Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Xάος στην Ηλεία για τα σκουπίδια

Φωτιές άναψαν στη συνεδρίαση του ΔΣ Ήλιδας χθες το βράδυ, τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα, μεταξύ των δημάρχων της Ηλείας, του αντιπεριφερειάρχη και του Περιφερειάρχη με τον υπουργό κ. Κουρουμπλή για τα σκουπίδια. 

Η ενημέρωση από το δήμαρχο κ. Χριστοδουλόπουλο, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη συζήτηση.

Στην έναρξη της ενημέρωσης για τη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΣ, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν και τόνισε πως ζητήθηκε από τον υπουργό να υπάρξει συναίνεση στο θέμα, ο Περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησαν να δεματοποιούν και οι άλλοι Δήμοι στα Κονιδέικα και τέθηκε θέμα νομιμοποίηση του δεματοποιητή. 

Ο Δήμαρχος Ήλιδας αναρωτήθηκε πως μετά από 1,5 χρόνο και ενώ είχε απορριφθεί αυτό το θέμα, τέθηκε και πάλι στο τραπέζι. Και κάπου εκεί ζητήθηκε να συνηγορήσει ο Δήμος Ήλιδας για να αποθηκεύονται τα δέματα στη Χάλκοβα ή στην Οσία Ξένη, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Χριστοδουλόπουλου που τόνισε πως η πόλη είναι κάθετα αντίθετη σε μια τέτοια προοπτική. 

Οι άλλοι Δήμαρχοι σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλόπουλο, είπαν πως έχουν χώρο διαθέσιμο για την εναπόθεση των δεμάτων, πλην του Πύργου όπου αναφέρθηκε πως δεν διαθέτει χώρο. Εκεί όμως υπήρξε παρέμβαση υπηρεσιακού παράγοντα της Περιφέρειας που υπενθύμισε πως έχει αδειοδοτηθεί χώρος στα Βυτινέικα.

Σε πρόταση του αντιπεριφερειάρχη για χρήση του σταθμού μεταφόρτωσης στον Κόροιβο Γαστούνης υπήρξε η αντίδραση του Δημάρχου Πηνειού. 

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ξεκαθάρισε στη συνάντηση πως δεν γίνεται δεκτό το θέμα της Οσίας Ξένης και πρότεινε να φτιαχτεί δρόμος από την Τριανταφυλλιά προς τα Κονιδέικα για να περνούν από εκεί τα απορριμματοφόρα για το δεματοποιητή, αλλά τα δέματα να πάνε οπουδήποτε αλλού μακριά από την πόλη της Αμαλιάδας και το οπτικό της πεδίο. 

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος απόρησε γιατί ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος προκάλεσε αυτή τη σύσκεψη, αφού ο Δήμος Ήλιδας έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τους Δήμους που ενδιαφέρονται. 
«Προφανώς άλλα ήταν τα σχέδια. Αυτή η συνάντηση θα μπορούσε να έχει γίνει στην Ηλεία» είπε ο κ. Χριστοδουλόπουλος που χαρακτήρισε όψιμο το ενδιαφέρον του κ. Γεωργιόπουλου. 
«Έγινε κατανοητό πως μόνο με τη βία θα έρθουν τα δέματα εδώ» είπε ο Δήμαρχος Ήλιδας για τη σύσκεψη στην Αθήνα.
patrastimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου