Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών - Οι 3 στη Μεγαλόπολη

Εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στη Μεσσηνία και στην Αρκαδία
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρία (3) άτομα

Επιπλέον, για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη και μια (1) 32χρονη, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων

Από την εγκληματικής τους δράση είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, τσιγάρα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -22.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, οχήματα, περίπτερα, κατάστημα και δημόσια υπηρεσία στη Μεσσηνία και στην Αρκαδία.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (19.3.2016) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) 19χρονοι ημεδαποί, καθώς και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 20 και 23 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρεις (3) ημεδαπούς, δύο (2) ανήλικους και έναν (1) 43χρονο.

Επιπλέον, για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη ακόμη μία 32χρονη ημεδαπή, μητέρα των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, την 17/18.3.2016, ο 23χρονος και ο ένας (1) από τους ανήλικους, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέρρηξαν περίπτερο ημεδαπής και αφαίρεσαν τσιγάρα και άλλα είδη καπνού, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, χθες (19.3.2016) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, εντόπισαν τον 23χρονο και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 23χρονος, ο 20χρονος, οι δύο (2) ανήλικοι, οι δύο (2) 19χρονοι και ο 43χρονος, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, ενώ από τους ανωτέρω, εντοπίστηκαν χθες (19.3.2016) το μεσημέρι, οι δύο (2) 19χρονοι και ο 20χρονος, καθώς και η 32χρονη, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 3.2.2016 έως και την 15.3.2016, στη Μεσσηνία και στην Αρκαδία, είχαν διαπράξει:

· Τέσσερις (4) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής σε περίπτερα, τέσσερις (4) κλοπές σε οχήματα, μία (1) απόπειρα κλοπής σε κατάστημα και μία (1) κλοπή σε Δημόσια Υπηρεσία, στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη Μεσσηνίας.

· Τρείς (3) κλοπές σε οικίες, στη Μεγαλόπολη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολής Αρκαδίας.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, χρήματα, τσιγάρα-είδη καπνού κ.α. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -22.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων τσιγάρων-ειδών καπνού, βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.



Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στη συμμορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου