετρο 1.200 μέτρα, δίπλα από το όρος Τετράζι.

Που ακούστηκε το Λύκαιο να μην έχει καλό νερό, αυτό είναι ανέκδοτο!

16. Μας προέτρεψε η ηγεσία του Δήμου Μεγαλόπολης «πηγαίνετε εξετάστε και εσείς το νερό» και από αίτημα κατοίκων, με δικές μας δαπάνες, πήγαμε δείγματα του νερού ύδρευσης από τις πηγές υδροδότησης και από βρύσες του δικτύου του χωριού, στο Χημείο για εξέταση την 7-7-2017. Σε εγκεκριμένο και νόμιμο εργαστήριο μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων τροφίμων και νερού, με αριθ. έγκρισης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 309926/12- 11-2004 και 328569/7-12-2006. Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την οδηγία 98/83 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Εκδόθηκαν την 11-7- 2017 τα αποτελέσματα του νερού ύδρευσης και έδειξαν ότι το νερό όπως ήταν καλό και πριν συνεχίζει να είναι κατάλληλο και υγιεινό για πόσιμο και οικιακή χρήση. Δεν έχει μικρόβια, ούτε κολοβακτηρίδια (κολοβακτηρίδια μηδέν - 0), ούτε χλώριο, όπως ήταν όλα τα χρόνια. Μας διαβεβαίωσε το Χημείο ότι, το νερό μας είναι άριστης ποιότητας, από τα καλύτερα νερά, και να κοινοποιήσουμε τα αποτελέσματα παντού.

Έτσι με το αριθ. 12515/8-9-2017 έγγραφό μας με 55 υπογραφές ενδεικτικά καταθέσαμε τα αποτελέσματα στο Δήμο και τα δημοσιεύσαμε.

17. Μετά (Σεπτέμβριος 2017) ο Δήμος έβγαλε μια ανακοίνωση και λέει γιατί πήγαμε και εξετάσαμε το νερό κ.λπ.

18. Την 5-10-2017 οι Λυκαιώτες απάντησαν με ένα σχόλιο μεταξύ άλλων, ότι: «Εσείς μας είπατε, πηγαίνετε να εξετάσετε το νερό. Τώρα γιατί διαμαρτύρεστε; Μήπως στενοχωρηθήκατε; Μήπως δεν σας αρέσουν τα αποτελέσματα;

19. Μετά από όλα αυτά δημοσιεύουμε τα ανωτέρω έγγραφα και φωτογραφίες καθώς και το βίντεο της αλήθειας, στο οποίο ο Δήμος Μεγαλόπολης δηλώνει σε κανάλι της Τηλεόρασης «ότι το νερό του Λυκαίου είναι σωστό και καθαρό»

20.0 λαός του Λυκαίου και ο λαός του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και όπως λέει ο φιλόσοφος λαός μας με τη φράση του «Θα έρθει το δίκιο στον τόπο του».

Συνημμένα:
• Όλα τα ανωτέρω έγ/ραφα
• Φωτογραφίες
• Βίντεο
(Δείτε όλα τα σχετικά ΕΔΩ)

Οι υπσγράφοντες Λυκαιώτες


3 σχόλια:

  1. τι σεντόνι είναι αυτό ρε θανάση; άλλη δουλειά δεν έχουμε να διαβάζουμε τον εξάψαλμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου φίλε κι εγώ δεν τον γουστάρω τον Θανάση καθόλου λέμε,αλλά σε χάλασε το μεγάλο κείμενο και δεν σε χαλάνε τα λαμόγια?Εκτός αν είσαι ενα απο τα λαμόγια που έριξε τον εξάψαλμο.

      Διαγραφή
  2. Ο Πρόεδρος είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή