Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Μειωμένο ρεύμα στη Μεγαλόπολη - Ψηφίστηκε δείτε λεπτομέρειες....

Δημοσιεύουμε το προτεινόμενο Άρθρο που εισάγεται με Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου 
για τις Ενεργειακές Κοινότητες, και αφορά στο Εκ πτωτικό Τιμολόγιο Ηλεκτρικού Ρεύματος, για τη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία.


Το Νομοσχέδιο πάει προς ψήφιση...
Το προτεινόμενο άρθρο σημειώνεται στη σελ 21-22 Νομοσχεδίου(δείτε ΕΔΩ)

Προς διευκόλυνση, αναφέρουμε τι γράφει:
" Άρθρο....
Χορήγηση ενίσχυσης σε οικιακούς καταναλωτές λόγω επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα

1. Παρέχεται ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα, η οποία δε μπορεί να ξεπεράσει τα σαράντα δύο (42) ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Δικαιούχοι της ανωτέρω ενίσχυσης είναι οι οικιακοί πελάτες εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.


2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζονται το ακριβές ποσό της ενίσχυσης, η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησής της, ο χρόνος εκκαθάρισης, τυχόν κριτήρια για τη χορήγηση της ενίσχυσης, τυχόν ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων, συστήνεται ειδικός λογαριασμός, ορίζεται ο διαχειριστής του λογαριασμού αυτού, καθώς και κάθε άλλο σχετικό με τη χορήγηση της ενίσχυσης θέμα."

Τα συμπεράσματα δικά σας!
-------------------------------------------------
Ο Δήμος Γορτυνίας διαμαρτύρεται.....
Όπως πληροφορηθήκαμε στο νομοσχέδιο έχει συμπεριληφθεί από την Αρκαδία μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης, ενώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμπεριλαμβάνονται ολόκληροι οι Νομοί στην επικράτεια των οποίων λειτουργούν λιγνιτικές μονάδες, ορυχεία ή και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Θεωρούμε ότι αυτή η διάκριση είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πολλές κοινότητες του Δήμου Γορτυνίας έχουν συμπεριληφθεί στις περιοχές του Ε.Α.Π. ως επιβαρυνόμενες από την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης. Καλούμε τους βουλευτές του Νομού να ενεργοποιηθούν ώστε να μην αντιμετωπίζονται με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» οι Νομοί και οι περιοχές της χώρας που υφίστανται την ίδια περιβαλλοντική επιβάρυνση από την λιγνιτική δραστηριότητα

2 σχόλια:

  1. Τι εννοείτε με την αναφορά... τα συμπεράσματα δικά σας;
    μπορείτε να μας το αναλύσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "τυχόν κριτήρια για τη χορήγηση της ενίσχυσης"...Τα ψιλά γράμματα έχουν κι αυτά την αξία τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή