Το ΘΕΜΑ της ΜΕΡΑΣ.....

Μεγαλόπολη: πόσο μειώνεται η τιμή του ρεύματος. Δείτε πληροφορίες

Ενημερωτικό για μέτρα στήριξης λιγνιτικών περιοχών  Έκπτωση που προσεγγίσει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειον...

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Δήμος Ευρώτα: ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δεχτεί πρόσφυγες...


Δεν δέχεται την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή δικαιοδοσίας του ο δήμος Ευρώτα, γιατί, όπως επισημαίνεται σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες ή μετανάστες, τονίζοντας πως «η περιοχή την τελευταία δεκαετία είναι ένα ανεξέλεγκτο hot spot».

Συγκεκριμένα,
το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα, ύστερα από εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου, Ηλία Παναγιωτακάκου, και μετά από εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για την πρώτη υποδοχή πολιτών τρίτων χωρών, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο δήμος Ευρώτα δεν μπορεί να υποδεχθεί νέες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, γιατί αφενός η περιοχή την τελευταία δεκαετία είναι ένα ανεξέλεγκτο hot spot με πολυεπίπεδες συνέπειες, αφετέρου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές». 

Σημειώνεται, ότι ο δήμος, που είναι κατά βάσει γεωργικός, με πολλούς μετανάστες να διαβιούν στην περιοχή, «από το 2011 έχει υποβάλλει προτάσεις για την επίλυση των πάσης φύσεως μεταναστών στην περιοχή, με κυρίαρχη πρόταση την απογραφή με ευθύνη του δήμου και την κάρτα προσωρινού διαμένοντος. Την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων, μαζί με μαζικούς εμβολιασμούς. Τη φορολόγηση της εργασίας στην πηγή, είτε με προσωρινό ΑΦΜ, είτε με άλλες μεθόδους που εφαρμόζονται για τους εργάτες γης».

Επίσης, «ο δήμος Ευρώτα και οι πολίτες έχουν αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βαρύ το τίμημα κύρια στον τομέα της υγείας με την επανεμφάνιση ασθενειών, όπως η ελονοσία», για την καταπολέμηση της οποίας έχει δαπανήσει σημαντικά ποσά και είναι υποχρεωμένος να προασπίσει και τα δικαιώματα των δημοτών του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου