Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Φθηνότερη η νομιμοποίηση αυθαιρέτων - Οι 18 αλλαγές που έρχονται στην φορολογία


Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων
Μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στην Ανοικτή Διακυβέρνηση για διαβούλευση. Οι βασικές ρυθμίσεις που εισάγονται με το νομοσχέδιο είναι η καθιέρωση συστήματος αδειοδότησης σε κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας των καπνικών προϊόντων, η δημιουργία μητρώου εφοδιαστικής αλυσίδας καπνικών, η πρόβλεψη υποχρέωσης εφαρμογής μέτρων επιμέλειας από τις καπνοβιομηχανίες, η πρόβλεψη συστημάτων ιχνηλασιμότητας και επιπλέον χαρακτηριστικού ασφαλείας για όλα τα προϊόντα καπνού.


Αποστολή ειδοποιητηρίων της εφορίας στους μεγαλοοφειλέτες
Την αποστολή ειδοποιητηρίων σε όσους έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ ξεκίνησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καλώντας τους να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΑΦΜ, το όνομα αλλά και το συνολικό ποσό της οφειλής θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσω του Taxisnet.

·Οι 18 αλλαγές που έρχονται στην φορολογία – Επιστρέφουν τα πρόστιμα για τις αποδείξεις
Εξατομικευμένες ρυθμίσεις χρεών μεγάλων επιχειρήσεων προς ΔΟΥ και Ταμεία – Επανέρχονται τα πρόστιμα για τις αποδείξεις – Όλα τα διαρθρωτικά φορολογικά μέτρα του νέου Μνημονίου – Παρατείνεται το φορολογικό πιστοποιητικό – Αυστηροποιούνται και αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών ακινήτων για τα χρέη προς το Δημόσιο – Καταργούνται οι πολλές περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, αυξάνεται στα 25.000 ευρώ το όριο του τζίρου για απαλλαγή – Μετατίθεται για τον Ιούνιο του 2017 η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις τιμές της κτηματαγοράς.
Αναλυτικά όλες οι αλλαγές στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


Πιο φθηνή η νομιμοποίηση αυθαιρέτων
Τον πέμπτο νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε διάστημα επτά ετών ετοιμάζεται να δώσει το καλοκαίρι σε διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Βασικά χαρακτηριστικά του θα είναι η διατήρηση της δυνατότητας νομιμοποίησης αυθαιρέτων, σε πολλές περιπτώσεις με πολύ μικρότερα πρόστιμα από ό,τι σήμερα, η ενεργοποίηση διαφόρων αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας (και χρησιμότητας) μέτρων, όπως η «ταυτότητα κτιρίου» και η κατάργηση του προκαταρκτικού ελέγχου κατά την έκδοση οικοδομικών αδειών.
Αναλυτικά όλες οι αλλαγές στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου