Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ο Παυλής παίρνει στα χέρια του "τα σκουπίδια της Τρίπολης"

Δ. Παυλής:

«Προσωρινή διαχείριση εγώ θα κάνω μόνος μου, δεν ζητάω λεφτά από το κράτος, θέλω να είναι δίπλα μου η Γορτυνία και η Μεγαλόπολη, η Βόρεια και Νότια Κυνουρία έχουν κάνει δική τους προσωρινή διαχείριση. Για την οριστική διαχείριση έχω πρόταση για ολόκληρη την Αρκαδία. 
Συνολική διαχείριση από το σπίτι, από τον κάδο μέχρι το τελικό προϊόν όχι πάνω από 40 ευρώ με το ΦΠΑ.»






Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου το απόγευμα της Πέμπτης 5 Μαΐου, ενόψει της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή για το θέμα των απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ανέφερε ότι η συνάντηση αύριο γίνεται επειδή το ζήτησαν οι 5 μεγάλοι Δήμοι της Πελοποννήσου, αλλά η Διυπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων απέφυγε την όποια συζήτηση και θέλει να παραβρεθούν και οι 26 δήμαρχοι.

«Ανεξάρτητα το πόσοι Δήμοι έχουν καταθέσει τοπικά σχέδια, θα πρέπει μέσα σε 15 ημέρες τα τοπικά σχέδια να έχουν τελειώσει και να είναι στα χέρια του, έτσι ώστε να δώσουμε την απάντηση ότι είμαστε ικανοί να συντάξουμε τον ΠΕΣΔΑ», ανέφερε ο δήμαρχος Τρίπολης.

Και επεσήμανε:
«Μας έδωσαν έναν μήνα προθεσμία να παρουσιάσουμε την εναλλακτική πρότασή μας, στις 27/4 μου έκλεισαν ραντεβού και δεν με δέχτηκαν, δεν είχαν το θάρρος να δεχτούν το δήμαρχο Τρίπολης και τους μελετητές για να την παρουσιάσουμε. Δουλεύουν εκ του πονηρού και θέλουν με το δικό τους τρόπο.. Είναι στο χέρι μας η όποια απόφαση, στο χέρι των τοπικών συμβουλίων και του ΦΟΔΣΑ».

Ο δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε ότι δεν ζητούν χρήματα: «Λεφτά θα πάρουμε γιατί η πρότασή μου λέει ότι ο ΦΟΔΣΑ είναι αυτός που έχει τις μετοχές του εργοστασίου που διαχειρίζεται τα απορρίμματα και ως εκ τούτου γυρνάνε πίσω στον Δήμο ανταποδοτικά τα μερίσματα από τα κέρδη που θα έχει το εργοστάσιο», εξήγησε.

«Πρέπει να τελειώσει αυτό το παιχνίδι, και ικανοί είμαστε και θα το αποδείξουμε, να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν πρόκειται να αυξήσω τα τέλη 4 φορές για να ικανοποιήσω το ΣΔΙΤ, δεν θα γίνει ποτέ.»

Πηγή: Arcadia Portal

2 σχόλια:

  1. Ωραία και τωρα τι γίνεται;
    που το πάνε στη Μεγαλόπολη;
    Ισχύει ότι το πάνε για υπόλοιπο σκουπιδιών στην 3 και 4 μονάδα;
    ισχύει ότι η 3 έχει σοβαρή βλαβη (έτσι λένε...) και θα πάει μακριά;
    και αν ισχύει τι θα γίνει με την τηλεθέρμανση; άσχετο....
    και εσυ δήμαρχε τι λες;
    είπες πριν λίγο καιρό στην εφημεριδα κάτι για εκμετάλευση αποριμάτων στη Δεη
    θα τα ανοιξεις τα χαρτια σου ή θα αφήσεις τους σκοτεινους τύπους να μας πάνε κατα διαόλου;
    ερωτήσεις πολλές!!! απάντηση δεν έρχεται...
    και ντα σκουπίδια καραδοκούν
    ΖΗΤΩ Η ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΟΛΗ και όποιος φύγει φύγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν πάρει χαμπάρι ότι πάνε προς κατάργηση οι ΦΟΔΣΑ; "Κυοφορείται" νέος Νόμος "Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας"...
    Μιλάνε για ΔΙΣΑ (Διαχειριστές Στερεών Αποβλήτων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή