Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Νίκος Χουντής για τον προσφυγικό πόλεμο στην Συρία: "Είναι υποκρισία να...."

Νίκος Χουντής για προσφυγικό και πόλεμο στη Συρία: «Όταν, όπως έλεγε ο Μπρεχτ, η υποκρισία αποκτά και κακή ποιότητα, τότε πρέπει επιτέλους να λες την αλήθεια»

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Βαλέτα και της συνόδου κορυφής της G20, είπε τα εξής:

« Ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε, και επειδή κάνατε ελληνική εισαγωγή η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την ΕΕ, περιγράφεται με μία ελληνική λέξη, κοινή στις περισσότερες γλώσσες της Ευρώπης: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Είναι υποκρισία να διατηρούμε τη Συνθήκη του Δουβλίνου.

Είναι υποκρισία να λέμε ότι η Frontex επιτηρεί τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Είναι υποκρισία να μην παραδεχόμαστε ότι οι πρόσφυγες προέρχονται από πολέμους στους οποίους είτε συμμετέχουμε είτε τους προκαλούμε.

Είναι υποκρισία να συνέρχονται οι G20 στη Τουρκία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του προσφυγικού και να μην μιλάνε για τον ρόλο της Τουρκίας στο θέμα αυτό.

Είναι υποκρισία να δικαιολογούμε την  κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία διότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, όταν καθημερινά τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και η κ. Μέρκελ, προτείνει κοινές περιπολίες.

Είναι υποκρισία όταν αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων, το μόνο που έγινε να είναι κακή προπαγάνδα, στην οποία συμμετείχε ο κ. Σουλτς, ο κ. Αβραμόπουλος και ο πρωθυπουργός, για τη μετεγκατάσταση 30 προσφύγων από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο.

Αλλά κύριε Επίτροπε όπως έλεγε  ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, «όταν η υποκρισία αποκτά και κακή ποιότητα, τότε πρέπει επιτέλους να λες την αλήθεια».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της παρέμβασης του Νίκου Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Link https://www.youtube.com/watch?v=zLLLPcln0gU&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου