Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Γιάννης Γεωργακόπουλος:" οφείλουμε να αποτρέψουμε τον προαναγγελθέντα θάνατο από ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη"



ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ. GR», σε σχετικό άρθρο του Κοσμά Ζακυνθινού, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 μεταξύ άλλων γράφει: «Σύμφωνα με τον υπουργό. Γ. Τσιρώνη, έχει ήδη στείλει επιστολές στις τοπικές αρχές των περιοχών όπου συγκεντρώνεται έντονη βιομηχανική δραστηριότητα ρωτώντας τους εάν προτίθενται να χωροθετήσουν Χώρους Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ). Μάλιστα, όπως έχει επισημάνει ο Γ. Τσιρώνης εκτός από τη Μεγαλόπολη και την Πτολεμαΐδα, θετική ανταπόκριση υπάρχει και από τον Ασπρόπυργο, ενώ απαντητική επιστολή έστειλε και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.»

Με βάση αυτό το άρθρο, ο κ. Υπουργός φέρεται να λέει πως η Τοπική Αρχή έχει ανταποκριθεί θετικά στην ίδρυση ΧΥΤΕΑ στα ορυχεία Μεγαλόπολης.

Ο κ. Δήμαρχος από την πλευρά του, αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει ανταποκριθεί θετικά στην ίδρυση ΧΥΤΕΑ στα ορυχεία Μεγαλόπολης. Ποιος ψεύδεται;

Αν υποθέσουμε πως το δημοσίευμα είναι αληθές και «ψεύδεται» ο κ. Δήμαρχος, χαμένος βγαίνει ο τόπος και η τοπική κοινωνία, αφού σε λίγο θα «φιλοξενήσει» επικίνδυνα απόβλητα, με ότι συνεπάγεται από αυτό.

Αν υποθέσουμε πως το δημοσίευμα δεν είναι αληθές, συλλαμβάνεται ψευδόμενη η Εφημερίδα και εκτεθειμένος ο κ. Υπουργός. Σ’ αυτή την περίπτωση το δημοσίευμα προφανώς είναι υποβολιμαίο και υπηρετεί συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Χαμένος όμως βγαίνει πάλι ο τόπος και η τοπική κοινωνία, αφού υποδεικνύεται η Μεγαλόπολη ως τόπος «φιλοξενίας» ΧΥΤΕΑ.

Είναι φανερό λοιπόν, πως σε κάθε περίπτωση, η Μεγαλόπολη προορίζεται ή έχει αποφασιστεί να γίνει χαβούζα επικίνδυνων αποβλήτων.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ο κύριος Δήμαρχος θα πρέπει να αφήσει τα λόγια, τις διαψεύσεις και τους αφορισμούς και αν λέει την αλήθεια όπως ισχυρίζεται, να προχωρήσει σε πράξεις.

Αφού άμεσα διευκρινίσει τις προθέσεις του Υπουργείου και τη στάση της ΔΕΗ ΑΕ -ο ΧΥΤΕΑ προβλέπεται στους χώρους της ΔΕΗ- να ενημερώσει και να συσπειρώσει την τοπική κοινωνία επάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, για την αποτροπή ίδρυσης ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη.

Με τον ίδιο τρόπο καλούμε τον κ. Δήμαρχο να αντιδράσει και στις προθέσεις κάποιων, που θέλουν δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στους ίδιους χώρους, στα πλαίσια της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων.

Η παράταξή μας είναι έτοιμη να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις για την αποτροπή του «προαναγγελθέντος θανάτου» του τόπου μας.


Ι.Ν. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. θα σου πω στο σπίτι σου γιατί το άλλο που θελω να σου πω δεν θα το ανεβασουν αν το γράψω...

      Διαγραφή
  2. Γιάννη σε αγαπάω σε εκτιμάω άλλα εσύ και όλο το τιμ κοιμάστε όρθιοι τόσο καιρό και δεν κάνετε τίποτα σαν αντιπολίτευση τοσο καιρό και για τίποτα,άπλα πλέον είμαι και απο εσάς απογοητευμενος. Οσο για τον Σάκη ,εχει καλούς δασκαλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να προσφύγεις στο συνβούλιο της επικρατίας όπως στα φωτοβολταϊκά . Ας τσοντάρει κι ο Σπύρος και όλα θα πάνε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή