Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Γιώργος Παπαηλιού : τι είπε στη Βουλή για το φορολογικό -ασφαλιστικό


Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό στην Ολομέλεια της Βουλής και απαντώντας στους ομιλητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είπε :

«Δυστυχώς και σε αυτή τη συζήτηση επί νομοσχεδίου θεσμικού χαρακτήρα, από τους ομιλητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε «το ίδιο τροπάρι το γνωστό».
Και πάλι περίσσευσαν οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί, οι άναρθρες κραυγές, οι άσχετες και ανακριβείς αναφορές αλλά και οι αντιφάσεις, με κορυφαία τη θεώρηση του νομοσχεδίου κατ΄ άλλους ως μονομερούς ενέργειας και κατ΄ άλλους ως επιβληθείσας από τους δανειστές ρύθμισης».

Και κατέληξε, λέγοντας :
«Το νομοσχέδιο εισάγεται εν μέσω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και του καθεστώτος επιτήρησης της χώρας. Επομένως, οι δυσκολίες (και) για τους πολίτες είναι αυτονόητες.

Αλλά και η ανάγκη αναμόρφωσης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος είναι αυτονόητη, δεδομένου ότι … σήμερα «σύστημα» δεν υπάρχει. 
Υπάρχουν «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένοι».

Πάντως δε, είναι εξαιρετικά προκλητικό και υποκριτικό, να ακούγονται φωνές από εκείνες τις πτέρυγες, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που εκ των πραγμάτων ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, τα λεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία, την ανυπαρξία κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. 
Και αυτό επαναλαμβάνεται μονότονα και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής σε όλα τα πεδία : Όπου η κυβέρνηση επιχειρεί θεσμικές αλλαγές, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «ανεβαίνουν στα κεραμίδια», στην πραγματικότητα με μοναδική θέση τη νεοφιλελεύθερη ρομφαία, επενδεδυμένη με συμπόνια, ναι συμπόνια, για τις συντάξεις. Αυτοί που προέβησαν σε 12 περικοπές συντάξεων τα τελευταία χρόνια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου