Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

«OXI χλώριο στο υγιεινό νερό της Τ.Κ.Λυκαίου , κάτω τα χέρια από το νερό του χωριού μας»




ΔΗΜΟΤΕΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΥΚΑΙΟΥ 

ΠΡΟΣ:. Δήμαρχο Δήμου Μεγαλόπολης κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο
ΚΟΙΝ: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου                           


Θέμα:
 «OXI χλώριο στο υγιεινό νερό της Τ.Κ.Λυκαίου , κάτω τα χέρια από το νερό του χωριού μας».

Σχετ. : α) τα αριθμ. 1402/5-2-2016, 17769/4-12-2016, έγγραφά μας.
β) τα αριθμ. 3409/9-3-2016, 3551/11-3-2016, 11009/2-8-2016 έγγραφά σας

Κύριε Δήμαρχε

Μετά από τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα μας περί νερού ύδρευσης Τ.Κ. Λυκαίου με τις 216 και τις 45 υπογραφές αντίστοιχα, τα οποία αναφέρονται στο αντικείμενο του θέματος, επανερχόμαστε στο θέμα και σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Με αφορμή σχετικές ενέργειές σας και συζητήσεις που έγιναν και στη κοπή πίτας του Συλλόγου Λυκαιωτών στις 11-2-2017 και υποδείξεις μελών του Συλλόγου, Δημοτικών Συμβούλων και απαιτήσεις Δημοτών, προβήκαμε σε ενέργειες εξετάσεων και αναλύσεων του νερού ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου. Από νερό του δικτύου εντός του χωριού και από νερό των πηγών υδροδότησης (κεντρικός αγωγός από αυτές) τις οποίες σας επισυνάπτουμε.

Οι εξετάσεις του νερού χημικές και μικροβιολογικές δείχνουν και βεβαιώνουν ότι το νερό ύδρευσης όχι μόνο δεν έχει μικρόβια ή οτιδήποτε άλλο βλαβερό, αλλά είναι και άριστης ποιότητας χωρίς άλατα κ.λπ. κατάλληλο για πόσιμο και για οικιακή χρήση. Επαληθεύτηκαν τα προηγούμενα έγγραφα μας και έλαμψε η αλήθεια. Έχουμε το καλύτερο νερό και δεν θέλουμε να το «δηλητηριάσει» ο Δήμος Μεγαλόπολης με χλώριο.
 Οι Λυκαιώτες έχουμε κάνει κόπο και αγώνες για να φέρουμε το νερό στο χωριό από το βουνό από 1200 μέτρα υψόμετρο (απόσταση 5,5 χιλιόμετρα) και το Κράτος έχει πληρώσει χρήματα για το ανωτέρω έργο εδώ και 30 χρόνια περίπου επί Κοινότητας, εσείς ο Δήμος το βρήκατε έτοιμο και θέλετε να το «αχρηστεύσετε». 
Προσπαθείτε να προωθήσετε εμφιαλωμένα νερά και τα χλώρια με το ζόρι, για να πείσετε τους κατοίκους ότι τάχα χάλασε το νερό ύδρευσης προκειμένου να εγκαταστήσετε τον χλωριωτή με ενέργειες από τις 10-11-2015 για την ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής με την αίτηση του εκπροσώπου της Τ.Κ. Λυκαίου που συντάξατε στο Δημαρχείο με ψευδή στοιχεία (λόγω παλαιότητας της Δεξαμενής, της καινούριας!), κρυφά από τους Δημότες. Επειδή υπάρχει καθολική αντίδραση των κατοίκων ενάντια σε αυτό (έγγραφο αρ. 1402/5-2-2016 με 216 υπογραφές). 
Δεν μπορεί να έρθει σήμερα ο Δήμος Μεγαλόπολης να μας ποτίσει το καρκινογόνο χλώριο. 
Βρήκατε ένα έργο έτοιμο και λειτουργικό 30 ετών, το δηλητηριάζετε και ζημιώνετε το Δήμο με περιττά έξοδα, όπως εμφιαλωμένα νερά, αλήθεια πόσα € επέκταση δικτύου ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής ποσού 3.300,34€ για τοποθέτηση χλωριωτή με πόσα ευρώ; ο οποίος δεν χρειάζεται. 

Ενώ στην αριθμ. 58/24-2-2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γράφετε ψέματα για επέκταση δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας μόνο για φωτισμό του δρόμου προς τη Δεξαμενή (τη νέα) και σας ρωτάμε:
Έχει κανένα νόημα ο φωτισμός με τρία (3) φωτιστικά στις καινούριες κολώνες που βάλατε από την παλαιά δεξαμενή έως την καινούρια; Δηλαδή στο τελευταίο κομμάτι του δρόμου; Όταν πιο πριν ο υπόλοιπος δρόμος από τα τελευταία σπίτια του χωριού έως την παλαιά δεξαμενή (εκεί δεν υπήρχαν ούτε κολώνες γιατί διέρχονται από χωράφια) σε όλο το δρόμο δεν υπάρχει φωτισμός και είναι σκοτάδι; Τι φωτίζετε στο τέρμα του δρόμου, τις πέτρες εκτός ορίων οικισμού από τη θέση «Αλώνια» (παλιά δεξαμενή) έως τη θέση «Γαϊδουροκυλίστρα» (νέα δεξαμενή); Αν ποτέ χρειαστεί πως θα φτάσει κάποιος εκεί από τα τελευταία σπίτια του χωριού (Αγιώργης) με φακό; Ενώ το απαραίτητο έργο που έχουμε ζητήσει το έτος 2015 «φωταγώγηση κεντρικών δρόμων Λυκαίου» το πετάξατε στα σκουπίδια. Γι’ αυτό σας στήριξε το χωριό; Αντί να εφαρμόσετε το προεκλογική πρόγραμμα που είχατε συμφωνήσει για το Λύκαιο και να συντηρήσετε τα έτοιμα έργα που βρήκατε, αδιαφορείτε, τα απαξιώνεται και πάτε να «δηλητηριάσετε» το καθαρό και υγιεινό νερό και να μας ποτίσετε φαρμάκι;

Ζητάμε να σταματήσετε τις ενέργειες για την τοποθέτηση χλωριωτή και το «θέατρο» με τα εμφιαλωμένα νερά και δεν μπορείτε εσείς να υποβαθμίζετε, να δυσφημίζετε και να ζημιώνετε το χωριό μας και το Δήμο με τέτοιες ενέργειες.

Αν θέλετε να προσφέρετε έργο δώστε τα εμφιαλωμένα νερά (όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο έγγραφό μας επειδή εμείς έχουμε νερό) εκεί που δεν έχουν νερό και πεθαίνουν κάθε μέρα παιδάκια από τη δίψα.

Επίσης επειδή έχουμε το καλύτερο νερό, αν θέλετε να προσφέρετε έργο στο Δήμο και υπηρεσίες στους Δημότες ελάτε να γεμίσετε μπουκάλια με νερό από το Λύκαιο (Τ.Κ.) που είναι υγιεινό και χωρίς χλώριο, να τα μοιράσετε σε όλους τους κατοίκους της Μεγαλόπολης που πολλοί υποφέρουν από τα νεφρά τους, να πίνουν νερό από το Λύκαιο και όχι να κάνετε το αντίθετο. Αυτό που κάνατε μέχρι σήμερα με το νερό του Λυκαίου (Τ.Κ.) είναι ένα «Πολιτικό τέχνασμα» και πρέπει να το διερευνήσουν και τα άλλα χωριά τι γίνεται με τα νερά τους. Είναι το σκάνδαλο της πενταετίας.

Ζημιώσατε το Δήμο και το χωριό μας. Υπάρχουν πολιτικές και λοιπές ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν από τους υπεύθυνους.

Κάτω τα χέρια από το νερό του Λυκαίου.

Δημότες – Κάτοικοι Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου

Υπογραφές
Ακολουθούν 55 υπογραφές (3 σελίδες)

Συνημμένα:  (δείτε Ολα τα έγγραφα ΕΔΩ και ΕΔΩ )
α)Εξετάσεις νερού ύδρευσης (4 σελίδες)
β) Δύο σελίδες με έξι φωτογραφίες δρόμου προς δεξαμενή
γ) Απόφαση αρ. 58/24-02-2016 Δημοτικού Συμβουλίου


1 σχόλιο:

  1. Δημήτριος Μαστραγγελοπουλος15 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:19 π.μ.

    Αγαπητοί συμπατριώτες, Λυκαιώτες, σας καλώ να κάνουμε πράξη το όραμα της Αληλλεγύης, εσείς να μας δίνεται καθαρό και γάργαρο νερό από το χωριό σας το Λύκαιο, για πόση και οικιακή χρήση και εμείς ως αντάλλαγμα να σας δίνουμε από την Λυκόσουρα, άριστης ποιότητας νερό, ελεγμένο και έχοντας την έγκριση του εργαστηριακού ελέγχου του Δήμου Μεγαλόπολης και του εργαστηριακού ελέγχου του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, καλύτερο και από το ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, το οποίο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ!!!!!!!!
    Επίσημα αντίγραφα των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων μπορείτε να τα πάρετε από τον ίδιο τον Δήμαρχο, γιατί τα αποτελέσματα του εργαστηρίου Δημόσια Υγείας τα φυλάει στο γραφείο του σαν κόρη οφθαλμού από 23.12.2016 !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή